اعدام دو عضو‏ حزب دمکرات کردستان ایران در زندان سنندج 22-07-1386

کوردستان میدیا بر اساس خبر مرکز خبری
PDKI:
  ، دو عضو فعال حزب دمکرات کردستان ایران به اسامی کیومرث و نادر محمدی به اتهام قتل یکی از فرماندهان رژیم (که عامل کشتار شهدای حزب دمکرات بوده است) در تاریخ 18 مهرماه 1386 در زندان سنندج اعدام شده ‏اند. شهید کیومرث و نادر محمدی در حالی به پیشواز این مرگ پرافتخار شتافتند که شعار می‏دادند "زنده باد حزب دمکرات" و "سلام بر دکتر قاسملو".


Islamic Republic authorities executed Mohammad Reza Shojai Niko  in Kurdish City Uromieh . Niko was accused of participating in the killing of Iranian Security Forces 22 years ago.

زندانی پس از گذراندن محکومیت، آزاد نشد

مهاباد: خالد شیخ زاده‌ از اهالی مهاباد که‌ بیش از 11 سال و سه‌ ماه است در زندان به‌ سر میبرد، دچار بیماری روانی شده و علیرغم اینکه مدت محکومیت وی سپری گردیده،‌ هنوز آزاد نشده‌ است. 

گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان(PRMMK): خالد شیخ زاده‌ فرزند کریم متولد 1346 از اهالی مهاباد که بیش از 11 سال و سه‌ ماه است در زندان به‌ سر میبرد، از بیماری روانی رنج میبرد. نامبرده با وجود سپری شدن مدت زندان مقرر از سوی دادگاه، هنوز آزاد نشده‌ است. شیخ زاده‌ در اوایل انقلاب به‌ اتهام همکاری با یک حزب مخالف دولت در شهر مهاباد دستگیر و به‌ اعدام محکوم گردیده‌ بود. بعدها حکم اعدام نامبرده به‌ زندان ابد تخفیف یافته‌ و در نهایت پس از چند سال آزاد گردیده‌ بود. خالد شیخ زاده برای‌ بعد از آزادی به‌ دلیل بیماریهای روانی و شوکهای عصبی مدتی به‌ تیمارستان انتقال یافته‌ و مدارک کامل در زمینه‌ بیماری پیسکولوژی وی که‌ از سوی پزشکان قانونی نیز مورد تائید قرار گرفته‌ است. با این حال نامبرده بار دوم به‌ اتهام داشتن اسلحه‌، از سوی دادگاه انقلاب مهاباد به‌ قضاوت قاضی" هاشم زاده‌ "، با در نظر گرفتن سوابق، به یازده‌ سال حبس محکوم گردید. اکنون یانزده‌ سال و سه‌ ماه از مدت محکومیت یانزده‌ ساله‌ وی سپری شده و نامبرده و سه‌ ماه قبل میبایست آزاد میگردید، اما معلوم نیست ‌ کدام ارگان دولتی مانع از آزاد شدن وی گردیده است. خالد شیخ زاده‌ شش ماه قبل از زندان مهاباد به‌ زندان ارومیه‌ انتقال یافته‌ است. نامبرده در طول سالها زندان به‌ مواد مخدر مبتلا گردیده‌ و از بیماری روانی نیز به شدت رنج میبرد، به‌ طوری که‌ بسیاری اوقات عالم و آدم را به‌ باد ناسزا می بندد و همین امر باعث خشم مسئولین دولتی که‌ مورد خطاب هستند گردیده‌ است و ظاهرآ به همین دلیل آزاد نشده است.

مرکز اطلاع رسانی گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان



اعدام یک پیشمرگ سابق حزب دمکرات کردستان ایران در تکاب کوردستان میدیا: بر اساس خبر مرکز خبری PDKI،
 یک پیشمرگ سابق حزب دمکرات کردستان ایران به نام خالد زرکندی که در سال 1381 به اتهام مقابله با نیروهای رژیم دستگیر شده بود، پس از تحمل چند سال حبس، به جرم عدم همکاری با نیروهای رژیم در تاریخ 20/1/1386 در شهر تکاب اعدام شده است.


محمود صالحی

دستگیری محمود صالحی و اول ماه مه

حسن رحمان پناه

روز دوشنبه ۲۰/۱/٨۶ مأمورین جمهوری اسلامی در محل کار محمود صالحی سخنگوی کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری و فعال شناخته شده جنبش کارگری کردستان و ایران حاضر شده و به بهانه درخواست دیدار دادستان سقز و فرماندار این شهر جهت صحبت با ایشان در مورد مراسم اول ماه مه روز جهانی کارگر، محمود را به دادستانی سقز میبرند. دادستان فریبکار جمهوری اسلامی بعد از حضور محمود در دادستانی، حکم زندان را در مقابل او گذاشته و خواستار امضای حکم توسط محمود میشود. در این حکم محمود به یک سال زندان تعزیری و سه سال زندان تعلیقی محکوم میشود. محمود صالحی ضمن اعتراض به بردنش به دادستانی و غیر قانونی بودن این رفتار از امضای حکم خودداری میکند. ایشان متذکر میشود که وکیل مدافع دارد و حکم بایستی علنی به وکیلش ابلاغ و بعداً به اطلاع او می رسید.
دادستان سقز بیشرمانه در همانجا حکم بازداشت محمود صالحی را به ایشان اعلام و بدون اطلاع خانواده و بستگان و دوستان محمود او را با چند دستگاه ماشین اطلاعاتی و مسلح به محل نامعلوم که بعداً مشخص شد زندان سنندج است، اعزام میکنند.
این شیوه رفتار مسئولین و مأمورین قضایی و اجرایی جمهوری اسلامی در شهر سقز با یک فعال کارگری در این شهر، از سویی ناشی از ترس و وحشت آنها از ایشان و از سوی دیگر دال بر بی ارزش بودن قانون در جمهوری اسلامی و زیر پا گذاشتن آن به راحتی توسِط نهادهای قدرت است.
دادستان و مقامات اجرایی رژیم در شهرستان سقز حتی اجازه ندادند که محمود مسئولیت دو نهاد کارگری در این شهر را که برعهده دارد به همکارانش واگذار کند. اجازه ندادند با همسر و فرزندان و پدر سالمندش دیدار و خداحافظی و وسایل شخصی اش را همراه ببرد. اجازه ندادند دارو و نیازمندیهای پزشکی اش را که حیاتش به آن بستگی دارد همراه داشته باشد. محمود صالحی در وضعیت جسمی بسیار خطرناکی بسر می برد. ایشان کلیه چپش را بطور کلی از دست داده و کلیه راستش با ۱۰ درصد فعال است و پزشکان مدام ایشان را تحت نظر داشته و در انتظار و نوبت دیالیز کلیه است.
ترس سران رژیم اسلامی با این همه قدرت نظامی و تسلیحاتی و جنگ افروزی با غرب و جهان خارج، از به خطر افتادن امنیت شان توسط محمود صالحی و جنبش کارگری، ناشی از وحشت این رژیم از این جنبش و رهبران آن میباشد .
یک روز بعد از دستگیری محمود، معلوم شد در زندان سنندج و بقول مسئولین مربوطه در دادستانی، در قرنطینه بسر می برد. تا بعدازظهر روز سه شنبه ۲۱ فروردین اجازه نداده اند به بند عمومی منتقل شود. همچنین اجازه ملاقات به دوستان و همکارانش از شهر سنندج که در جلو زندان اجتماع کرده بودند و خانواده اش از شهر سقز که درخواست دیدار کرده بودند و قصد رفتن به سنندج داشتند، نداده اند.
محمود صالحی و شش تن از یارانش به اتهام شرکت در مراسم اول ماه مه ٨٣ سقز که هرگز برگزار نشد، دستگیر و ۱۲ روز در زندان سنندج مورد اذیت و آزار مأمورین اسلامی قرار گرفتند. آنها بعد از بازداشت، مراسم ناتمام اول ماه مه را در زندان سقز برگزار کردند. بعد از انتقال به زندان سنندج، در اعتراض به بازداشت خود دست به اعتصاب غذا زدند. بعد از پخش خبر دستگیری فعالین کارگری در شهر سقز جنبش حمایتی بی نظیری از آنها در داخل و خارج کشور شکل گرفت و دهها و صدها نهاد و تشکل کارگری و انساندوست به حمایت از آنها برخاست. اعتراضات گسترده در داخل و خارج سران رژیم راناچار کرد آنها را با قرار وثیقه سنگین آزاد کند.
رژیم اسلامی چون از فقر و بی امکاناتی مادی دستگیر شدگان اطلاع داشت تصور میکرد قادر به تأمین قرار وثیقه نیستند، تصمیم گرفتند با قرار وثیقه سنگین آنها را از زندان آزاد کنند. با پخش خبر درخواست جمهوری اسلامی از وثیقه برای آزادی دستگیر شدگان مردم زیادی اموال و داراییهای خود را در گرو آزادی فعالین دستگیر شده گذاشتند و نشان دادند که محبوبیت و نفوذ اجتماعی فعالین کارگری که بزرگترین سرمایه انسانی هر شخص مبارز و معترض است بسیار بیشتر از آن مییاشد که سرکوبگران جمهوری اسلامی تصور میکنند.
اول ماه مه ٨٣ که محمود صالحی و رفقایش بخاطر آن دستگیر شدند به سرآغاز حرکتی تحرک بخش در جنبش کارگری ایران تبدیل شد که خطوط اصلی آن عبارتند از:
۱_ جنبش کارگری ایران برای اولین بار در آن سطح با فعالین و چهرهای مشخص و شناخته شده در ابعاد جهانی وبین المللی مطرح و مورد حمایت و پشتیباتی گسترده اتحادیه ها و نهادهای کارگری و چپ وانسان دوست قرار گرفت. حمایتی که نهایتاً با اعلام ۱۵ فوریه بعنوان روز حمایت بین المللی از جنبش کارگری ایران توسط سازمان جهانی کار منجر شد. این حرکت و حمایت از آن، ترک بزرگی در دیوار استبداد ایران ایجاد کرد که تا کنون روز به روز عمیقتر شده است.
۲_ حرکت اول ماه مه ٨٣ سقز و رویدادهای متعاقب آن تحرک تازه ای در فعالین کارگری داخل و خارج کشور ایجاد و خون تازه ای در رگهای این فعالین به گردش در آمد. در خارج کشور جمع ها وکمیته های متعددی برای حمایت از کارگران دستگیر شده ایجاد و تفاهم و همدلی بیشتری بین فعالین کارگری ایجاد شد.
از سوی دیگر بحث سازمانها و احزاب سیاسی در عرصه همکاری عملی حول و حوش جنبش کارگری به بحث ملموس و عینی تر تبدیل شد و کار مشترک در دفاع عملی از جنبش طبقاتی کارگران در داخل کشور و مبارزات جاری روزانه زمینه همکاریهای بیشتری را فراهم ساخت . و اگر امکانی برای همکاری و پیشروی در حال و آینده وجود داشته باشد( که دارد) تنها حول مسائل جنبش طبقاتی و مبارزاتی در داخل کشور میتواند راه گشای بسیاری از گره کورهای تا کنونی باشد.
٣_ بعد از رویداد سقز جنبش اعتراضی و مطالباتی کارگران در داخل کشور حول ایجاد تشکل مستقل کارگری چند گام به جلوتر هدایت شد. ایجاد نهادهای کارگری از قبیل کمیته همانگی برای ایجاد تشکل کارگری، کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل کارگری، کمیته دفاع از کارگران بیکار، اعلام فعالیت مجدد سندیکای کارگری شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و رویدادهای متعاقب آن که خود رویداد ویژه ای در جنبش کارگری ایران بود، کمیته حمایت از دستگیر شدگان سقز، اتحاد کمیته های کارگری و سرانجام شورای همکاری ایجاد تشکل کارگری.
رویداد اول ماه مه سقز در سال ٨٣ کلاً جنبش کارگری را در شرایط مساعدتری برای مبارزه و مقابله با تعرضات سرمایه داران و رژیم حامی آنان و ایجاد تشکل کارگری قرار داده که سنگ بنای هر حرکت و تعرض کارگری خواهد بود.
اکنون و بی تردید دستگیری محمود صالحی و احضار مجدد جلال حسینی به دادسرای سقز و احتمال دستگیری ایشان و محسن حکیمی، بار دیگر تحرک و جنبش تازه ای در داخل و خارج کشور علیه جمهوری اسلامی و سیاستهای ضد کارگری آن ایجاد خواهد کرد.
محمود صالحی به خاطر کوشش برای برگزاری اول ماه مه سقز در سال ٨٣ دستگیر، شکنجه و چند بار به دادگاه اعزام و مجدداً محاکمه و سرانجام روز دوشنبه ۹ اوریل ۲۰۰۷ بازداشت و زندانی شد. اول ماه مه ٨٣ سقز برگزار نشد و شاید جمهوری اسلامی زیاد آن مراسم را هم مد نظر نداشته باشد. اما اکنون جمهوری اسلامی از مراسمهای باشکوه اول ماه مه امسال وحشت دارد.
سال گذشته جمهوری اسلامی قبل از برگزاری ۱۶ آذر روز دانشجو تعدادی از فعالین دانشجویی را دستگیر و مورد ضرب و شتم قرار داد تا مانع برگزاری این روز شوند. چند روز قبل از ٨ مارس تعدادی از فعالین جنبش زنان را دستگیر و زندانی کردند و مجوز قانونی به هیچ مراسم مستقلی ندادند تا ٨ مارس برگزاز نشود.
اکنون که چند روز به اول ماه مه روز جهانی کارگر باقی مانده، محمود صالحی سخنگوی کمیته هماهنگی و زبان حال جنبش رادیکال و انقلابی کارگران ایران را دستگیر کردند تا اول ماه مه امسال برگزار نشود.
اما جنبش ما، حداقل از سه سال گذشته (٨٣) تا کنون، در موقعیت به مراتب مساعدتر و متحدانه تری برای مقابله و رودرویی با جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی و داخلی قرار دارد و میتواند این تعرض ضد انسانی جمهوری اسلامی را با اتحاد و همبستگی طبقاتی قدرتمندتری جواب دهد.
محمود صالحی اکنون تنها سخنگوی کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری و یا فعال شورای همکاری تشکل های کارگری و یا تنها چهره محبوب در میان مردم سقز و کردستان و عضو چند تشکل کارگری نیست، بلکه محمود زبان رادیکال و جسور طبقه کارگر ایران و همه انسانهای معترض و سرکوب شده در ایران تحت حاکمیت رژیم اسلامی است. دستگیری و زندانی کردن محمود، دستگیری و زندانی کردن کل طبقه کارگر ایران است.
محمود صالحی چهره ای شناخته شده در جنبش کارگری ایران و کردستان و جهان است. سیمای معترض و فداکار و بی تاب برای رهایی کارگران و مردم تحت ستم است. دولت اسلامی و صاحبان سرمایه از او بیزار و وحشت دارند. اما کارگران و مردم آزادیخواه همچون مردمک چشم خود او را دوست دارند و زحماتش را ارج می نهند. ضدیت و حمایت از محمود صالحی به ابعاد دو طبقه متخاصم کارگر و سرمایه دار در ابعاد داخلی و فراکشوری مطرح است.
جنبش ما، جنبش طبقه کارگر، جنبش عظیم و جهانی است. محمود صالحی فعال معترض کارگریست که جهانی می اندیشد و برای رهایی طبقه کارگر جهان فعالیت میکند، اما در پراتیک روزانه در کردستان و ایران مبارزه میکند. محمود صالحی بخش زیادی از زندگی خود را در زندان و بازداشت و شکنجه گذارنده است. زندگی او مملو از فداکاری برای طبقه کارگر است. طبقه کارگر و بشریت آزادیخواه نباید فرزندان جسور خود را در رودرویی با سرمایه تنها بگذارند.
وضع جسمی محمود در شرایط خطرناکی است. همه ما باید این خطر را دریابیم. برای آزادی محمود صالحی یک رشته اقدامات متحدانه ضروری است. در کشورهای مختلف در مقابل سفارتخانه های جمهوری اسلامی باید اعتراض ، تحصن و تظاهرات کرد. سازمان جهانی کار، اتحادیه های آزاد کارگری و تشکل های چپ و کارگری و انساندوست را باید از وخیم بودن جدی وضعیت جسمی محمود صالحی و احتمال هرگونه توطئه علیه جان او در زندان اگاه و هشدار داد.
تشکل ها و نهادهای کارگری و فعالین در داخل کشور، جدا از اطلاعیه و نوشتن مطالب و سخنرانی میتوانند در مورد اعلام روزی یا ساعتی بعنوان اعتراض دسته جمعی و هماهنگ در اعتراض به زندان محمود صالحی با هم بحث و تبادل نظر و چاره اندیشی کنند. فعالین داخل و خارج کشور میتوانند در تماس و همکاری فشرده با هم راهکارهای متحدانه و انقلابی را جهت لغو زندان محمود صالحی و احتمال زندانی کردن دیگر فعالین کارگری را در پیش بگیرند.
محمود صالحی به جرم برگزاری مراسم اول ماه مه ٨٣ و دو هفته قبل از برگزاری مراسم اول ماه مه ٨۶ در زادگاهش بازداشت و زندانی شد.
اکنون نام محمود صالحی با اول ماه، روز کارگر عجین شده است. این افتخار بزرگی برای محمود و خانواده اش ،همرزمانش و همفکرانش است.
جمهوری اسلامی در وحشت از برگزاری اول ماه مه امسال محمود صالحی را زندانی کرد.
کوشش برای برگزاری اول ماه مه باشکوه و متحدانه، تحریم مراسمهای دولتی، برگزاری مراسم های مستقل کارگری با طرح خواست و مطالبات کارگری از جمله آزادی فوری و بدون قید شرط محمود صالحی جواب محکمی به سران ضد کارگر جمهوری اسلامی و قدر دانی و ادای سهم در ادامه مسیر و تحقق بخشی از آرزوههای است که محمود صالحی از فرزندان راستین و پرچمداران سرافراز چنین راهی است.


۱۰ اوریل ۲۰۰۷

 

د.





Pulitzer winner honored 27 years later

Associated Press Writer
Jahangir Razmi, right, an Iranian photographer who was anonymously awarded a Pulitzer Prize in 1980 for capturing a chilling image of men before a firing squad, poses with Wall Street Journal reporter Joshua Prager and his award after ceremonies at New York's Columbia University Monday May 21, 2007. His identity was initially kept secret out of concern for his safety but revealed in December by Prager with the photographer's permission. The photo depicted a line of 11 blindfolded men executed by a firing squad in 1979, winning the Pulitzer for Spot News Photography--the only time in Pulitzer history that the board gave an anonymous award.
Richard Drew
Jahangir Razmi, right, an Iranian photographer who was anonymously awarded a Pulitzer Prize in 1980 for capturing a chilling image of men before a firing squad, poses with Wall Street Journal reporter Joshua Prager and his award after ceremonies at New York's Columbia University Monday May 21, 2007. His identity was initially kept secret out of concern for his safety but revealed in December by Prager with the photographer's permission.
The photo depicted a line of 11 blindfolded men executed by a firing squad in 1979, winning the Pulitzer for Spot News Photography--the only time in Pulitzer history that the board gave an anonymous award.

An Iranian photographer who was anonymously awarded a Pulitzer Prize in 1980 for capturing a chilling image of men before a firing squad was honored Monday at a ceremony for this year's winners.

The identity of Jahangir Razmi had been kept secret out of concern for his safety but was revealed in December by The Wall Street Journal with the photographer's permission.

"It's a very nice feeling. I've waited for 27 years, and I've always been longing for this day," Razmi said through an interpreter just before the ceremony at Columbia University.

The photo depicted a line of 11 blindfolded men executed by a firing squad in 1979, winning the Pulitzer for Spot News Photography - the only time in Pulitzer history that the board gave an anonymous award.

Razmi was presented with a certificate and $10,000 in award money. The slender, salt and pepper-haired man did not address the gathering but received a standing ovation, the only one during the program.


Monir_xanem_01.jpg
Photo:vokradio

The mother and sister of two of the men in the photo were present. Joshua Prager, the Journal reporter who revealed Razmi's identity, also attended.

As he was heading back to his table, Monir Nahid, who witnessed the execution of her sons Ahsan, 23 and Shahrivar, 20, tearfully embraced Razmi. Her daughter, Roya Nahid, sitting nearby, also cried openly. Both women are Kurds who now live in Orange County, Calif.


Photo:vokradio

"We are so pleased," Roya Nahid, 51, said afterward. "That picture is the proof to the world of what the government did to our family and to the Kurdish people."

The Pulitzer board, in announcing the winners in April, gave special recognition to Razmi for the 1979 photo, taken after Islamic radicals overthrew the shah of Iran. It was published by the Iranian newspaper Ettela'at and distributed by United Press International. His photo has long been used by critics of Iran's Islamic government as a symbol of the regime's brutality.

In a brief interview after the ceremony, Razmi said he focused only on "speed, angle and light" as he captured the executions.

"Everything else is secondary," he said in Farsi through the interpreter, Maryam Javanshir.

Razmi said he had no concerns about his safety now that his identity was widely known. He said he was always waiting "for the right moment," which came when Prager visited Iran and approached him.

VOKRADIO Related news:

Gallery of Photo:

 

  Iranian photographer claims 1980 Pulitzer

  Source of Prize-Winning Execution Photo Revealed

Listen to this story...




Amnesty International USA





AMNESTY INTERNATIONAL

Public Statement
AI Index: MDE 13/020/2007 (Public)

News Service No: 039
26 February 2007


Iran: Ethnic minorities facing new wave of human rights violations
Amnesty International is greatly concerned by continuing violations of the rights of members of Iran's ethnic minorities, including Iranian Azerbaijanis, Kurds, Baluchis, and Arabs. Within the past two weeks, hundreds of Iranian Azerbaijani linguistic and cultural rights activists have been arrested in connection with demands that they should be allowed to be educated in their own language; Kurdish rights activists have been detained, and demonstrators killed or injured; and a Baluchi accused of responsibility for a bomb explosion on 14 February 2007 was executed just five days later.

As Iran's ethnic minorities face growing restrictions, Amnesty International is calling on the government to ensure that all Iranian citizens are accorded, both in law and practice, the linguistic and cultural rights set out in Iran's constitution as well as in international law, and are able peacefully to demonstrate in support of such rights. The Iranian authorities must also ensure that the police and other law enforcement agencies do not use excessive force, that all detainees are protected from torture or other ill-treatment, and that all reports of torture or other ill treatment, excessive use of force or killings by the security forces are investigated promptly, thoroughly and independently, with the methods and findings made public. Anyone suspected to be responsible for abuses should be brought to justice promptly in a trial that complies with international standards of fairness, and without recourse to the death penalty.

Iranian Azerbaijanis
The arrests of Iranian Azerbaijanis occurred in the run up to, and during, peaceful demonstrations on International Mother Language Day, an annual commemoration initiated by the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation (UNESCO) on 21 February.

The demonstrations were held to support demands that their own language should be used as the medium of instruction in schools and places of education in those areas of north-west Iran where most Iranian Azerbaijanis reside. The protest organizers are reported to have sought official authorisation in advance, though it is not known whether it was granted. Most of those detained in advance of the demonstrations, which were held in Tabriz, Orumiye and other towns in the north-west, were soon released as of 26 February between 10-20 people may still be held.

Ebrahim Kazemi, Ja'afar 'Abedini and Mehdi Mola'i, were among a group of up to 12 people detained in Qom on or around 11 February 2007, at least two of whom were reportedly arrested for having painted slogans on walls, including 'Türk dilinde medrese' (Schooling in [Azerbaijani] Turkic). They were reportedly held for several days before being released on bail. Ja'afar 'Abedini and Mehdi Mola'i were reportedly ill treated while in detention by being forced by Ministry of Intelligence officials to drink liquids which caused them to vomit.

In Orumiye, up to 60 Iranian Azerbaijanis have reportedly been arrested, including Esmail Javadi, a journalist and Iranian Azerbaijani cultural rights activist. He was arrested on 18 February 2007 and may continue to be held in a Ministry of Intelligence detention facility in the Doqquz Pilleh district of the city.

At least 15 arrests are said to have been made in Zenjan, where a reportedly peaceful demonstration was held in the city's Sabze Square. Those detained include journalist Sa'id Metinpour, well-known locally for his human rights activities; he is said to have had blood on his lips when he was taken away raising concern that he may have been assaulted by police.

Ramin Sadeghi, who was detained in Ardabil on 19 February 2007, is one of approximately 20 who were detained in the city in connection with International Mother Language Day events. Only he remains in detention at the time of writing and his family are reportedly concerned about his medical condition.

Kurds
On 20 February 2007, Kurdish students held an event at Tehran University's Department of Literature. They called for the teaching of Kurdish in Iran's education system and at the University of Sanandaj, the capital of Kurdistan province. The students reportedly signed a public statement which stated, in part, that 'In today's multicultural climate in the world, based on the Universal Declaration of Human Rights and other humanitarian principles, every nation should have a right to develop and advance its language.'

In recent months, several Kurdish journalists and human rights defenders have been detained and some are facing trial. In addition, on 16 February 2007, three Kurds, including one woman, were reportedly killed in the course of a demonstration in Mahabad. An unconfirmed report states that a dispute between demonstrators and security forces resulted in the death of Bahman Moradi, aged 18, a woman called Malihe, whose surname is not known to Amnesty International, and one other. Dozens were reportedly injured in the course of the demonstration.

Iranian security forces have a history of the violent suppression of demonstrations by Kurds. For example, in February 2006 similar clashes between Kurdish demonstrators and the security forces in Maku and other towns reportedly led to at least nine deaths and scores, possibly hundreds, of arrests. In March 2006, Kurdish members of parliament (Majles) wrote to Iranian President Mahmoud Ahmadinejad demanding an investigation into the killings and calling for those alleged to be responsible to be brought to justice. An investigation was reportedly set up, but its findings are not known. Some of those detained later reportedly received prison terms of between three and eight months.

Baluchis
In the province of Sistan-Baluchistan, the circumstances surrounding the extremely summary trial and execution of an Iranian Baluchi man, Nasrollah Shanbeh-Zehi, who was executed on 19 February 2007, calls into question the standards of administration of justice enjoyed by minorities without discrimination. Among five people reportedly arrested following the 14 February bombing of a bus carrying Revolutionary Guard security officials, which to date has killed a total 14 and injured around 30, Nasrollah Shanbeh-Zehi was shown "confessing" to the bombing on Iranian television on behalf of an Iranian Baluchi armed opposition group, Jondallah, and was executed in public at the site of the bombing.

Jondallah, which has carried out a number of armed attacks on Iranian officials and has on occasion killed hostages, reportedly seeks to defend the rights of the Baluchi people, though government officials have claimed that it is involved in drug smuggling and has ties to terrorist groups and to foreign governments. In March 2006, Jondallah killed 22 Iranian officials and took at least seven hostage in Sistan-Baluchistan province. Following the incident, scores, possibly hundreds, of people were arrested; many were reportedly taken to unknown locations. In the months following the attacks, the number of executions announced in Baluchi areas increased dramatically. Dozens were reported to have been executed by the end of the year

Amnesty International condemns unequivocally the killing of hostages and urges Jondallah to desist from such and similar practices immediately. However, Amnesty International is concerned that Nasrollah Shanbeh-Zehi's "confession" may have been forced, and that the rapidity of his execution indicates that he did not receive a fair trial and was not permitted an adequate opportunity to appeal against his death sentence, if that was imposed by a court.

Arabs
In January and February 2007, Amnesty International deplored the execution of eight Iranian Arabs convicted after unfair trials of bombings in Khuzestan province in 2005. Other Iranian Arab prisoners are also at risk of execution after unfair trials.


اطلاعیه مطبوعاتی 255


حکم زندان و بازداشت دو شهروند


سنندج: دو شهروند سنندجی به نامهای فریبرز غفاری و کمال حبیبی  دستگیر و محکوم به حبس شدند.


گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان(PRMMK): یک شهروند جوان سنندجی به نام فربیرز غفاری به اتهام فعالیت سیاسی به 6 ماه حبس محکوم شد. نامبرده از اوایل اسفند ماه سال گذشته در نوار مرزی دستگیر و زندانی شده است. همچنین یک شهروند دیگر به نام کمال حبیبی بیش از 50 روز است دستگیر شده و در بازداشت به سر میبرد. اتهام نامبرده تاکنون اعلام نشده است.


شنبه 18 فروردین 1386


مركز اطلاع رساني گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان


نقل خبر بدون ذکر منبع اطلاعیه، مغاير با اصول حرفه اي و اخلاقي است




محكوميت و بازداشت چند شهروند کرد به اتهام فعالیت سیاسی

 

18-01-1386

بر اساس خبر مرکز اطلاع رسانی گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ، 5 شهروند سنندجی به اتهام فعالیت های سیاسی توسط دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به حبس های طولانی مدت محکوم شده اند. چهار برادر بنام های جهاندار، مختار، جهانبخش و جهانگیر محمدی و یک دانشجوی کرد دیگر بنام آرام نصرت پور به اتهام ارتباط با احزاب کرد مخالف دولت جمهوری اسلامی ایران به ترتیب به 16 سال، 5 سال، 5 سال، 3 سال و 7 سال حبس محکوم شده اند. بر اساس خبر دیگر منبع فوق الذکر، یک شهروند جوان سنندجی بنام فریبرز غفاری به اتهام فعالیت سیاسی به 6 سال حبس محکوم شده است و یک شهروند دیگر نیز بنام کمال حبیبی بدون تفهیم اتهام از 50 روز پیش تاکنون در بازداشت بسر می برد.

 



محکومیت حبس برای پنج شهروند کرد
پنج سنندجی به اتهام فعالیت های سیاسی به حبس های سنگین محکوم شدند



اخبار روز: www.akhbar-rooz.com
آدينه  ۱۷ فروردين ۱٣٨۶ -  ۶ آوريل ۲۰۰۷


گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان (PRMMK): دادگاه انقلاب اسلامی سنندج پنج شهروند کرد را به اتهام فعالیتهای سیاسی به حبس های طولانی مدت محکوم کرد. چهار برادر به نامهای جهاندار محمدی، مختار محمدی، جهانبخش محمدی و جهانگیر محمدی به ترتیب به ۱۶ سال، ۵ سال، ۵ سال و ٣ سال حبس محکوم شدند. نامبردگان به ارتباط با احزاب کرد مخالف دولت جمهوری اسلامی ایران متهم شده اند. جهاندار محمدی در دو پرونده جداگانه به حبس ۱۵ سال و یک سال محکوم شده است. همچنین یک دانشجوی کرد به نام آرام نصرت پور مشهور به شوان به اتهام فعالیت سیاسی و ارتباط با یک حزب کرد مخالف دولت به ۷ سال حبس محکوم شده است.


ترور یک پناهنده کرد در ترکیه

 

18-01-1386

کوردستان میدیا: براساس خبر هیأت نمایندگی پناهندگان کرد ایرانی در ترکیه، در تاریخ 3/4/2007 یک پناهنده کرد ایرانی بنام ایوب امینی در شهر آفیون ترکیه مورد حمله یک تروریست وابسته به دولت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و به شدت زخمی شد. نامبرده پس از انتقال به بیمارستان براثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد و به کاروان قربانیان تروریزم دولت جمهوری اسلامی ایران پیوست. گفته می‌شود که شخص تروریست، توسط پلیس دستگیر شده‌است اما مقامات پلیس هیچ گونه توضیحی در این مورد ارائه نکرده‌اند. شایان ذکراست که این سومین پناهنده‌ایست که در طول چند ماه اخیر، جان خود را در ترکیه از دست داده است و بسیاری دیگر از پناهندگان نیز در معرض تهدید، ارعاب و ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.

 


                  

اختصاصی شار نیوز

تاریخ :17/فروردين/ 86

 شماره خبر:sh0164

آزادی منصور تیفوری با وثیقه 30 میلیون تومانی

منصور تیفوری نویسنده و مترجم سقزی که حدود یک ماه قبل هنگام ورود به خاک ایران بازداشت شده بود،روز پنج شنبه 16 فروردین ماه،با قرار وثیقه 30 میلیون تومانی آزاد شد

تیفوری که 19 روز از زمان بازداشت خود را در سنندج و مابقی را در زندان مریوان سپری کرده بود قرار است روز دوشنبه 20 فروردین در جلسه تفهیم اتهام خود در دادگاه مریوان حاضر شود.لازم به ذکر است وکالت منصور تیفوری را صالح نیکبخت وکیل برجسته و همشهری وی برعهده گرفته




گزارش
قتل یک کاسبکار در حومه مهاباد 2007-04-05



اطلاعیه مطبوعاتی 254


قتل یک کاسبکار در حومه مهاباد


مهاباد: یک شهروند به‌ نام "طاهر مینه‌ مراد" از اهالی منطقه‌ استقلال مهاباد ساعت 3 بامداد روز دوشنبه‌ سیزدهم فروردین 1386در نزدیکی روستای "کاله‌کاوی" از توابع شهرستان مهاباد هدف گلوله نیروهای انتظامی قرار گرفت و به قتل رسید.


گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان(PRMMK): یک شهروند 30 ساله‌ به‌ نام "طاهر مینه‌ مراد" فرزند رحمان، از اهالی منطقه‌ استقلال مهاباد ساعت 3 بامداد روز دوشنبه‌ سیزدهم فروردین 1386در نزدیکی روستای "کاله‌کاوی" از توابع شهرستان مهاباد هدف گلوله نیروهای انتظامی قرار گرفت و قبل از انتقال به مراکز درمانی، جان سپرد. نامبرده متاهل و دارای همسر و فرزند بوده و گفته می شود به دلیل بی کاری و برای امرار معاش ناچار به حمل چند گالون سوخت بنزین جهت فروش بوده است. جنازه مقتول در ساعت یک بامداد روز سه شنبه تحت تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شده است.


چهارشنبه 16 فروردین 1386


مركز اطلاع رساني گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان


نقل خبر بدون ذکر منبع اطلاعیه، مغاير با اصول حرفه اي و اخلاقي است



بازهم یک جوان مهابادی توسط نیروهای رژیم کشته شد

 

16-01-1386

کوردستان میدیا: بر اساس خبر مرکز خبری حزب دمکرات کردستان ایران، یک جوان مهابادی به نام طاهر مینه‌مراد، فرزند رحمان در تاریخ 12 فروردین 1386، بر اثر تیراندازی نیروهای جنایتکار رژیم ضدخلقی جمهوری اسلامی در ربط (از توابع سردشت) جان خود را از دست داد.
نامبرده کاسب بوده و بدین طریق به امرار معاش خانواده خود می‌پرداخته است. جسد نامبرده، تا زمان وصول این خبر، به خانواده‌اش تحویل داده نشده است.

 




کانون دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران کرد اعلام موجودیت کرد

 

16-01-1386

منبع: هفته‌نامه‌ی "دیدگاه"، شماره‌ی 14

با توجه به فضای حاکم بر مطبوعات کشور به‌ویژه در مناطق کردنشین که دارای شرایط منحصر بفرد است، لزوم توجه جدی به فعالان مطبوعاتی و فشار و بازداشتها و توقیف و احضارهای روزنامه‌نگاران کرد بیش‌ازپیش مطرح است. پس از حوادث تابستان 1384 که همراه با توقیف و بازداشت روزنامه‌نگاران همراه بوده ضرورت پیگیری جدی وضعیت فعالان این عرصه دوچندان است که روزنامه‌نگاران کرد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. لذا شایسته است در جهت تعریفی نو از این حرفه و پاسداشت و تبین آن خود روزنامه‌نگاران تلاش جدی را در این راه شروع نمایند. در همین راستا که جمعی از روزنامه‌نگاران کرد اقدام به تأسیس کانون در جهت صیانت و حمایت

 از حرفه روزنامه‌نگاری کردند، کانون دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران کرد اعلام موجودیت کرد. حسین احمدی با اعلام این مطلب گفت: با توجه به نبود مرکزی برای دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران کرد، جمعی از فعالان مطبوعاتی کرد اقدام به تأسیس این کانون نموده‌اند. وی که به عنوان دبیر و سخنگوی هیئت مؤسس کانون دفاع از روزنامه‌نگاران کرد سخن می‌گفت، افزود هدف از تشکیل این کانون را دفاع از حقوق صنفی روزنامه‌نگاران کرد، تلاش برای بهبود وضعیت آنان، تشکیل کارگاههای آموزشی و حمایتهای معنوی از فعالان این عرصه دانست و گفت در اولین جلسه مجمع عمومی هیئت مؤسس کانون، بنده را به عنوان سخنگو و دبیر انتخاب نموده‌اند. وی در ادامه افزود، با توجه به این که فضای روزنامه‌نگاران در کردستان دچار تنگنا و با محدودیتهایی روبروست، کانون دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران کرد برای ایجاد فضای مطلوبتر و فراهم‌ساختن بستری مناسب برای رشد و اعتلای روزنامه‌نگاری در مناطق کردنشین ایران تلاش جدی می‌نماید. وی افزود در فروردین 1386، اولین جلسه هیئت مؤسس برای تعیین شورای کانون برگزار و در آینده نیز سایت کانون راه‌اندازی خواهد شد. وی در پایان از روزنامه‌نگاران ایران و بخصوص کرد خواست کانون را در جهت رسیدن به نقطه‌ی مطلوب یاری رسانند. لازم به توضیح است که اعضای هیئت مؤسس، جمعی از کادر تحریریه "دیدگاه" می‌باشند و حسین احمدی نیز سردبیر همین هفته‌نامه می‌باشد.



صدور حکم زندان برای 5 جوان سنندجی

 

15-1-1386

5 جوان سنندجی روز 11 فروردین‌ماه 1386 خورشیدی از سوی دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان سنندج به اتهام ارتباط با احزاب کردستانی مخالف رژیم و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی هر یک به 4 ماه تا 5 سال حبس محکوم شدند. اسامی محکومین عبارتند از: محمدعلی محمدی، بوریا دل‌پسند، سوران مهرشاد، فایق ذوالفقاری و عدنان احمدی.



بازداشت 8 جوان ده‌هگلانی به سبب شرکت در مراسم چهارشنبه سوری

15-1-1386

8 جوان دههگلانی پس از 10 روز بازداشت به اتهام ایجاد آشوب و اغتشاش در سطح شهر، با قرار کفالت آزاد شده‌اند. این جوانان به خاطر شرکت در مراسم چهارشنبه سوری مورد بازداشت و اذیت و آزار قرار گرفته‌اند. اسامی آنان عبارتند از سیروان علیزاده، مومن محمدی، محسن هادی‌زاده، پرویز قاسمی، عابدین کریمی، آرمان محمدی و مسلم احمدی.
قابل ذکراست که 6 تن از بازداشتی‌ها کمتر از 18 سال سن دارند.



 

دستگیری یک فعال فرهنگی در مزار پیشوا قاضی محمد و یارانش

 

12-01-1386

کردستان میدیا: بر اساس گزارش مرکز خبری "حدکا"، ادریس خلقی، فعال فرهنگی اهل مهاباد، روز 10 فروردین‌ماه 1386 از سوی نیروهای ضدخلقی رژیم بازداشت شد. نامبرده برای شرکت در مراسم 60مین سالیاد اعدام پیشوا قاضی محمد و یارانش بر مزار آن شهیدان حضور یافته بود.
شایان ذکر است که ادریس خلقی، پیشتر به اتهام برگزاری مراسم روز شهدای کردستان (10 فروردین) در سال 1384 به مدت 10 روز در بازداشت بوده است.

 



12-01-1386

کردستان میدیا: بنابر گزارش مرکز خبری "حدکا"، 3 نفر طی هجوم هفته پیش نیروهای رژیم به روستای صلوات‌آباد، از توابع سنندج دستگیر شدند که 2 تن از آنها بعد از مدتی آزاد گردیده‌اند، اما سرنوشت فرد سوم به نام "جهانبخش صلواتی" تاکنون در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. نامبرده پیشتر عضو شورای صلوات‌آباد بوده است. قابل ذکر اینکه نیروهای سرکوبگر در حمله به خانه جهانبخش صلواتی، خانه او را بازرسی کرده و یک دستگاه ماهواره و شماری از وسایل شخصی ایشان را مصادره کرده‌اند.




انتقال و تبعید زندانیان سیاسی زندان سنندج


خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)


سنندج: زندانیان سیاسی زندان سنندج در پایان سال و ایام نوروز به شهرهای ملایر، زنجان، قزوین و خرم آباد و مراغه و شهرهای دیگر انتقال داده شده اند. واحد غریبی و ساسان بابایی از جمله تبعیدشدگانند.


خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK): زندانیان سیاسی زندان سنندج که عمدتا به اتهام فعالیتهای سیاسی و یا ارتباط و همکاری با احزاب مخالف دولت، محکوم و زندانی شده اند در پایان سال قبل و ایام نوروز به شهرهای ملایر، زنجان، قزوین و خرم آباد و مراغه و شهرهای دیگر تبعید و انتقال داده شده اند. واحد غریبی و ساسان بابایی  از جمله تبعیدشدگانند.


کد خبر:3004


چهارشنبه 8 فروردین 1386


نقل خبر بدون ذکر منبع"





اتهام محارب برای یک فعال مطبوعاتی


خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)


سنندج: یک فعال مطبوعاتی زندانی به نام کاوه جوانمرد که پیش تر به 5 سال حبس محکوم شده، در کیفر خواستی جدید به محاربه با نظام اسلامی متهم شد.


خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK): یک فعال مطبوعاتی زندانی به نام کاوه جوانمرد در کیفر خواستی جدید، متهم به محاربه با نظام اسلامی گردید. نامبرده که از 4 ماه پیش دستگیر و زندانی شده است، به اتهام همکاری با گروههای ضد دولتی و محاربه با نظام جمهوری اسلامی دادگاهی میشود. کاوه جوانمرد پیش تر و در پرونده ای دیگر به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، به 5 سال حبس محکوم شده بود که در دیوان عالی کشور این حکم اخیرا به 2 سال تقلیل یافته است.


کد خبر:3003


چهارشنبه 8 فروردین 1386



زندان و حبس برای 20 عضو یک حزب کرد


مركز اطلاع رساني گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان (PRMMK)


تهران: تعداد 20 عضو دستگیر شده یک حزب مخالف کرد به نامهای، عمر چپرس، احسان تپوس، جمهور ازگیج، محمود بورداک، چتگر عمویی، ارکان گلتگین، محسون آوجی، محمد چتینر، عبدالخالق گونش، مصطفی علی محمد، خالد حسن، علی احمد سلیمان، بایرام ارجان، فرهاد آذرنویس، هارون دوانی، دنیز آکایا، روژان توغان، فاطمه حسان و حسن حکمت دمیر به حبسهای یک تا 10 سال محکوم شده اند.


گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان(PRMMK): تعداد 20 عضو دستگیر شده یک حزب کرد مخالف دولت به حبس یک تا 10 سال محکوم شدند. دستگیر شدگان از اهالی کردستان ترکیه، ایران، عراق و سوریه هستند. سه نفر از این زندانیان زن هستند که یکی از زنانها دختری است به نام دنیز اکایا به شدت بیمار است. همچنین یکی از زندانیان به نام فرهاد آذرنویس دچار نقص عضو و عفونت شدید شده ست. یکی دیگر از زندانیان به نام حسن حکت دمیر که اخیرا دستگیر شده، مورد شکنجه قرار گرفته است. اسامی و مدت محکومیت حبس دستگیر شدگان و محکوم شدگان به قرار زیر است:



  1. عمر چیپرس مشهور به جبار، اهل آمد(دیاربکر)، دو سال حبس

  2. احسان تپوس مشهور به زال، اهل آمد، دو سال حبس

  3. جمهور ازگیج مشهور به ولات، اهل ماردین، دو سال حبس

  4. محمود بورداک مشهور به چکدار، اهل ماردین، دو سال حبس

  5. ارجان قرایل مشهور به دورین اهل موش محکوم به دوسال حبس

  6. چتگدر عمویی بدرش مشهور به یول هلدان، اهل خوی، یک سال حبس

  7. ارکان گل تگین مشور به سواد اهل آغری، 4 سال حبس

  8. محسون آوجی مشهور به موسی اهل  ماردین، 3 سال حبس

  9. محمد چتی نر پناه جوی مخمور، 4 سال و 4 ماه حبس

  10. عبدالخالق گونش محکوم به 2 سال و 6 ماه حبس و پرونده در جریان و دادگاهی دارد

  11. مصطفی علی محمد مشهور به احمد کوبان، اهل کردستان سوریه، اعدام و تخفیف به ده سال حبس

  12. خالد حسن وبان مشهور به صالح ،هال دیانه کردستان عراق، 3 سال حبس

  13. علی احمد سلیمان مشهور به علی باشور، 5 سال و 6 ماه حبس، پرونده در جریان دارد.

  14. بایرام ارجان مشهور به دم هات، اهل حکاری، دادگاهی نشده  و بل تکلیف است

  15. فرهاد آذرنویس مشهور فرهاد اهل سلماس، دادگاهی نشده و بلاتکیف است. دچار نقض عضو عفونی شده و وضعیت وخیمی دارد

  16. هارون دوانی مشهور به هارون ، اهل سلماس، 4 سال حبس

  17. دنیز آکایا، مشهور به روژین، اهل مرعش، 2 سال حبس . این دختر بیماراست.

  18. روژان توغان مشهور به تیکوشین، اهل حکاری، 3 سال حبس

  19. فاطمه حسان مشهور به مزگین، اهل کردستان سوریه، 17 ماه حبس

  20. حسن حکت دمیر مشهوربه اگید اورفا اهل ارفا، مورد شکنجه قرار گرفته وبیمار و بلا تکلیف است.


سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان (RMMK )، نسبت به چگونگی محاکمه و دادگاهی منصفانه و عادلانه آقایان عمر چپرس، احسان تپوس، جمهور ازگیج، محمود بورداک، چتگدر عمویی، ارکان گلتگین، محسون آوجی، محمد چتینر، عبدالخالق گونش، مصطفی علی محمد، خالد حسن، علی احمد سلیمان، بایرام ارجان، فرهاد آذرنویس، هارون دوانی، و خانم ها دنیز آکایا، روژان توغان، فاطمه حسان تردید دارد. این سازمان خواهان تخفیف در مجازات و آزادی نامبردگان بویژه خواهان آزادی خانمها دنیز آکایا، روژان توغان و فاطمه احسان است.


گزارش 588


سه شنبه 7 فروردین 1386




ده سال حبس برای پیرمرد 70 ساله


مركز اطلاع رساني گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان


دیواندره: یک پیرمرد 70 ساله روستایی به نام محمدصالح حسینی به دلیل اینکه دو فرزند مقتول و اعدام شده اش مخالف دولت جمهوری اسلامی ایران بوده اند، به ده سال حبس محکوم شده است


گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان: محمد صالح حسینی متولد 1316 و اهل روستای گزان علیا از توابع حسین آباد دیواندره به 10 سال حبس محکوم شده است. نامبرده پدر دو جوان مخالف دولت جمهوری اسلامی ایران است که فرزندان وی پیشتر اعدام و کشته شده اند. انور حسینی یکی از پسران وی عضو یک حزب مخالف دولت بوده و در جریان درگیری با نیروهای دولتی در سال 1362 کشته شده است. فرزند دوم نامبرده به نام فریدون حسینی در جریان کشتار جمعی زندانیان سیاسی در سال 1367 در زندان اوین تهران اعدام شده و محل دفن وی نامشخص است. دادگاه انقلاب شهر سنندج محمدصالح حسینی پدر دو جوان مقتول و اعدام شده را به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 10 سال حبس محکوم نموده و نامبرده بیش از 7 سال است در زندان سنندج به سر می برد. این در حالی است مراجع پزشکی وضعیت تندرستی محمدصالح حسینی را به دلیل بیماری حاد دیسک کمر و کهولت سن، نا مناسب و ناتوان از تحمل ادامه مجازات کیفری تشخیص داده اند.


سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ضمن ابراز تاسف از صدور احکام کینه جویانه و ناعادلانه برخی از قضات و محاکم قضایی جمهوری اسلامی، خواهان ابطال حکم حبس محمدصالح حسینی و آزادی فوری و بدون قید و شرط نامبرده است.


گزارش 586


دوشنبه 6 فروردین 1386



اعتراض به پایان دادن نظارت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ایران!

 

روز 26 مارس 2007 اعلام شد که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تصمیم گرفته است به نظارت منظم خود بر وضعیت حقوق بشر در ایران پایان دهد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در حالی رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران را از دستور کار خود خارج می‌سازد که تنها چند ماه بیش از تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر

 محکومیت نقض فاحش حقوق بشر در ایران نمی‌گذرد. این تصمیم زمانی اتخاذ می‌گردد که رژیم ددمنش جمهوری اسلامی ایران هر صدای آزادی‌خواهانه‌ای را در ایران خفه کرده و نقض ابتدایی‌ترین حقوق انسانی در سراسر ایران و بخصوص مناطق ملی‌نشین، به طور سیستماتیک ادامه دارد و به شدت روبه وخامت می‌گراید.
رژیم آخوندها که هم‌اینک و در پی ادامه‌ برنامه‌های اتمی‌اش در جهان به شدت منزوی است، سیاست آشکار سرکوب و کشتار مخالفین و حتی مردم عادی را در دستور کار خویش قرار داده تا بدین‌ترتیب در جامعه رعب‌ووحشت ایجاد کند و هر کسی را با برچسپ‌هایی از قبیل ستون پنجم دشمن و... سربه‌نیست سازد. سرکوب و کشتار، بخصوص در مناطق ملیتهای تحت ستم ایران، ابعاد گسترده‌تر و نگران‌کننده‌ای به خود گرفته است. اعدام مخالفان و آزادیخواهان ملیتهای ایرانی افزایش چشمگیری یافته و هزاران جوان بلوچ، عرب، کرد، ترکمن و فارس در زندانهای رژیم تحت وحشیانه‌ترین شکنجه‌ها قرار دارند و از سرنوشت بسیاری از آنان اطلاعی در دست نیست.
در سال 2006، زمانی که کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تغییر نام یافت، بسیاری از مدافعان حقوق بشر در جهان این امر را به فال نیک گرفته و آنرا اقدامی در راستای اهمیت‌دادن بیشتر این نهاد سازمان ملل به حقوق بشر تلقی کردند. و هم‌اینک که سرکوب و خفقان در ایران بیداد می‌کند و ملل ستمدیده ایران نیاز بیشتری به کمک و افشاگری بر علیه سیستم استبدادی حاکم بر ایران دارند، متأسفانه شاهد چنین تصمیم غلطی از سوی مسئولین این شورا هستیم.
کنگره ملیتهای ایران فدرال اعتراض شدید خود را به تصمیم اخیر شورای حقوق بشر مبنی بر پایان دادن به نظارت بر وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز داشته و آنرا ترغیبی برای رژیم جمهوری اسلامی جهت ادامه و شدت بخشیدن به نقض حقوق بشر در ایران می‌داند.
کنگره ملیتهای ایران فدرال، جوامع و نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر را فرا می‌خواند به این اقدام شورای حقوق بشر که علناً با انگیزه سیاسی صورت گرفته، اعتراض کرده و اجازه ندهند مسئله حقوق بشر به این سادگی قربانی زدوبندهای سیاسی و منافع اقتصادی گردد.


کنگره ملیتهای ایران فدرال
فروردین‌ماه 1386 10




حکم 12 سال حبس برای شهروند پاوه ای


مركز اطلاع رساني گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان (PRMMK)


پاوه: یک شهروند اهل پاوه به نام یاسر ابراهیمی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به 12 سال حبس محکوم شد.


گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان (PRMMK): یک شهروند اهل پاوه به نام یاسر ابراهیمی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به حبس محکوم شد. دادگاه انقلاب اسلامی کرمانشاه نامبرده را به اتهام کارگذاری بمب صوتی در جریان انتخابات ریاست جمهوری در دو سال قبل، در شهر پاوه به 12 سال حبس محکوم نمود. یاسر ابراهیمی از دو سال پیش دستگیر و در کرمانشاه زندانی شده است.



سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان با ابراز تردید جدی در صدور حکم منصفانه و عادلانه برای یاسر ابراهیمی، خواهان تجدید نظر در حکم نامبرده و رعایت اصول انسانی و استانداردهای دادگری در محاکم قضایی است.



گزارش 590


چهارشنبه 8 فروردین 1386



سه شنبه 29 اسفند 1385

بیانیه جمعی از فعالان مدنی کردستان در رابطه با برخوردهای اخیر با دگراندیشان در کردستان ، موکریان

 

در پی بازداشت دو تن از نویسندگان و روزنامه نگاران کرد در روزهای اخیر، جمعی از فعالان سیاسی ، مطبوعاتی و اجتماعی کردستان با صدور بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی نسبت به بازداشت این روزنامه نگاران ، خواستار آزادی آنها شده اند .

 

متن کامل این بیانیه


احضار لیلا مدنی صاحب امتیاز و مدیرمسئول هفته نامه کرفتو به دادگاه

موکریان : شعبه 4 بازپرسی دادگاه سنندج ، لیلا مدنی صاحب امتیاز و مدیرمسئول هفته نامه کرفتو را به دادگاه احضار نمود. طبق احضاریه ای که بدست نامبرده رسیده ، ایشان باید ظرف سه روز از تاریخ رؤیت احضاریه خود را به دادگاه معرفی نماید . لازم به ذکراست که هفته نامه کرفتو نشریه ای اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی با رویکردی انتقادی می باشد که تا کنون 47 شماره از آن در سنندج منتشر شده است.

 

 

بازداشت کاوه جوانمرد روزنامه نگار سننــدجی

موکریان : صبح روزگذشته کاوه جوانمـرد خبرنگار هفته نامه کرفـتو درسنندج ، درمنزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد . تاکنون هیچ علت یا عللی برای دستگیری این روزنامه نگار از سوی مراجع رسمی اعلام نشده است . بازداشت کاوه جوانمرد درحالی صورت گرفت که چند روز پیش نیز ، آکو کردنسب یکی دیگر از خبرنگاران این هفته نامه حين تهيه خبر و عكس دريكي از شعب اخذ راي ، توسط عده ای لباس شخصی دستگیر گردید.



آرش دکلان، استاد دانشگاه به اطلاعات سنندج منتقل شده است

 

28-12-1385

کوردستان میدیا: بنابر گزارش مرکز خبری"حدکا"، آرش دکلان، دارای فوق لیسانس فلسفه‌ی علم از دانشگاه صنعتی شریف تهران، فارغ‌التحصیل فیزیک از دانشگاه علم و صنعت تهران، استاد دانشگاه و فعال مدنی، روز چهارشنبه مصادف با 2/12/1385، در مرز ایران و عراق (باشماخ مریوان) توسط نیروهای امنیتی رژیم دستگیر شده و اکنون با سرنوشت نامشخصی مواجه گشته است. شایان ذکر است که آرش دکلان مدت چهار سال است که در دانشگاههای ایران مشغول تدریس می‌باشد و بنابر اخبار رسیده، اکنون به اطلاعات سنندج انتقال یافته است و هیچ‌گونه خبری از سرنوشتش در دسترس نیست. همچنین همسر ایشان، "نارین محمدی"، لیسانس هنر و از فعالین زنان و یکی از مؤسسان انجمن زنان مریوان است. نامبرده جهت آزادی همسرش از کلیه‌ی سازمان و محافل بشردوست و مدافعان حقوق بشر تقاضای پشتیبانی و کمک می‌نماید.

 

مفقودالاثر شدن یک استاد دانشگاه توسط نیروهای اطلاعاتی

 

26-12-1385

کوردستان میدیا: بنابر گزارش مرکز خبری "حدکا"، تاکنون هیچ خبری از سرنوشت "آرش دهکلان"، استاد دانشگاه، که بیش از یک ماه است از جانب نیروهای رژیم دستگیر شده، بدست نیامده است. نیروهای رژیم نامبرده را در روز 22/11/1385، در حین بازگشت از کردستان عراق، در حدود حکومت اقلیم کردستان و ایران (مرز باشماخ) دستگیر کردند.

 

Pêyamniranê Rêxistina Mafê Mirovan li Kurdistanê

په‌یامنیرانی ریکخراوی پاراستنی مافی مروفی کوردستان

Human Rights Organization of Kurdistan Reporters

گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان

 


بازداشت مدرس دانشگاه در مریوان

 
مركز اطلاع رساني گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان

 

تهران: یک شهروند ایرانی به نام آرش داکلان که گفته میشود مدرس دانشگاه و فعال حقوق زنان است در مرز مریوان دستگیر شده است

 

گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان: بنا به‌ گزارشهای دریافتی از مریوان و طبق نامه خانم نارین محمدی همسر نامبرده به نام آرش داکلان که گفته میشود مدرس دانشگاه و فعال حقوق زنان و محقق است، روز 3 اسفند در ورودی شهر مریوان بازداشت شده و تاکنون هیچگونه اطلاعی از وضعیت، علت بازداشت و اتهام آرش به دست نیامده است. بنا به گفته همسر وی، نامبرده پس از سفری کوتاه از کردستان عراق در مریوان به اتهامی نا معلوم دستگیر شده است. خانم نارین محمدی از سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و محافل حقوق بشری درخواست یاری برای آزادی همسرش کرده است

 

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان تعیین وضعیت آرش داکلان و آزادی نامبرده را خواستار است




 


مترجم سقزي دستگير شد

منصور تيفوري نويسنده و مترجم فعال سقزي چند روزي است كه در بازداشت به سر مي برد.خبر دستگيري تيفوري از طريق اطرافيان وي اعلام شده و از دليل و چگونگي بازداشت وي ازطريق منابع موثق اطلاعي به دست نيامده است



بيانيه سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان در رابطه با تصفیه اساتید و کارکنان کرد در دانشگاهها

تصفیه اساتید و کارکنان کرد و اهل سنت در دانشگاهها،نقض آشکار حقوق بشر است

 

24-10-1385

به مقامات مسئول جمهوری اسلامی
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان خبر داد؛ اخیرا برای جلوگیری از ارتقاء هیات علمی کرد و اهل سنت دانشگاه علوم پزشکی کردستان به درجه دانشیاری و استادی بخشنامه محرمانه ای صادره شده است و در همین راستا علاوه بر اخراج دکتر محمد نقشبندی فوق


تخصص و جراح قلب و عضو هیئت علمی و ممانعت از ادامه فعالیت علمی و پزشکی ایشان و اخراج 41 نفر از کارکنان این دانشگاه، طرح بازنشسته کردن دکتر جعفر مبلغی جراح عمومی، دکتر منوچهر مولائی، دکتر منوچهر رشیدیان، خانم فراست اردلان، مهندس مظفر فیروز منش، خانم پروین مناسکی و هوشنگ زندی نیز عمدتا خارج از شرایط سنی و ضوابط قانونی در دستور کار قرار گرفته است. در همین رابطه خبرهایی نیز از مهاباد و سایر شهرها دریافت شده است.
سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان، اخراج و یا بازنشسته کردن اجباری اساتید و تصفیه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و فرهنگی از وجود اساتید و کارکنان کرد و اهل سنت و جایگزینی آنها با افراد وابسته به جناحهای خاص حکومتی و یا به کار گماردن پرسنل نظامی و امنیتی در مراکز فرهنگی و علمی و اعمال تبعیض در ارتقا موقعیت شغلی و علمی شهروندان را بمثابه نقض آشکار حقوق شهروندی و مغایر با اصول منشور حقوق بشر تلقی نموده و شدیدا محکوم می نماید. این سازمان خواهان تجدید نظر اساسی در طرح های تبعیض آمیز و لغو برنامه های مبتنی بر تصفیه های ملی، اتنیکی و مذهبی در کردستان و سراسر ایران است.

سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان
تهران: 22 دي ماه 1385 / 12 ژانويه 2007


به گزارش خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کرد: اخراج ۴۱ کارمند دانشگاه علوم پزشکی کردستان

تاریخ: 3/10/1385

تعداد ۴۱ نفر از پرسنل شاغل در دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان و موسسات وابسته به دانشگاه مذکور از جمله ۱۴ زن با سابقه خدمت ۱۴ تا ۲۰ سال از کار اخراج شده اند. علاوه بر این ۲۷ زن و مرد شاغل به اتهاماتی گوناگون از قبیل پیروی از یک جریان مذهبی کردی در شهر سنندج و عدم صلاحیت عمومی از کار اخراج شده اند. اخراج شدگان علیرغم درخواست رسیدگی از اداره کار و شکایت به دستگاه قضایی، برای اعاده حق و حقوق خود، هیچگونه پاسخی دریافت نکرده اند.

حکم اعدام برای دو زن کرد

تاریخ: 9/9/1385

منبع : اخبار روز
ارومیه: دو زن به نامهای محبت محمودی و هلاله محمدزاده به جرم ارتکاب به قتل در دو حادثه جداگانه، به مرگ محکوم شده اند .
دو زن به نامهای "هلاله محمد زاده" و" محبت محمودی" در دادگاههای ارومیه به مرگ محکوم گردیده اند. خانم محبت محمودی اهل ارومیه به اتهام ارتکاب به قتل، از ۵ سال پیش دستگیر و زندانی شده است. در وضعیتی مشابه و با همان اتهام خانم هلاله محمد زاده اهل مهاباد از ۵ سال پیش زندانی و محکوم به اعدام گردیده است. حکم اعدام این دو زن اخیرا تایید و ابلاغ شده است. هلاله محمد زاده و محبت محمودی که سن آنها به ترتیب بیش از ٣۰ سال و ۴۰ سال اعلام شده، گفته می شود در دو رویداد جداگانه، تعرض کنندگان به خود را، به قتل رسانده اند.
 


 

 

صدها کرد در ایران زندانی اند

 

مرکز اطلاع رسانی

 

گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان

 

گزارش 320

 

صدها کرد به اتهامات سیاسی و امنیتی در زندان هستند

 

 

تهران؛ تعداد زیادی از متهمان سیاسی و امنیتی کرد که اغلب، در ارتباط با احزاب و سازمانهای سیاسی کرد دستگیر شده اند، سالها است که زندانی اند.

گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان در تلاش اند با گردآوری اطلاعاتی در خصوص وضعیت زندانیان کرد، محکومین، اعدام شدگان، کشته شدگان، مجروحین، زنان محکوم شده ، محکومین تحت تعقیب و بازداشتدگان موقت و شهروندان تحت تعقیب دستگاههای قضایی و امنیتی، اسامی آنها را بطور دوره ای منتشر کنند. در هر دوره سه ماهه لیست ارائه شده کاملتر و به هنگام خواهد شد. ذیلا" تعدادی از اسامی گردآوری شده منتشر می شود:

بدیهی این لیست به هیج وجه کامل نیست و تنها بخش کوچکی از آمار واقعی را شامل می شود.

 

محکومین به اعدام ، حبس ابد و حبسهای طولانی:

 

1.       عزیز صادقی، فرزند حسن، متولد 1338 در شهر سلماس، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران در تاریخ 15 دی ماه 1371 دستگیر به حبس ابد و پرداخت حداقل 6 دیه محکوم شده است.

2.       خالد فریدونی فرزند حسن، متولد 1346 در شهر مهاباد، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران در تاریخ10 مهر ماه 1379به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شده است.

3.       عمر فقیه پور فرزند محمد رسول، متولد 1349 در شهر مهاباد، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران در تاریخ10 شهریور 1379دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف، به حبس ابد محکوم شده است.

4.       محمد ناصری فرزند ابراهیم، متولد 1350 در شاهیندژ، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران در 23 آبان 1378 دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شده است.

5.       حسن محمودی فرزند ابراهیم، متولد 1354در پیرانشهر، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شده است.

6.       سید طاهر عبداله پور فرزند سید صالح، متولد 135در پیرانشهر، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شده است.

7.       زاهد مصطفوی فرزند محمد، متولد 1353 در بوکان، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران در 6 مهرماه 1371 دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شده است.

8.       حسین حمزوی شجاع فرزند حمزه، متولد 1361در پیرانشهر، به اتهام همکاری با سازمان مجاهدین خلق در 5 اردیبهشت 1380 دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شده است.

9.       سعید سنگر فرزند مصطفی، متولد 1361در پیرانشهر، به اتهام همکاری با سازمان مجاهدین خلق در 5 اردیبهشت 1380 دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شده است.

10.   کریم معروف عزیز فرزند معروف اهل سلیمانیه به اتهام همکاری با حزب بعث در سال 1374 دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شده است.

11.   رسول عبداله پور فرزند محمد اهل نقده، به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران در سال 1384 دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم است.

12.   مصطفی علی محمد فرزند علی اهل عفرین به اتهام همکاری با حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) در سال 1384 دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم است.

13.   محمد علی زایله فرزند یداله، متولد 1349 در سنندج به اتهام همکاری با سازمان کومله یکسانی در 30 خرداد 1371 دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شده است.

14.    توفیق مرادی، اهل مریوان، به اتهام همکاری با کومه له، در سال 1381 دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شد.

15.    آزاد صادقی، اهل سنندج به اتهام همکاری با کومه له، در سال 1382 دستگیر و به اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شد

16.   ناصر صدقی، اهل سنندج، به اتهام همکاری با کومه له، در سال 1380 دستگیر و  به  اعدام با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شد.

17.   سمندعلی محمدی فرزند بیگ محمد، متولد 1326در میاندوآب، عضو فرقه مذهبی اهل حق، به اتهام درگیری با نیروی انتظامی در 22 آبان 1383 دستگیر و به 5 سال حبس و سپس اعدام، محکوم شده است.

18.   بخشعلی محمدی فرزند بیگ محمد، متولد 1338در میاندو آب، عضو فرقه مذهبی اهل حق، به اتهام درگیری با نیروی انتظامی در 12 آبان 1383 دستگیر و به 5 سال حبس و سپس اعدام، محکوم شده است.

19.   یونس آقایان فرزند ایوب، متولد 1361 در میاندوآب، عضو فرقه مذهبی اهل حق، به اتهام درگیری با نیروی انتظامی در 3 مهر 1383 دستگیر و به 5 سال حبس و سپس اعدام، محکوم شده است.

20.   مهدی قاسم زاده فرزند قباد، متولد 1360 در میاندوآب، عضو فرقه مذهبی اهل حق، به اتهام درگیری با نیروی انتظامی در 1 مهر 1383 دستگیر و به 5 سال حبس و سپس اعدام، محکوم شده است.

21.   عباداله قاسم زاده فرزند قباد، متولد 1353 در میاندوآب، عضو فرقه مذهبی اهل حق، به اتهام درگیری با نیروی انتظامی در 12 آبان 1383 دستگیر و به 5 سال حبس و سپس اعدام، محکوم شده است.

22.   سهراب اسماعیل پور متولد 1351 در بانه به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران در سال 1371 دستگیر و به حبس ابد محکوم شده است

23.   مسعود حسین پناه، اهل سنندج، به اتهام همکاری با کومه له، در سال 1381 دستگیر و به حبس ابد محکوم شده است.

24.   هژار قادری فرزند محمد، متولد 1361 در پیرانشهر، به اتهام همکاری با گروه آگری سور در 2 مرداد 1381 دستگیر و به 15 سال سال حبس و اعدام محکوم شده است.

25.   عثمان مصطفی پور فرزند حسین متولد 1348 در پیرانشهر به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران در 24 تیرماه 1370 دستگیر و به 25 سال حبس محکوم شده است.

26.   خالد مینا زاده فرزند عزیز، متولد 1349 در بوکان، به اتهام ارتباط با حزب خبات در 12 تیر 1371 دستگیر و به 25 سال حبس محکوم شد.

27.   ابراهیم خورندی فرزند عبدالسلیم متولد 1343 در بوکان، به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران در 17 مرداد 1369 دستگیر و به 23 سال حبس محکوم شده است.

28.   اسعد مازوجی فرزند عبداله اهل مهاباد، به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران در سال 1375 دستگیر و به 23 سال حبس محکوم شده است.

29.   عزیز محمد جانی فرزند رحمت اله، متولد 1335 در مهاباد، به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران در 7 اردیبهشت 1371 دستگیر و به 20 سال حبس محکوم شده است.

30.    خالد استاد قاضی فرزند شریف، متولد 1347 در بوکان، به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان در 22 تیر 1375 دستگیر و به 20 سال حبس محکوم شده است.

31.    حسین کرمی  فرزند حمزه، متولد 1342در سردشت، به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران در 9 آذر ماه 1372 دستگیر و به 20 سال زندان محکوم شد.

32.   ناصر ساطوری، فرزند غفور، متولد ۱۳۴۸ درسقز، به اتهام ارتباط با حزب کومه له، در 17 اردیبهشت 1370 دستگیر و  به 20 سال زندان محکوم گردید.

33.    حبیب اله نادری، اهل جوانرود، به  اتهام ارتباط با دولت عراق، در سال 1379 دستگیر و به 18 سال  حبس محکوم گردید.

34.   محمد ویسی، اهل تازه آباد جوانرود، به اتهام ارتباط با دولت عراق، در سال 1379 دستگیر و به 18 سال زندان محکوم شد.

35.    محمود رحمانی، اهل روستای  تازه آباد جوانرود، به اتهام  ارتباط با دولت عراق، در سال 1379 دستگیر و به  17 سال زندان محکوم شد.

36.    مجید رحمانی، اهل روستای تازه آبادجوانرود، به ارتباط با دولت عراق  دز سال 1379 دستگیر و به 16 سال حبس محکوم شد.

37.   محمد امین فروتن، فرزند قادر، متولد 1337 در بوکان، به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران، در سال 1375 دستگیر و به 15 سال حبس محکوم گردید

38.   حامد لیلانی فرزند حسین، اهل پیرانشهر، متولد سال 1384 به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران، در سال 1384 دستگیر و به 15 سال حبس محکوم شده است

39.   محمد امین پروشان فرزند قادر، اهل بوکان، به اتهام ار تباط با حزب دموکرات کردستان ایران در 5 مرداد 1375 دستگیر و به 15 سال زندان محکوم شده است

40.   قادر جولا فرزند کریم، اهل مهاباد، به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان، در سال 1378 دستگیر و به 15 سال حبس محکوم شده است.

41.   سمکو قادر پور اهل مهاباد، به اتهام همکاری با حزب کومه له در سال 1383 دستگیر و به 11 سال حبس محکوم شده است.

42.   فرهاد میرزایی فرزند عبداله ، متولد 1352 در بوکان، به اتهام ارتباط با یگ گروه اسلامی منتسب گروه القاعده در 25 اسفند 1381 دستگیر و به 9 سال زندان محکوم شده است.

43.   جمال پر فرزند عبداله، اهل مهاباد، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران در سال 1376 دستگیر وبه 8 سال حبس محکوم است.

44.   جعفر ملائکه فرزند رسول متولد 1351 در پیرانشهر، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران در 21 شهریور 1379 دستگیر و به 7 حبس محکوم است.

45.   ایوب هنرور فرزند احمد در سال 1360 در اشنویه،  به اتهام ارتباط با گروه آگری سور در 2 مرداد 1381 دستگیر و به 7 سال حبس محکوم شده است.

46.   ایوب حقیقی فرزند رحمان، متولد 1361 در اشنویه، به اتهام همکاری با گروه آگری سور در 2 مرداد 1381 دستگیر و به 7 سال حبس محکوم شده است.

47.   داراب رشیدی فرزند مصطفی، متولد 1352 در سردشت، به اتهام همکاری با حزب کارگران کردستان( پ. ک. ک) در سال 1380 دستگیر و به 7 سال حبس محکوم شده است.

48.   جمال زارعی، اهل سنندج، به اتهام همکاری با کومه له، در سال 1382 دستگیر و به 7 سال حبس محکوم شد.

49.   بهمن پیکال فرزند سلیمان، متولد 1361 در اشنویه، به اتهام همکاری با گروه آگری سور به 6 سال حبس محکوم شده است.

50.   سعید کریمی فرزند رستم، متولد 1352 در ارومیه، به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق در سال 1384 دستگیر و به 6 سال حبس محکوم شده است

51.   سید کریم حسینی فرزند قادر، متولد 1354 در بوکان، به اتهام همکاری با گروه آگری سور در 2 مرداد 1381 دستگیر و به 6 سال حبس محکوم شده است.

52.    جمال حسینی، اهل سنندج، به اتهام همکاری با کومه له، در سال 1381 دستگیر و به 5 سال زندان محکوم شد.

53.   شیلان ارومیه ای اهل ارومیه ، به اتهام ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان( پژاک) در سال 1383 دستگیر و به 5 سال حبس محکوم شده است.

54.   مظفر نصرالدینی فرزند عبداله، متولد 1353 در سلیمانیه، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان در 3 شهریور 1380 دستگیر و به 5 سال حبس محکوم شده است.

55.   کیوان سرابی اهل سنندج، به اتهام ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان( پژاک) در آذر 1384 دستگیر و به 5 سال حبس و 5 تبعید  محکوم شده است.

56.   علی احمد سلیمان فرزند احمد، به اتهام ارتباط با حزب کارگران کردستان در سال 1382 دستگیر و به 5 سال حبس محکوم شده است.

57.   فرزاد راوند اهل مریوان، به اتهام ایجاد اغتشاش در سال 1380 دستگیر و به 6 سال حبس محکوم شده است

 

زندانیان با محکومیت زیر 5 سال:

 

1.       سید محسن رستمی فرزند سید محمد امین اهل مریوان، به اتهام همکاری با حزب کارگران کردستان در 1383 دستگیر و زندانی شده است.

2.       سعید دلایی میلان فرزند عصمت، اهل ارومیه، به اتهام ارتباط با حزب کارگران کردستان در سال 1383 دستگیر و زندانی شده است.

3.       حسن حکمت دمیر فرزند عزیز متولد 1352 کردستان ترکیه، به اتهام همکاری با حزب کارگران کردستان در سال 1382 دستگیر و زندانی شده است

4.       محمد خیر خالد رمضان فرزند خالد، اهل کردستان سوریه، به اتهام همکاری با حزب کارگران کردستان در سال 1383 دستگیر و زندانی شده است.

5.       اسعد امیری فرزند ایرج اهل اشنویه، به اتهام شرکت در اعتراضات مدنی خیابانی در خرداد 1384 دستگیر و زندانی شده است.

6.       عبدالخالق طلوعی فرزند محمد، متولد 1364 اشنویه، به اتهام شرکت در اعتراضات مدنی خیابانی در خرداد 1384 دستگیر و زندانی شده است.

7.       منصور محمدی فرزند محمد، اهل سنندج به اتهام ارتباط با حزب کارگران کردستان در سال 1383 دستگیر و زندانی شده است

8.       علی قاسمی فتح آبادی فرزند محمد، متولد 1358 بوکان به اتهام ارتباط با حزب کارگران کردستان در 27 خرداد 1384 دستگیر و زندانی شده است.

9.       شهریار قبال فرزند علی، اهل مهاباد، به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران در سال 1384 دستگیر و زندانی شده شده است.

10.   سیامند شابویی فرزند قادر، متولد 1365 در اشنویه،  به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان در 2 مرداد 1384 دستگیر و زندانی شده است.

11.   غلامحسین رهبری فرزند عبداله، اهل ارومیه، به اتهام ارتباط با گروه سلطنت طلب در سال 1384 دستگیر و زندانی شده است.

12.   امیر شریفی فرزند عبدالکریم، اهل بوکان، به اتهام ارتباط با یک گروه اسلامی، در 25 شهریور 1384 دستگیر و زندانی شده است.

13.   صلاح الدین احمدی فرزند رسول، متولد  1349 در پیرانشهر، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران در 18 مهرماه 1384 دستگیر و زندانی شده است.

14.   محمد پرتوی متولد 1356 در سردشت، به اتهام درگیری با نیروهای امنیتی در سال 1384 دستگیر و  به 4 سال و 5 ماه حبس محکوم شده است.

15.   سامان رسول پور فعال حقوق بشر و عضو سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان در مهاباد، به اتهام نشر اکاذیب و تبلیغ برضد نظام اسلامی، در 10 اسفند ماه 1384 دستگیر و زندانی شده است.

16.   سید حجت ابراهیمی، اهل سنندج، به اتهام همکاری با کومه له، در سال 1382 دستگیر  و به زندان و تبعید به ملایر محکوم شد.

17.   انور عزیزی، اهل سقز، به اتهام همکاری با همکاری با حزب خبات در سال 1382 دستگیر و به زندان محکوم شد.

18.   مصطفی احمد نژاد اهل سقز به اتهام ارتباط با احزاب مخالف به 3 سال حبس محکوم شده است.

19.   کیوان صابری اهل مهاباد، به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 3 سال و نیم حبس محکوم شده است.

20.   طه (طاها) احمدی فرزند محمد سعید اهل مریوان به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران به 4 حبس و تبعید به ایذه خورستان محکوم شده است.

 

زندانیان و بازداشت شدگان بلا تکلیف :

 

1.       شهرام گرجانی فرزند ابراهیم، متولد 1354 در اشنویه، به اتهام شرکت در اعتراضات خیابانی در خرداد 1384 دستگیر  و زندانی است.

2.       محمد امین رسولی فرزند محمد، متولد 1337 در پیرانشهر، به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران در 13 دی ماه 1384 دستگیر و زندانی است.

3.       پوریا مفرح عضو سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و فعال حقوق بشر در ماکو، به اتهام نشر اکاذیب و تبلیغ برضد نظام در فروردین ماه 1385 دستگیر و زندانی است.

4.       جهانگیر بادوزاده اهل مهاباد و عضو سابق حزب دموکرات کردستان ایران، به اتهام شر کت در قتل یک عضو نیروی امنیتی در سال 1382 دستگیر و به اعدام محکوم گردید.حکم اعدام  فعلا" لغو شده است.

5.       مصطفی رسول نیا اهل مهاباد  در جریان اعتراضات مدنی مردم مهاباد در تیرماه 1384 به اتهام شرکت در قتل یک افسر دولتی دستگیر و زندانی است.

6.       ابوبکر میرزا قادری اهل بوکان، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران دستگیر و زندانی شده است.

7.       قادر احمدی اهل بوکان، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران دستگیر و زندانی شده است.

8.       عثمان میرزا قادری اهل بوکان، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران دستگیر و زندانی شده است.

9.       ابوبکر باپیری اهل بوکان به اتهام ارتباط با احزاب کرد زندانی شده است.

10.   خضر سعید نژاد اهل بوکان به اتهام ارتباط با احزاب کرد زندانی شده است.

11.   محمدصالح کوخاشیره اهل بوکان به اتهام ارتباط با احزاب کرد زندانی شده است.

12.   خالد شیرزاد اهل بوکان به اتهام ارتباط با احزاب کرد زندانی شده است.

13.   ابوبکر تیکان تپه اهل بوکان به اتهام ارتباط با احزاب کرد زندانی شده است.

14.   آوات قریشی اهل بوکان به اتهام ارتباط با احزاب کرد زندانی شده است.

15.   دارا قریشی اهل بوکان به اتهام ارتباط با احزاب کرد زندانی شده است.

16.   محمد امین سلیمیان اهل بوکان به اتهام ارتباط با احزاب کرد زندانی شده است.

17.   سعداله سلطانیان اهل بوکان به اتهام ارتباط با احزاب کرد زندانی شده است.

18.   خضر مولودی، اهل بوکان به اتهام ارتباط با احزاب کرد زندانی شده است.

19.   ریبوار سلیمیان اهل بوکان به اتهام ارتباط با احزاب کرد زندانی شده است.

20.   کامل سلیمیان اهل بوکان به اتهام ارتباط با احزاب کرد زندانی شده است.

21.   حیدر سرچمی اهل کامیاران به اتهام ارتباط با احزاب کرد در بازداشت است.

22.   ابراهیم عاشقی اهل ماکو به اتهام ارتباط با احزاب کرد  در بازداشت است.

23.   کریم امینی اهل سردشت، به اتهام ارتباط با احزاب کرد  در بازداشت است.

24.   خسرو قربانی اهل سردشت، به اتهام ارتباط با احزاب کرد  در بازداشت است.

25.   احمد حسینی اهل سردشت، به اتهام ارتباط با احزاب کرد  در بازداشت است.

26.   واحد هرمز آباد اهل سردشت، به اتهام ارتباط با احزاب کرد  در بازداشت است.

27.   علی قربانی اهل سردشت،به اتهام ارتباط با احزاب کرد  در بازداشت است.

28.   هژار قادر ریحانی اهل مهاباد به اتهام ارتباط با اتحادیه انقلابیون کردستان زندانی شده است.

29.   کاوه بهرامی اهل مهاباد به اتهام ارتباط با اتحادیه انقلابیون کردستان زندانی شده است.

30.   ایوب رحمانی اهل کامیاران به اتهام ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان بازداشت شده است.

31.   نامدار رحمانی اهل کامیاران به اتهام ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان بازداشت شده است.

32.   دلیر روژهلاتی به اتهام ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان در کامیاران بازداشت شده است.

33.   عثمان قادری به اتهام ارتباط با یک حزب کردی بازداشت شد.

34.   شهرام عزیزپور به اتهام به همراه داشتن نشریه یک حزب کردی بازداشت شده است.

35.   زانکو رحمتی به اتهام ارتباط با یک حزب کردی بازداشت شده است.

36.   آرام رضازاده به اتهام ارتباط با یک حزب کردی بازداشت شده است.

37.   یاسر گلی فعال دانشجویی به اتهام سیاسی بازداشت شده است.

 

محکومین به زندان:

 

1.       لقمان مهری اهل سقز ، به اتهام شرکت در اعتراضات خیابانی و ارتباط با حزب کمونیست کارگری به 5 سال زندان محکوم شده است.

2.       افشین محمدی اهل سقز به اتهام شرکت در اعتراضات خیابانی به 2 سال زندان محکوم شده است

3.       محمد طاهر علی پور، اهل سقز ، به اتهام فعالیتهای مدنی و شرکت در اعتراضات مدنی به 4 سال حبس محکوم شده است.

4.       هیمن محمودی اهل اشنونه عضو سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به 2 سال حبس محکوم شده است.

5.       علی باسبار اهل بوکان به اتهام ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان به 3 سال حبس محکوم شده است.

6.       سلیمان مینا پاک اهل اشنویه به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران به 2 سال حبس  محکوم شده است.

7.       افشین مروتی فرزند محمد متولد 1359 در سقز، به اتهام شرکت در اعتراضات خیابانی و ارتباط با احزاب مخالف به یک سال حبس و تبعید به دیواندره محکوم شده است.

8.       مادح احمدی اهل سنندج، به اتهام دیدار با سران احزاب مخالف و تبلیغ بر ضد امنیت داخلی به 5 سال حبس و تبعید به میناب محکوم شده است.

9.       محمدصدیق کبودوند مدیر مسئول هفته نامه توقیف شده "پیام مردم" به اتهام تبلیغ جدایی خواهی به یک سال حبس و 5 سال محرومیت از فعالیت روزنامه نگاری محکوم شده است.

10.   کمال پروینی اهل ماکو به اتهام شرکت در اعتراضات خیابانی به یک سال حبس محکوم شده است.

11.   صابر شادمند اهل ماکو به اتهام شرکت در اعتراضات خیابانی به یک سال حبس محکوم شده است.

12.   جمال عجمی اهل ماکو به اتهام شرکت در اعتراضات خیابانی به یک سال حبس محکوم شده است.

13.   حسین عموزاده اهل ماکو به اتهام شرکت در اعتراضات خیابانی به یک سال حبس محکوم شده است.

14.   فاتح حیرانی اهل مهاباد، به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان ایران به 6 سال حبس شامل 2 سال تعزیری و 4 سال تعلیقی و تبعید به مراغه محکوم شده است.

15.   عادل ظفری اهل سقز، به اتهام شرکت در اعتراضات خیابانی به 2 سال حبس محکوم شده است.

16.   رسول رزم اهل مهاباد به اتهام ارتباط با احزاب مخالف به 2 سال حبس و تبعید به نقده محکوم شده است.

17.   کاوه رسولی اهل مهاباد، به اتهام ارتباط با احزاب کردی به 2 سال حبس و تبعید به میاندوآب محکوم شده است.

18.   ابراهیم صالحی اهل سقز، به اتهام نگهداری نقشه سیاسی کردستان به یک سال حبس محکوم شده است.

19.   حسین محمدی اهل سقز، به اتهام شرکت در اعتراضات خیابانی و ارتباط با احزاب مخالف به 3 سال حبس و 80 ضربه  تازیانه محکوم شده است.

 

محکومین تحت تعقیب:

 

1.       رضا امینی اهل مهاباد، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران به 20 حبس محکوم شده است.

2.       هلمت حسن آذر پور اهل مهاباد، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران به 15 حبس محکوم شده است.

3.       عبداله محمدی اهل مهاباد، به اتهام همکاری با حزب دموکرات کردستان ایران به 15 حبس محکوم شده است

 

اعدام شدگان:

 

1.       اسماعیل محمدی اهل بوکان، به اتهام همکاری با حزب کومه له در سال 1382 دستگیر و در 13 شهریور 1384 به دار آویخته شد.

2.       محمد پنجوینی به اتهام عضویت در گروه" اگری سور "در سال 1381 دستگیر و زندانی شد و در 13 شهریور 1384 به دار آویخته شد.

3.       عزیز خلکانی اهل سردشت، به اتهام شرکت در قتل یک مامور امنیتی ایران، در سال 1375 دستگیر و در 27 آذر 1384 به دار آویخته شد.

4.       مسعود شوکه فرزند محمد اهل سردشت، به اتهام شرکت در قتل یک مامور امنیتی ایران، در سال 1375 دستگیر و د ر 11 دی ماه 1384 به دار آویخته شد.

5.       صلاح محمودی فرزند ابوبکر اهل سردشت، به اتهام شرکت در قتل یک مامور امنیتی ایران، در سال 1375 دستگیر و در  یکم تیر 1385 به دار آویخته شد.

 

 

کشته شدگان:

 

  1. کمال اسفرم 24 ساله اهل مهاباد، مشهور به " شوانه سید قادر" در 12 تیرماه 1384
  2. حسین عبده بالایی 30 ساله اهل سردشت، در 7 مرداد 1384
  3. زانیار آشیان 20 ساله اهل سنندج، در 15 مرداد 1384
  4. شیرکو امینی 27 ساله، دانشجو  و اهل مهاباد، در 29 آبان 1385
  5. حسین مصلحت فرزند اسماعیل 22 ساله، چوپان روستایی در سردشت،در 22 آذر ماه 1385
  6. علی کریم زاده فرزند عمر شهروند اهل ماکو، در 26 بهمن 1384
  7. محمد فرزند میزو اهل ماکو، در 26 بهمن 1384
  8. برهان فرزند حسن اهل روستای شاتری اطراف ماکو، در 26 بهمن ماه 1384
  9. عادل ماکویی اهل روستای جنگه در حومه ماکو، در 26 بهمن 1384
  10. بایرم آرسن اهل ماکو، در26 بهمن 1384
  11. یوسف کفاشی فرزند اسماعیل اهل ماکو، در 26 بهمن 1384
  12. علی حسن پور  اهل روستای بایرم مهاباد، در شهریور 1383
  13. فرهمند صادق وزیری اهل سنندج در اواخر سال 1383 در بازداشتگاهی در سلماس
  14. فایق رجبی اهل اشنویه، در 20 اسفند ماه 1384در پیرانشهر
  15. رئوف جوانمردی 37 ساله اهل روستای ترشیان سردشت، در یک تیرماه 1385


زنان محکوم به اعدام و سنگسار:

 

1.       لیمو ابراهیمی زن جوان کارگر اهل روستای دوستعلی مهاباد مظنون به هم دستی با همسر متواریش در قتل جوان متعارض به نامبرده، در زندانی در همدان با خطر اعدام روبرو است.

2.       فاطمه آستا،40 ساله اهل بوکان مظنون به شرکت در قتل همسرش، محکوم به اعدام شده و در بوکان زندانی است.

3.       نازنین مهاباد 18 ساله دختر کرد ساکن کرج ، متهم به قتل یکی از سه مرد متعارض به خویش است. نامبرده به اعدام محکوم شده و در رجایی شهر کرج زندانی است.

4.       ملک قربانی زن جوان کرد اهل نقده به اتهام زنای محصنه ( ارتباط جنسی خارج از روابط زناشویی) به رجم (اعدام از طریق سنگ باران) محکوم شده است. نامبرده در ارومیه زندانی است.

 

شکنجه شدگان و آسیب دیدگان :

 

1.       مصطفی رسول نیا جوان 20 ساله اهل مهاباد به اتهام شرکت در قتل یک افسر ایرانی درجریان حوداث پس قتل شوانه قادری در مهاباد دستگیر شده بود, در بازداشتگاه مورد شکنجه و آزاد جسمی قرار گرفت.

2.       رضا فرجیان اهل بانه که مضنون به شرکت در سرقت از بانک شده بود، پس از آنکه در اثر شکنجه شدید نیروهای دایره اعتراف گیری پلیس از ناحیه هردو دست کاملا" فلج گردید، بی گناهی وی توسط اداره آگاهی نیروی پلیس ثابت شد.

3.       سامان کریمی جوان 19 ساله اهل بانه که معلول گفتاری و شنوایی هست به اتهام سرقت مورد شکنجه دایره اعتراف گیری نیروی پلیس قرار گرفت و به 6 ماه حبس و 80 ضربه تازیانه محکوم شد.

4.       محسن  علایی نوجوان 17 ساله ناشنوا و لال به اتهام سرقت مورد شکنجه پلیس قرار گرفته و ناچار به اعتراف شد که به 6 ماه حبس و 8 ضربه تازیانه محکوم شد.

5.       ظاهر ملاشیخه اهل سردشت در حین تردد در جاده مهاباد، سردشت مورد تیراندازی بدون هدف افراد نیروی انتطامی قرار گرفت و در اثر صابت گلوله  به نخاع وی از ناحیه هردو پا فلج گردید.

6.       هیمن حسنی نوجوان بی خانمان اهل بانه به اتهام سرقت، به حبس محکوم شده و در زندان توسط یک مجرم محکوم به اعدام، مورد تعرض و آزار جنسی قرار گرفت.

7.        فاطمه خندانی پیرزن 85 ساله سقزی در جریان یورش ماموران امنیتی و انتظامی برای دستگیری فرزندش"حسین پرکایی" مورد ضرب و شتم قرار گرفت و ماموران با قنداق تفنگ 4 دنده پهلوی راست وی شکستند.

8.       یک پیرمرد 70 ساله سقزی به نام" محمدصالح باشبلاغی" به همراه همسر سالخورده اش به نام"طوبی رضاپور" به دلیل اعتراض به بازداشت پسرشان" آزاد باشبلاغی" در سالن دادگاه انقلاب اسلامی سقز، در انظار مردم و مسئولان دادگاه مورد ضرب و شتم شدید یک افسر پلیس قرار گرفته و مصدوم شدند.

9.       رامین صالحی نوجوان 15 ساله، اهل روستای "قیصلو" سقز به اتهام پخش و توزیع اعلامیه یک حزب کردی توسط نیروهای سپاه پاسداران روستای "میرده "دستگیر و به بازداشتگاه یک پادگان نظامی انتقال داده شد و در آنجا مورد ضرب و شتم و آزار جسمی شدید قرار گرفت.  

 

ناپدید شدگان:

 

1.       احمد برزگر فرزند رسول، اهل منطقه برادان پیرانشهرف از اول فروردین ماه سال 1384 ناپدید شده است. نامبرده در زمینه های سیاسی فعالیت داشته است.

2.       محمدمراد میرزایی آوانگان فرزند عبداله اهل قروه از روز سوم تیرماه 1384 ناپدید شده است. نامبرده در محل،منتقد دولت بوده است.

3.       محمد کویخا اهل بوکان از روز 28 اسفند ماه 1384 ناپدید شده است . نامبرده فعال سیاسی بوده است.

 

بازداشت شدگانی که با تودیع وثیقه آزادشده  و پرونده در جریان در دادگاهها دارند:

 

1.       محمد صدیق کبودوند مدیر مسئول هفته نامه " پیام مردم" ، تهران

2.       حسين احمدی نیاز  مدیر مسئول هفته نامه" آسو" ،سنندج

3.       رويا طلوعي سردبیر هفته نامه "راسان" ،سنندج

4.       اجلال قوامي روزنامه نگار ،سنندج

5.       تونيا كبودوند روزنامه نگار و فعال حقوق بشر، تهران

6.       زینب بایزیدی فعال مدنی و حقوق بشر ،مهاباد

7.       غفور محمدی فعال مدنی و حقوق بشر،مهاباد

8.       سروه کامکار فعال مدنی،مهاباد

9.       چیمن بایزیدی فعال مدنی،مهاباد

10.   برهان غسالی فعال حقوق بشر ،بانه

11.   كاوه حسين پناهي روزنامه نگار،سنندج

12.   حسن اميني فعال سیاسی مذهبی،سنندج

13.   سعيد ساعدي روزنامه نگار ،سنندج

14.   جمشید وزیری  نوبسنده، سنندج

15.   جهانگیر هاشمی نویسنده ، سنندج

16.   ژيان كامگار شهروند نودشه

17.   وريا كريمي شهروند نودشه

18.   هيوا نوري شهروند نودشه

19.   وطن عبادي شهروند نودشه

20.   خالد رسولي شهروند نودشه

21.   كاوه انوري منش شهروند نودشه

22.   عارف نادري فعال مدنی قروه

23.   آسو صالح فعال دانشجویی سنندج

24.   کیا حجازی  فعال دانشجویی سنندج

25.   آزاد زمانی فعال حقوق کودکان

26.   مکائیل امینی شهروند قروه

27.   طالب میرزایی شهروند قروه

28.   محمود شریفی شهروند قروه

29.   طالب میهمی شهروند قروه

30.   حبیب اله رنجبر  فعال مدنی، دهگلان

31.   علی پاسبار شهروند بوکان

32.   سمکو پاسبار شهروند بوکان

  1. امیر عبداله زاده فعال مدنی بوکان
  2. محمد حسن خالی شهروند بوکان
  3. جليل آزاديخواه سردبير  هفته نامه " آسو" ،سنندج
  4. صديق مينايي روزنامه نگار، سنندج
  5. جلال بهمنی شهروند، سنندج
  6. هژار رضوی شهروند بانه
  7. ناصر یوسفی شهروند بانه
  8. محمد ظاهر احمدی پور فعال مدنی، بانه
  9. برهان دیوارگر فعال حقوق کارگری، سقز
  10.  شاهرخ یزدانی شهروند سنندج
  11. صالح غاجانی شهروند اشنویه
  12. شورش نصرالهی شهروند اشنویه
  13. جمشید امینی شهروند اشنویه
  14. هاوار غاجانی شهروند اشنویه
  15. کیوان اسدی شهروند اشنویه
  16. اظهر عبداله شاهی شهروند اشنویه
  17. هژار حسین نژاد شهروند سردشت
  18. آزاد لطف پوری فعال مدنی سنندج
  19. فاروق سامانی فعال مدنی مهاباد
  20. هژار مامندی فعال مدنی مهاباد
  21. مرتضی سلیمانی فعال مدنی، سنندج
  22. محمود صالحی فعال حقوق کارگری، سقز
  23. سید جلال حسینی فعال حقوق کارگری، سقز
  24. محمد عبدی  فعال کارگری سقز
  25. محسن حکیمی فعال حقوق کارگری، سقز
  26. افشین مروتی شهروند سقز
  27. رضا عزیزی شهروند سقز
  28. اسعد خیاط باشی شهروند سقز
  29. هادی حیدری شهروند سقز
  30. هادی نوری شهروند سقز
  31. محمد صالح نصری شهروند سقز
  32. لقمان محمدی فعال مدنی سقز
  33. پیمان مهری شهروند سقز
  34. لقمان مهری فعال مدنی، سقز
  35. کیوان قهرمانی شهروند سقز
  36. افشین محمدی شهروند سقز
  37. عباس رمضانزاده شهروند سقز
  38. فتاح رمضانزاده شهروند سقز
  39. سامان بیگلری شهروند سقز
  40. محمد وطن خواه شهروند سقز
  41. مصطفی توفیقی شهروند سقز
  42. شهرام انصاری شهروند سقز
  43. محی الدین آزادی شهروند سقز
  44. سعدی خادمی شهروند سقز
  45. عطاله محمدزاده شهروند سقز
  46. فردین فرج پور شهروند سقز
  47. صلاح الدین سعادت شهروند سقز
  48. نوزاد علائی شهروند سقز
  49. بهاالدین شجاعی شهروند سقز
  50. پیمان صدیقیانی شهروند سقز
  51. جعفر شریفی شهروند سقز
  52. حسین زینتی شهروند سقز
  53. شاهو ملکی شهروند سقز
  54. آرام صوفی شهروند سقز
  55. آرام ساتوری شهروند سقز
  56. دیاکو صالحی شهروند سقز
  57. کاوه غفاری شهروند سقز
  58. جمال شریفی شهروند سقز
  59. حسین پرکایی شهروند سقز
  60. ابراهیم صالحی شهروند سقز
  61. منصور صالحی شهروند سقز
  62. زاهد عبداله زاده شهروند سقز
  63. هیمن امیدی شهروند سقز
  64. مصطفی راعی شهروند سقز
  65. ماجد ملکی شهروند سقز
  66. هادی حسن پور شهروند سقز
  67. هیوا بهرامی فعال مدنی سقز
  68. نادر رضایی شهروند سقز
  69. آکو دیا بندی شهروند سقز
  70. رسول عینی شهروند سقز
  71. محمود پیر شاهی شهروند سقز
  72. هیمن ویسی شهروند سقز
  73. حامد ظریفی شهروند سقز
  74. منصور برازنده شهروند سقز
  75. طاهر دست براورده شهروند سقز
  76. فرهاد فتاحی شهروند، باینگان
  77. وزير قادري شهروند باینگان
  78. واحد اشرف پور شهروند باینگان
  79. فرهاد فتاحي شهروند باینگان
  80. محمدرضا رامينه شهروند، باینگان
  81. اردلان رامينه شهروند باینگان
  82. سراج قاسمي شهروند باینگان
  83. اشكان احمدي شهروند باینگان
  84. احمد وطمانی شهروند مهاباد
  85. آزاد منبری دانشجو، بیجار
  86. درسیم خورشید اوراماری شهروند ارومیه
  87. مناف پورامینی شهروند مهاباد
  88. عزیز عبدللهی شهروند مهاباد
  89. قادر خرامان فرد شهروند مهاباد
  90. عزیز محمدامینی شهروند مهاباد
  91. شریف امینی شهروند مهاباد
  92. حسن هیبتی شهروند مهاباد
  93. فاتح حیرانی شهروند مهاباد
  94. کیوان علیالی شهروند مهاباد
  95. آوات سرگلی شهروند مهاباد
  96. واحد سرگلی شهروند مهاباد
  97. کامیار ناظمی شهروند مهاباد
  98. محمد عالی شهروند پیرانشهر
  99. محسن رواق بستانی شهروند پیرانشهر
  100. احمد عیسی زاده‌ شهروند ماکو
  101. کمال پروینی شهروند ماکو
  102. حسن عمو زاده شهروند ماکو
  103. علی عمو زاده شهروند ماکو
  104. حسن حسو زاده شهروند ماکو
  105. عیسی آگوشیده شهروند ماکو
  106. رستم ارکیا شهروند ماکو
  107. جهانبخش بروکی میلان شهروند ماکو
  108. حسین جوان شهروند ماکو
  109. جعفر دلایی میلان شهروند ماکو
  110. موسی عجمی شهروند ماکو
  111. جمال عجمی شهروند ماکو
  112. ادریس اشنود شهروند ماکو
  113. محمد ارسن شهروند ماکو
  114. علی ارسن شهروند ماکو
  115. حسن ارسن شهروند ماکو
  116. رستم ارسن شهروند ماکو
  117. علی بروکی میلان شهروند ماکو
  118. محمد بروکی میلان شهروند ماکو
  119. محمد ادیب فر شهروند ماکو
  120. حسن دلایی میلان شهروند ماکو
  121. علی دلایی میلان شهروند ماکو
  122. یوسف آهنو خوش شهروند ماکو
  123. علی آهنو خوش شهروند ماکو
  124. منصور عدالت شهروند ماکو
  125. صابر ارکیا شهروند ماکو
  126. محمد خلیلی شهروند ماکو
  127. محمد امین افشاری شوریده شهروند ارومیه
  128. جعفر افشاری شوریده شهروند مهاباد
  129. کیوان عزیز پور شهروند مهاباد
  130. کاوه‌ عزیز پور شهروند مهاباد
  131. شاهو حسن پور اقدم شهروند مهاباد
  132. هوشیار حسن پور شهروند مهاباد
  133. شریف محمد امینی شهروند مهاباد
  134. موسی قیطرانی شهروند مهاباد
  135. رسول رزم شهروند مهاباد
  136. کاوه عزیز پور شهروند مهاباد
  137. لقمان سیدی شهروند مهاباد
  138. کورش رحمانی شهروند کامیاران
  139. نوزاد رحمانی شهروند کامیاران
  140. رشاد صبوردی شهروند کامیاران
  141. فواد فیضی شهروند کامیاران
  142. خسرو کاکایی شهروند کامیاران
  143. جواد فیضی شهروند کامیاران
  144. رزگار سلیمیان شهروند بوکان
  145. آرام قریشی شهروند بوکان
  146. اکام قریشی شهروند بوکان
  147. خدری سعید پور شهروند بوکان
  148. نادر رضایی شهروند سقز
  149. سعید شریفی شهروند سقز
  150. عارف مردانی شهروند سقز
  151. هاوری کیخسروی شهروند سقز
  152. هیوا شریفی شهروند سقز
  153. مهران سلیمی شهروند سقز
  154. شریف گیلانی شهروند سقز
  155. ژاله محمدی شهروند سقز
  156. وهاب سهرابی شهروند کرمانشاه
  157. ناصر قبادی شهروند کرمانشاه
  158. علی حسینی شهروند خوی
  159. کریم نقره ای شهروند بانه
  160. رشید نقره ای شهروند بانه
  161. محمد فرج پور شهروند بانه
  162. فاروق عزیزر نژاد شهروند بوکان
  163. یوسف رحمان پور شهروند بوکان
  164. ارسلان پیروکی شهروند بوکان
  165. بهرام ولد بیگی سردبیر روزنامه آشتی
  166. مریم قاضی فعال مدنی و ادبی مهاباد
  167. شورش موحی شهروند مهباد
  168. ادریس خلیقی شهروند مهاباد
  169. کیوان محمودی شهروند بانه
  170. حسین شریفی شهروند دیواندره
  171. محسن کریمیان شهروند سقز

 

 

تهران: 12 تیر 1385 / 3 جولای 2006

 

گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان



دستگيري و زندان در سکوت

موج جديد برخورد با فعالان کرد - پنجشنبه 9 آذر 1385 [2006.11.30]

 

برخورد با فعالان سياسي و حقوق بشر کرد در چند ماه اخير چنان زياد شده است که حتي بهاءالدين ادب، نماينده مردم کردستان در مجلس ششم نيز لب به گلايه گشوده است و مي گويد: "در يکي دو سال اخير ناديده گرفتن حقوق اقوام در ايران آنقدر زياد شده است که همان حداقل حقوق و آزادي اي که سابقا به آن ها داده شده است نيز دارد از آن ها پس گرفته مي شود. ديگر برخورد با فعالان سياسي و اجتماعي توسط دولت و دستگاه هاي قضايي امنيتي شده است و اين دليلي ندارد جز اينکه اکثر چهره هاي دولت، نظامي و انتظامي هستند و بنا به رويکردي که دارند اين کارها را انجام مي دهند."

نگاهي که باعث شده در يک ماه اخير فقط ده ها نفر از فعالان سياسي و حقوق بشري کرد يا راهي زندان شوند يا تبعيد به شهرهاي ديگر يا به گفته شيرين عبادي "دچار پرونده سازي شدند تا اين پرونده ها همچون شمشير داموکلس برسرآنان باشد." برخوردي در خاموشي که حتي به گزارشات نقض حقوق بشر جمهوري اسلامي نيز راه نمي يابد.

اخيرا همزمان با اعتصاب غذاي زندانيان سياسي کشور، روزنامه نگار کردي به نام شيرکو جهاني نيز دستگير شد.او در اعتراض به دستگيريش دو روزي است که دست به اعتصاب غذا زده، اما کمتر در اخبار به آن اشاره شده است.

شيرکو جهاني، روزنامه نگار و عضو سازمان دفاع از حقوق بشرکردستان، روز دوشنبه گذشته به اتهام "مصاحبه با رسانه هاي خارج از کشور" بازداشت و به زندان عمومي مهاباد منتقل شد.

وي که در سال هاي گذشته نيزبارها به اتهامات گوناگون بازداشت شده بود، اين بار به دليل مصاحبه در مورد آخرين وضعيت پرونده "شوانه قادري" دستگير شد. جواني که قتل وي در تابستان سال گذشته منجربه اعتراضات وسيعي در مناطق کردنشين شد.

اما شيرکو جهاني تنها کسي نبود که در يک ماهه اخير بازداشت شد. موج بازداشت ها در کردستان علاوه بر روزنامه نگاران و فعالان سياسي، شامل حال معلمان اين قوم نيز شده است. ماجد خالديان، اقبال جوانمردي، اسعد خاني، کورش رنجبر و ثريا قاسميان ۵ دبير يکي از دبيرستان هاي سنندج نيز به اتهام فعاليت هاي سياسي و "ضد نظام" دستگير شده اند.

فرزاد کمانگر، دبير دبيرستان هاي کامياران و عضو سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نيز که علاوه برگذشت چند ماه از دستگيري هنوز اتهامش مشخص و حتي به گفته نزديکانش به او تفهيم اتهام هم نشده، از زندان اوين تهران به سنندج و سپس به بازداشتگاهي نامشخص منتقل شده است.

هيمن ويسي و ابراهيم صالحي از فعالان سرشناس سياسي کردستان نيز از اواسط ماه گذشته به اتهام "اقدام عليه امنيت ملي" تاکنون در بازداشت بسر مي برند.

علاوه بر اينان محمود صالحي، از فعالان کارگري شهر سقز به تازگي به اتهام دعوت از کارگران به شرکت در تجمع "روز جهاني کارگر" به چهار سال حبس محکوم شد. در ماه گذشته دادگاه هاي کردستان محکوميت ديگري، اين بار براي محمد صديق کبودوند صادر کردند. محمد صديق کبودوند، رييس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان "به اتهام نشر مطالب خلاف واقع" در هفته نامه توقيف شده "پيام مردم" به يک سال حبس تعزيري محکوم شد که اين حکم به زودي به اجرا درخواهد آمد.

همچنين دادگاه تجديدنظر استان کردستان حکم محکوميت 5 سال زندان براي "لقمان مهري" به اتهام اقدام عليه امنيت ملي را تاييد کرد. لقمان مهري که عضو سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان است، در پرونده اي ديگر، در ارتباط با شرکت در تجمع "روز جهاني زن" در سال 1383 به 6 ماه حبس و 25 ضربه شلاق محکوم شده بود.يک شهروند دهگلاني نيز به نام حبيب الله طهماسبي به تازگي به 5 سال حبس محکوم شده و اتهام وي نيز" ارتباط با گروه هاي مخالف نظام"عنوان شده است.

اما بدتر از همه وضعيت نامعلوم يک جوان سنندجي است. هويت اين جوان که ماه پيش و به خاطر شرکت در ناآرامي هاي اخير کردستان دستگير شد، توسط هيچ يک از سازمان هاي حقوق بشري کردستان شناسايي نشده است و مسئولان استاني نيز حاضر به دادن نام و مشخصات اين جوان نيستند. تنها اطلاعي که از وي در دست است اين است که او بدون دادگاهي شدن در مکاني ناشناس به اتهام" همکاري با احزاب مخالف نظام " در بازداشت به سر مي برد.

علاوه براينان سامان رسول پور، فعال حقوق بشر، غفور محمدي و زينب بايزيدي [از اعضاي سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان] با تامين قرار به طور موقت در آزادي بسر مي برند.

اما برخورد با فعالين کرد در يک ماهه اخير فقط به همين موارد محدود نماند و به تبع وقايعي که در سطح ملي اتفاق افتاده است گريبان دانشگاه هاي اين منطقه را نيز گرفته است. مسئولان دانشگاه اروميه، 6 نشريه دانشجويي از جمله 3 نشريه كردي- فارسي اين دانشگاه را توقيف كرد. فصلنامه "مانيشت" به صاحب امتيازي "كانون روناهي" و مدير مسئولي "حسين حسن زاده" و سردبيري "دلير يارخدا"، گاهنامه "هه ناران" به صاحب امتيازي و مدير مسئولي "قانع محمدي" و سردبيري "محمد رسولزاده" و "عبدالرحمان خضري" و فصلنامه "تريفه" به صاحب امتيازي "كانون روناهي" و مدير مسئولي "جهانبخش پورخضر" و سردبيري "يعقوب روا" به اتهام دامن زدن به مسائل قومي، ترويج افكار چپ، تضعيف حكومت اسلامي و اقدام عليه امنيت ملي توقيف شدند. در همين حال سه نشريه آذري- فارسي به نام هاي "اويانيش"، " ياشيل" و " کشاورزان جوان" به اتهاماتي مشابه توقيف شده اند. يادآور مي شود نشريات کردي- فارسي "زيلان" و "روژانو"، پيش تر از سوي دانشگاه اروميه‌توقيف شده بودند.

اين برخوردها اما بنابه گفته يکي از همين فعالان کرد تنها محدود به کردها نبوده و شامل حال ساير اقوام ايراني مثل ترک ها و اعراب نيز شده است. اين فعال کرد مي گويد: "بيشترين حجم برخورد با ما مرزنشينان است اما صداي کسي درنمي آيد. نه اينکه در تهران نيستيم اخبارمان نيز دنبال نمي شود. وقتي مرا بازداشت کرده بودند و زير شکنجه بودم به تمام نهادهاي حقوق بشري نامه نوشتم و خواستار حمايت آن ها شدم. از ديده بان حقوق بشر گرفته تا گزارشگران بدون مرز. اما آن ها نه تنها به سراغم نيامدند که حتي در گزارش هايشان نامي هم از من نبردند.اينگونه است که هم حکومت فضا را براي ما تنگ مي کند و هم داخلي ها و خارجي ها به ما بي توجه هستند."

 



Islamic Republic of Iran continues detaining Kurdish people

PRESS RELASE
Paris, October18, 2006

During the last few weeks the security forces of Islamic regime in Iran have detained at least 40 people from the Kurdish cities of Sanandaj, Saghez, Kamiaran, Divandareh and Degolan in Iranian Kurdistan. The security forces have placed the residence of the detainees under constant surveillance. Most of the detainees are accused of having links to Kurdish political parties.

Following are the name of some of the detainees that PDKI’s Bureau of International Relations has received:

Name

Surname

Address

Eghbal

Javanmardi

Javamirawa

Asad

Khani

Degolan

Kouroosh

Ranjbar

Degolan

Mrs. Sorraya

Ghasemi

Degolan

Vahed

Gharibi

 



Many of detainees are transferred to unknown locations, and their families have no information about their whereabouts. Some of detainees are tortured during their detention, sources reported; furthermore, the security forces have seized detainees’ belongings including computers.

Democratic Party of Iranian Kurdistan is concerned about the fate of these innocent detained Kurds. We call upon human rights organizations and international community to pay attention to government of Iran’s human rights violation against Kurdish people. The ongoing systematic onslaught of Kurdish people in Iran is an unvarying policy of the regime in Iran towards our people in Kurdistan.

Since the taking over of Presidency by Mahmood Ahmadinejad, the regime’s pressure against Kurdish people has drastically increased. Iranian Kurdistan is practically under military rule, where non-local security forces rule the every day life of Kurdish residents.

Democratic Party of Iranian Kurdistan
Public relations






The Human Rights of Kurds in the Islamic Republic of Iran
Democratic Party of Iranian Kurdistan - International Relations
The Kurds have manifested an independent spirit throughout modern Iranian history, rebelling against central government efforts to restrict their autonomy during the Safavid, Qajar, and Pahlavi periods. The most recent Kurdish uprising took place in 1979 following the Revolution. Mahabad, which has been a center of Kurdish resistance against central government authority since the time of the Safavid monarch Shah Abbas (1587-1629), was again at the forefront of the Kurdish autonomy struggle.
Following the 1979 revolution, one of the foremost pressing ethnic challenges to the new regime came from Kurdish rebels in the Iranian Kurdistan, who had long struggled for their human rights. Ayatollah Khomeini declared Holly war against Kurdish people on August 19th 1979. Since then the regime of Iran has intensified its suppression policy against Kurdish people. As the result of Holly War over 70000 Kurdish people have been killed. The undeveloped economical, social and cultural infrastructure of Kurdistan is destroyed as a result of the regime’s war against Kurdish people.

The constitution of Islamic republic of Iran, a source of the philosophy of the Islamic regime, is plain in sanctioning and requiring of discrimination and injustice toward Iranian citizens and the various ethnic groups of the country.
The constitution of Islamic republic of Iran, a source of the philosophy of the Islamic regime, is plain in sanctioning and requiring of discrimination and injustice toward Iranian citizens and the various ethnic groups of the country.
According to the fifth, fifty-seventh and hundred and seventh articles of constitution of the Islamic Republic of Iran, the highest institution of the government is supreme leader of the Islamic republic who, according to the constitution’s twelfth article, is a male Shi’ite cleric. According to the constitution of Iran, the president, ministers and Parliament speaker must also be Shi’ite Muslims.
Over ten million Kurdish people live in Iran. The majority of them are Sunni Muslims, who according to constitution, are second class citizens. The Iranian women who comprise half of the country’s society have no rights to participate in the political process of their country.
The Islamic Republic of Iran’s laws regarding punishment give yet a better picture of the regime towards opposition groups:
According to paragraphs 198 to 211 regarding retaliation and punishment in Iran, those individuals who work against Islamic republic of Iran and support the opposition groups are classified as evil and their crimes require the following punishments: 1. they may be killed, 2. they may be hanged, 3. they may have their right hand and left foot amputated, 4. they may be exiled. During exile the first three days he has to be tied. After that if he is alive he has to pay his punishment. He has no right to contact to any one and has no right to travel.
Last year Iran performed more documented executions that any other country in the world with the exception of China. Tens of Kurdish political prisoners and civilians are also executed in secret and not included in the documented, reported figure. Since the July 2005, over 429 people of Kurdish civilians have been killed, executed, sentenced to jail or charged to pay compensation by the security forces of Islamic republic. During the upraising of Kurdish people in last summer over 1700 Kurdish people were arrested, and the fate of numerous of these detainees remains unknown. In the Iranian Kurdistan, all activities by political parties are prohibited. The Islamic regime has outlawed all political parties in Kurdistan. According to paragraphs 197 to 202 of the punishment law, members of Kurdish parties are classified as evil.
The activities of NGOs are highly controlled. The Iranian regime considers all NGOs and contacts from international organizations and other countries missions in Iran to be spies and believes that they are acting against Iranian national security.
In the Iranian Kurdistan, all activities by political parties are prohibited. The Islamic regime has outlawed all political parties in Kurdistan. According to paragraphs 197 to 202 of the punishment law, members of Kurdish parties are classified as evil.
In Iran, the study of Kurdish language in schools is still prohibited. The economy of Kurdish area has collapsed and the unemployed rate in Kurdistan is estimated to be 47%. The Islamic republic of Iran systematically distributes drugs to the Kurdish youth in order to prevent them from being active, productive members of society. Shootings by regime’s gunmen have become a daily event in Kurdistan.
The United Nations General Assembly approved a resolution on the situation of human rights in Iran on December 16, 2005.
Despite the UN resolution the Islamic Republic of Iran continues with gross human rights violations against the people Iran. The following is a summary of human rights abuses in Iran since December 16, 2005:

Political activist who are convicted and dragnet
3
Political detainees that are executed
8
Number of people that are killed by Security forces of Islamic Republic of Iran
33
Women convicted stoned to death
4
Number of victims that were tortured after being detained
10
Number of victims that are disappeared after being detained
3
Number of people that have been released on compensation payment: 242
242
Number of people executed
25
Sentenced to death
28
Number of people sentenced to death (under 18 years)
2
Arrested students for interrogation
82
Number of people who lost part of their bodies as retaliation
2
Number of people injured in Kurdistan by the security forces of Iran
1200
Magazine and newspaper that closed down
43
Number of people arrested by security forces of Iran in Kurdistan
1700
Number of people under age 15 arrested
1
Number of people under age 15 killed by security forces
1

The ongoing human rights violation in Iranian Kurdistan is not as a result of sporadically or persistence of some officers, but it is the result of systematic and programmed policy of the Islamic Republic of Iran against Kurdish people and the people of Iran.
Since the negotiation between Iran and EU on the situation of Human rights has not brought any positive result and the Islamic republic of Iran has used the negotiations as a time consuming to avoid International pressure and because the observation of the situation of Human rights in Iran are in practice impossible; and since the regime of Iran does not allow any international observers to enter to the Iranian Kurdistan, the democratic Party of Iranian Kurdistan (PDKI) urges the United Nations to condemn the ongoing human rights violations against Kurdish people in Iran.
PDKI appeals to the members of European Community to pay attention to the situation of Human rights in Iranian Kurdistan and the ongoing economical, political and military aggression against Kurdish people in Iran.




Scores of Kurdish activist detained in Iran

Paris, September 22, 2006
PRESS RELEASE

Since the July of 2005 over 400 Kurds were executed, killed, imprisoned or forced to pay; furthermore, over 1700 people were detained who faced various penalties for participating in demonstrations.

Dozens of Kurdish activists and innocent people were detained by the security forces of Islamic Republic of Iran during last few days. The Islamic Republic of Iran accuses the detainees of having ties with Kurdish political groups in Iranian Kurdistan.

Since the taking over of the Presidency by Mahmoud Ahmadi Nejad, the situation in Iranian Kurdistan has shifted to the rule of militias and plainclothers who arrest, open fire on innocent people and lock up political or civil activist.

Since the July of 2005 over 400 Kurds were executed, killed, imprisoned or forced to pay; furthermore, over 1700 people were detained who faced various penalties for participating in demonstrations.

The ongoing human rights violation in Iranian Kurdistan is not the result of sporadic actions of some officers; rather it is the result of systematic and programmed policy of the Islamic Republic of Iran against Kurdish people and the people of Iran.

PDKI urges the International community, the United Nations, the EU, United States and human rights organizations to pay special attention to the situation of human rights in Iranian Kurdistan and the ongoing economical, political segregation and military aggression against Kurdish people in Iran. Condemning the unending defiance of Iranian regime is a least hope of Kurdish people from International Community.


PDKI - Democratic Party of Iranian Kurdistan
Public relations
Contact for further information:

+33 145 85 6431,

+358 41 498 4503,

+358 408297922

List of convicted individuals:

Sure name

Name

City

prosecution

Conviction

Dianat

Jasim

Mahabad

Supporting KDPI

1 year prison and exile to Hashtrood

Omar Bil

Amir

Mahabad

Supporting KDPI

1 year prison and exile to Hashtrood

Jahanjoui

Abdolrahman

Mahabad

Supporting KDPI

1 year prison and exile to Hashtrood

Belkame

Rizgar

Mahabad

Supporting KDPI

2 years prison and exile to Shabestar

Omar Bil

Mansour

Mahabad

Supporting KDPI

2 years prison and exile to Shabestar

Sharifi

Mohammad

Ghorveh

Acting against the national security and participating in demonstrations

4 months prison

Mirzai

Taleb

Ghorveh

Acting against the national security and participating in demonstrations

4 months prison

Mihani

Taleb

Ghorveh

Acting against the national security and participating in demonstrations

4 months prison

Amini

Mikael

Ghorveh

Acting against the national security and participating in demonstrations

4 months prison

Mohamamdi

Habibollah

Dehgolan

Acting against the national security and participating in demonstrations

4 months prison

Tahmasebi

Ali

Dehgolan

Acting against the national security and participating in demonstrations

4 months prison

Mansouri

Shamsollah

Dehgolan

Acting against the national security and participating in demonstrations

4 months prison

Amiri

Masoud

Dehgolan

Acting against the national security and participating in demonstrations

4 months prison

Bahmani Parviz Khaledian

Hoshang

Dehgolan

Acting against the national security and participating in demonstrations

4 months prison

Mafakheri

Feridoun

Dehgolan

Acting against the national security and participating in demonstrations

4 months prison

Mafakheri

Hasan

Dehgolan

Acting against the national security and participating in demonstrations

4 months prison

 

 

Dehgolan

Acting against the national security and participating in demonstrations

4 months prison

















































Five years prison for Kurdish detainee
Baneh – Kurdistan: Khaled Ghasemi 25, was condemned to five years jail and two years exile. The revolutionary court of Islamic republic of Iran in Saghez condemned Kurdish detainee for his part in celebrating the establishment of federal government in Iraq, where the Iraqi Kurdistan is an autonomy region of the country. Mr. Ghasemi is also accused for propaganda against government and being
a pro Kurdish parties’ activist.

Since July 2005 hundreds of Kurdish political and civil activist are detained and imprisoned for taking part in peaceful demonstrations demanding democratic and civil rights for Kurdish people in Iran.



Iran continues with violation of human rights
The Situation of Human rights in Iran and Kurdistan during January and February 2006

Scores of political prisoners sentenced to death

The United Nations General Assembly approved a resolution on the situation of human rights in Iran on December 16, 2005. The United Nation Assembly Expressed its serious concern at:
“ The cont! inuing harassment, intimidation and persecution of human rights defenders, non-governmental organizations, political opponents, religious dissenters, political reformists, journalists, parliamentarians, students, clerics, academics and web bloggers, including through undue restrictions on the freedoms of assembly, opinion and expression, the use of arbitrary arrest, targeted at both individuals and their family members and the unjustified closure of newspapers and blocking of Internet sites, as well as the absence of many necessary conditions for free and fair elections, including by the arbitrary disqualification of large numbers of prospective candidates, including all women, during the Presidential elections of June 2005. “

Despite the UN resolution the Islamic Republic of Iran continues with gross human rights violations against the people Iran. The following is a summary of human rights abuses in Iran since December 16, 2005:

Number of people executed 19
Sentenced to death 26
Number of people sentenced to death (under 18 years) 2
Arrested students for interrogation 82
Number of people who lost part of their bodies as retaliation 2
Arrested political and social actives 52
Political actives sentenced to jail 35
Magazine and newspaper that closed down 38
Number of people killed in Kurdistan during demonstrations 14
Number of people injured in Kurdistan by the security forces of Iran 31
Number of people arrested by security forces of Iran in Kurdistan >>700

In addition to above list nearly 1000 members of Transport syndicate in Tehran and over 1200 Dervishes in region of Ghom were arrested during February 2006.

The fate of those 700 people, who are arrested on 15th February in the city of Maku in Iranian Kurdistan during a peaceful demonstration, is not clear. The Islamic republic of Iran has not handed over the body of the victims’ of the bloody crackdown during the demonstration.

The r! egime of Iran has started a massive gesture to change the demography of Kurdish cities such as Urmomiyeh, Bokan, Sanandaj, Khoy, Maku and Kermanshah.

The ongoing human rights violation in Iranian Kurdistan is not as a result of sporadically or persistence of some officers, but it is the result of systematic and programmed policy of the Islamic Republic of Iran against Kurdish people and the people of Iran.

Since the negotiation between Iran and EU on the situation of Human rights has not brought any positive result and the Islamic republic of Iran has used the negotiations as a time consuming to avoid International pressure and because the observation of the situation of Human rights in Iran are in practice impossible; and since the regime of Iran does not allow any international observers to enter to the Iranian Kurdistan, the democratic Party of Iranian Kurdistan (PDKI) urges the United Nations Human Rights Commission to condemn the regime of Iran in its meeting during March 2006 in Geneva.

PDKI appeals to the members of EU, United States and the members of Security Council to pay attention to the situation of Human rights in Iranian Kurdistan and the ongoing economical, political and military aggression against Kurdish people in Iran.

Democratic Party of Iranian Kurdistan
International relations





The regime of Iran continues with the killings of the innocent people in Kurdistan
Press release

Paris 7.12.2005

The security forces of Islamic republic of Iran killed at least 5 people in the cities of Sanandaj, Piranshahr and Marivan


Sanandaj: 17 years old young man was killed under torture

4 December 2005

The 13th unit of Sanandaj police station captured 17 years old Pouya Ibrahim Abadi from Esteghlal Park and took him to the police station. The victim lost his life under cruel tortures of the police, which took place in the courtyard of the police station. To prevent public protest, regime claimed that Mr. Amini hanged himself after being captured by police. The family of victim is forced to bury him in private.



Piranshahr: Two killed in Piranshahr

4 December 2005

The security forces of regime opened fire on a group of people who were carrying a dead body to bury in Haji Omaran near the Iran and Iraq border. As a result, Mr. Maher Mandan from Urmiyeh who was participating in the funeral was killed. The body of the victim was taken to Urmiyeh by the security forces, and up till now, it has not been returned to his family.

The security forces of regime also opened fire on two people who were approaching the Iraq and Iran border, resulting in one injured and one killed.



Marivan: Two killed when army colonel opened fire on toilers

4 December 2005

Colonel Amiri a chief officer of regime security forces in Marivan opened fire on toiler people on Sunday night and killed a toiler named Abdolrahman Hoseini.

The security forces also opened fire on group of toiler people at 18:30 local time, near Sewlawe of Marivan suburb, and killed at least one person. The name of the victim is Habibollah Hoseini.
The security forces also opened fire on toilers near to Khanmeshekhan village of Marivan. As result one person named Osman Mohammadi was injured.



Kurds are prevented to build homes on their lands

The regime prevents Kurdish people to build any building on their lands in Piranshahr region. The lands are given by regime of Islamic republic to none Kurds people to use according to the policy of regime.

Preventing Kurdish people from using their lands in Iranian Kurdistan has been one of core policy of the regime to promote hostility within commuities particularly in areas that Azeri and Kurdish people live side by side.

Since the beginning of presidency of Mahmoud Ahmadi Nejad, the militarization of Iranian Kurdistan has become a part of an ongoing suppressions of the regime against Kurdish people.

Democratic Party of Iranian Kurdistan

International relations

Mohammad Kabodvand, journalist, editor of banned Payam e Mardom and a Kurdish human rights activist sentenced to prison
Press release

Paris 17.10.2005

Kabodvand is charged with first publishing lies and distorting public opinions. His second charge is creating frictions in society by publishing ethnic-related issues.

The revolutionary court of Sanandaj sentenced Mr. Mohammad Kabodvand journalist, editor of independent weekly paper Payam e Mardom and a Kurdish human rights activist to one year prison and five years of career ban as a journalist. Mr. Kabodvand’s newspaper Payam e Mardom (people voice) was closed by the court.

Mr. Kabodvand was detained in June 2005, soon after his newspaper Payame Mardom was prohibited to publish. As a journalist and human rights activist Mr. Kabodvand reflected human rights violations against Kurdish people in Iran. His journalistic bravery in Iran is charged as publishing lies and distorting public opinion and creating frictions in society by publishing ethnic-related issues.

Democratic Party of Iranian Kurdistan condemns the unjust sentence term for Mr. Kabodvand, a clear violation of human rights in Iran. We call upon the international community, human rights organisations to act for the immediate release of Mohammad Kabodvand and other political prisons.

Democratic Party of Iranian Kurdistan

Public Relations