Search the Web    

VOKRADIO.COM is under construction;The new website will be lunched by Feb. 2008         English                                                                         کوردی

Voice of Kurdish-American Radio for Democracy, Peace and Freedom

 به رادیوصدای کوردستان در آمریکا
خوش آمدید
 

KNC-Kurdish American Committee for democracy in Iran
کمیته کردهای مقیم امریکا برای دموکراسی در            ایران


آخبار كردستان در هفته اي كه گذشت از راديو صداي كردهاي مقيم آمريكا     
news@vokradio.com
VOKRADIO.COM
گردآوري خبر و گزارش حقوق بشر از:  آزاد مراديان


اخبار كردستان ايران در هفته اي كه گذشت
از صداي كردهاي مقيم امريكا براي صلح ،آزادي و دمكراسي
٢٦ ديماه ١٣٨٦-٣ بهمن ماه ١٣٨٦
2008 Wednesday 23 January
info@vokradio.com
=============================
خلاصه خبرها:
- ادامه احضار فعالین دانشجویی به کمیته انضباطی
- رفتار غیرانسانی رژیم اسلامی با مردم مناطق کردنشین
- تهديد يکی از فعالان حقوق زنان در مهاباد
- آزادی آکو کردنسب روزنامه نگار سنندجی از زندان
- مزدوری که دانشجوی سنندجی را زیر شکنجه به قتل رساند
-لغو مراسم اتحادیه ی دمکراتیک دانشجویان کرد در سنندج
- واكنش اصلاح طلبان كرد به مرگ مشكوک دانشجوی سنندجی
- آماده باش در سنندج؛ وضعیت شهر بسیار متشنج
- بیانیه ی کانون نویسندگان کرد درباره ی شرایط کنونی کردستان
_خانواده  ابراهيم لطف اللهی: ما شوكه شده ايم
_ خشم اقليتهای قومی و مذهبی از رژيم
_ فعالان حقوق بشر در ایران: در قبال قتل دانشجوی زندانی سکوت نخواهيم کرد
_ اسماعیل لطف اللهی: چرا بدون اطلاع خانواده، جنازه برادرم را دفن کردند؟
_ دیده بان حقوق بشر خواهان تحقیق درباره قتل‌های مشکوک در ایران شد
- توطئه قتل  محمود صالحی در بیمارستان توحید سنندج
-طلاق به یک مشکل جدی اجتماعی در کردستان تبدیل شده است
_ جایزه سال آزادی مطبوعات سوئد به عدنان حسن پور تعلق گرفت
_ اعمال فشار بر فعالين حقوق بشر در کردستان
===========================================================================

چهارشنبه، 3 بهمن ماه 1386 برابر با 2008 Wednesday 23 January
ادامه احضار فعالین دانشجویی به کمیته انضباطی
احضار ۷ فعال دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به کمیته انضباطی
خبرنامه امیرکبیر: در پی موج جدید احضار گسترده دانشجویان در دانشگاه های مختلف به کمیته های انضباطی، روز گذشته ۷ نفر دیگر از فعالین دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به کمیته انضباطی احضار شدند.
پگاه حمزه ای، هیوا مجیدزاده، مرتضی مساکنی و حسام سلامت در میان ۷ دانشجوی احضار به کمیته انضباطی هستند. سه نفر از احضارشدگان به کمیته انضباطی نخواستند نامشان منتشر شود.
گفتنی است در هفته های قبل زینب پیغمبرزاده و سحر رضازاده، از فعالین دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، به کمیته انضباطی احضار شده بودند. پیغمبرزاده پیش از این حکم قطعی «محرومیت از تحصیل به مدت یک سال» از کمیته انضباطی دریافت کرده بود.
پیش از این نیز در دانشگاه تهران احسان دولت شاه، آرش پهلوان، رضا نگه داری، علی هاشمی، کیوان امام وردی، سلمان یزدان پناه، میلاد عزیزی، حافظ رستمی و سارا کرمانیان به کمیته انضباطی احظار شدند و این کمیته برای سلمان یزدان پناه حکم دو ترم محرومیت از تحصیل و برای رضا نگه داری، محمدکریم آسایش و حمید ملک زاده یک ترم محرومیت از تحصیل صادر کرده بود.
مدیریت دانشگاه تهران در اقدامی غیرمسئولانه به احضار گسترده و صدور احکام سنگین انضباطی برای فعالین دانشجویان این دانشگاه در آستانه امتحانات پایان ترم پرداخته است. ۷ دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران درست زمان برگزاری امتحانات پایان ترم این دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شده اند.
====================================

سه شنبه، 2 بهمن ماه 1386 برابر با 2008 Tuesday 22 January
رفتار غیرانسانی رژیم اسلامی با مردم مناطق کردنشین

اطلاعیه مهدی حسینی در مورد وضعیت 3 برادر و خانواده اش که بار دیگر تحت آزار اطلاعات و نیروهای امنیتی رژیم قرار گرفته اند

به مردم آزادیخواه بوکان
به همه نهادها، سازمانها و احزاب سیاسی
به رسانه های داخلی و خارجی

جمهوری اسلامی باید دست از آزار و اذیت براداران و خانواده ا م بردارد!

در ادامه سیاست سرکوب وبگیر وببندهای جمهوری اسلامی روز 23 دی ماه 1386 منزل ما در شهر بوکان مورد یورش ماموران اداره اطلاعات قرار گرفت و از همان موقع خانه ما در محاصره و تحت نظر نیروهای اطلاعاتی و امنیتی رژیم اسلامی قرار گرفته است. این عمل شنیع امنیت و آسایش را از خانواده ما سلب کرده و اعضای خانواده و بخصوص مادر سالخورده مان را در رنج بیشتری قرار داده است . بعد از تحت تعقیب قرار دادن بدون دلیل برادرانم ومجبور کردنشان به ترک خانه، نیروهای امنیتی خانواده را تحت فشار قرار داده اند تا برادرانم یاسین، محسن وعزالدین حسینی خود را به اداره اطلاعات معرفی کنند. این در حالی است که برادرانم حدود سه سال پیش در پی چنین یورش و احضاری بیش از یک ماه در زندان اوین تهران زندانی و تحت شکنجه قرار گرفتند. آن موقع به همت حمایتها و اعتراضات شما مردم مبارز و همه انسانهای آزادیخواه در سراسر جهان آزاد شدند.
هرگاه در شهرهای کردستان و ایران صدای آزادیخواهی و برابری طلبی بلند میشود، هرگاه خفقان و سرکوب رژیم تشدید میگیرد، برادران و خانواده من هم تحت فشار و پیگرد قرار میگیرند. آیا این کافی نیست که خانواده من و میلیونها خانواده دیگر در زندان بزرگی به نام ایران محبوس شده اند؟ بیشک این عمل غیر انسانی و سرکوبگرانه از طرف تمام شما انسانهای آزادیخواه محکوم است.
من یکبار دیگر مردم مبارز شهر بوکان و همه مردمی که از این عمل غیر انسانی جمهوری اسلامی بیزارند را فرا میخوانم به یاری ما بشتابند . امیدوارم که مردم مبارز این محاصره را بشکنند و رسانه های دنیا این عمل شنیع رژیم اسلامی را تقبیح کنند.

مهدی حسینی
2 بهمن 1386
21 ژانویه 2008
==========================================

سه شنبه، 2 بهمن ماه 1386 برابر با 2008 Tuesday 22 January
تهديد يکی از فعالان حقوق زنان در مهاباد

فعالان حقوق بشر در ايران

خانم " نسرين روراست" از فعالان حقوق زنان که در تداوم فعاليتهاي مدني خود سابقاً در چندين مرحله از سوي دستگاه امنيتي مورد بازخواست و بازجويي قرارگرفته بود در روزهاي اخير از سوي افراد ناشناس جهت دست برداشتن از فعاليتهاي خود مورد تهديد قرار گرفته است .

اين تهديدات که در قالب تعقيب و تماس و تهديد به قتل صورت ميگيرد از هفته جاري و با به نمايش گزاردن سلاح گرم افراد تعقيب کننده رنگي ديگر يافته است. همچنين همسر اين فعال حقوق بشر نيز بدليل آنچه که پايان بخشيدن به فعاليتهاي انساني همسر خود ميباشد تحت فشار دستگاه امنيتي قرار دارد.

سرکوب و اعمال فشار بر فعالان مدني و حقوق بشر در ايران موجي از نگراني را در افکار عمومي داخلي و خارجي برانگيخته است و نهادهاي مدافع حقوق بشر در اطلاعيه و ارتباطات خود به کرات از دولت جمهوري اسلامي احترام به قوانين و معاهدات انساني الزام آور امضاء شده را خواستار شدند اما جمهوري اسلامي همچنان بي تفاوت به اعتراضات افکار عمومي همچنان به سرکوب مدافعان حقوق انساني ادامه ميدهد.
=================================
سه شنبه، 2 بهمن ماه 1386 برابر با 2008 Tuesday 22 January
آزادی آکو کردنسب روزنامه نگار سنندجی از زندان

آژانس خبری موکریان: آکو کرد نسب روزنامه نگار سنندجی و مسئول بخش خبرهفته نامه توقیف شده کرفتو ، پس از سپری کردن محکومیت 6 ماهه به اتهام تبلیغ علیه نظام ، از زندان سنندج آزاد گردید.

نامبرده که اواخر تیرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شده بود ، پیشتراز سوی دادگاه انقلاب به تحمل 3 سال حبس تعزیری محکوم گردید ، که این حکم در دادگاه تجدید نظر به 6 ماه کاهش یافت.

گفتنی است هفته نامه کرفتو نشریه ای اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی بود ، که اخیراً توقیف شد.

======================================
دوشنبه، 1 بهمن ماه 1386 برابر با 2008 Monday 21 January
عکس مزدوری که دانشجوی سنندجی را زیر شکنجه به قتل رساند

گزارش و عکس دریافتی: "مهدی مولاولی" با نام مستعار "هاتفی"، مشهور به قصاب اطلاعات کردستان. هاتفی جانشین رئیس اطلاعات سنندج و مسئول گزینش وزارت اطلاعات در استان کردستان می باشد. وی اهل سریش آباد در نزدیکی شهرستان قروه است. مولاولی یا هاتفی بازجوی بسیاری از فعالین مدنی شهر سنندج از جمله شهید ابراهیم لطف اللهی بوده است. این عکس از سوی تنی چند از فعالین کردستان تائید شده است.
=================================================

دوشنبه، 1 بهمن ماه 1386 برابر با 2008 Monday 21 January
لغو مراسم اتحادیه ی دمکراتیک دانشجویان کرد در سنندج

 دوشنبه 1/11/86 مراسمی که قرار بود توسط اتحادیه ی دمکراتیک دانشجویان کرد و خانواده ی ابراهیم لطف الهی به خاطر مرگ مشکوک ابراهیم لطف الهی در بازداشت گاه اطلاعات، برگزار شود، لغو شد.

در این رابطه یکی از اعضای اتحادیه ی دمکراتیک دانشجویان کرد به خبرنگار kurdishstudents اعلام کرد: این مراسم که قرار بود ساعت 3 امروز در مسجد ادب شهرستان سنندج برگزار شود به علت برخی فشارها از جانب مراجع زیربط لغو شد.
==============================================
دوشنبه، 1 بهمن ماه 1386 برابر با 2008 Monday 21 January
واكنش اصلاح طلبان كرد به مرگ مشكوک دانشجوی سنندجی

آژانس خبری موکریان
توفيقي، عضو شوراي مركزي مجاهدين انقلاب اسلامي ايران: اين پرونده محک خوبی برای اثبات برابری خون وحقوق شهروندی کردها با دیگر ایرانیان است.
جلالي زاده،عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي: دولت با متخلفان احتمالی برخوردکند.
یک دانشجوی سنندجی که از سوی ماموران امنیتی ودادگاه انقلاب سنندج به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» دستگير شده بود ، دربازداشتگاه اطلاعات فوت شد. علت مرگ وی تا کنون اعلام نشده ومقامات دولتی با سکوت خود به انتشار شایعات گسترده دراین زمینه کمک شایانی کرده اند.
خانواده لطف الهی اظهاركرده اند، مقامات امنیتی به آنها گفته اند که فرزندشان دربازداشتگاه خودکشی کرده است.
رسانه ها وبیانیه های گروههای دانشجویی وسیاسی نام این دانشجو که دردانشگاه پیام نور سنندج تحصیل مي کرده است را «ابراهیم لطف الهی» ذکرد کرده اند. ابراهیم دانشجوی رشته حقوق بوده و قبل ازپایان جلسه امتحان دانشگاه در روز یکشنبه ۱۶ دی ماه 1386 دستگير و به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شده بود. خانواده وی روز چهارشنبه همان هفته براي آخرين بار موفق به دیدار با او شده بودند.
از گفته های نقل شده درمجامع عمومی این گونه برمی آید که مقامات مسئول دربازداشت این دانشجو، اورا پس از مرگ درگورستان بهشت محمدی سنندج دفن وآنگاه پدر اورا خبردارکرده اند که پسرش دربازداشتگاه خودکشی کرده است.
ابراهیم لطف الهی درخانواده اي از طبقه پایین جامعه ودرمحله ای از حاشیه شهر سنندج به نام "فرجه" زندگی می کرد. خانواده او از یکی از روستاهای مابین سنندج و دهگلان به این شهر مهاجرت کرده اند.
خانواده ابراهیم وبستگان او دراطلاعیه مجلس ترحيم نامبرده برای نشان دادن اعتراض به مرگ مشکوک فرزندشان درمحل علت مرگ، نقطه چین گذاشته اند! گزارش های تایید نشده حاکی است که ماموران نسبت به جمع آوری این اطلاعیه اقدام کرده اند.
صالح نیکبخت حقوقدان کرد که وکالت این پرونده را برعهده گرفته است، خواستار نبش قبر و کالبد شکافی اين دانشجوی سنندجی شده است. صالح نيکبخت اظهار داشت، خانواده وی با رد ادعای خودکشی ابراهيم می گويند که وی در ستاد پيگيری اداره اطلاعات به قتل رسيده و به همين دليل خواستار نبش قبر و کالبد شکافی جسد و معاينه او توسط هياتی از پزشکان که يکی از آنان نیز معتمد خانواده متهم باشد، شده اند.
جلالی زاده: دولت بصورت شفاف دراین باره به مردم گزارش وبا متخلفان احتمالی برخوردکند .
دکتر جلال جلالی زاده دبیر شورای هماهنگی اصلاح طلبان کرد و عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت از دولت خواست بصورت شفاف درباره چرایی مرگ این جوان سنندجی گزارش رسمی دهد.
او گفت آنچه فضای کردستان را امنیتی می کند رفتارهایي از این دست است که بدون اطلاع رسانی شفاف واعلام جزییات آن وهمچنین عدم برخورد با عاملان مرگ یک شهروند متهم، ماجرا درهاله ای از ابهام پایان می یابد.
شنیده ها حاکیست درنشست کمیته سیاسی شورای جبهه مشارکت منطقه کردستان این قضیه وتبعات وپیامدهای آن به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است واحتمال می رود نظرات این حزب درقالب بیانیه ای بزودي منتشر شود.
توفيقي: پرونده مرگ مشكوك دانشجوي سنندجي محک خوبی برای اثبات برابری خون وحقوق شهروندی کردها با دیگر ایرانیان است.
دکتر محمد علی توفیقی عضوشوراي مركزي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران خواستار برخورد قضایی وعلنی با عاملان مرگ دانشجوی سنندجی شد وگفت این دانشجو تا مرحله مرگ صرفا یک متهم بوده وهیچگونه اتهامی در مورد وی در هيچ مرجع قضايي ثابت نشده است و از لحاظ قانونی حرمت و حفظ کلیه حقوق شهروندی او برعهده دولت است.
دكترتوفيقي گفت: ما متاسفیم که کردستان باید همچنان تاوان بی تدبیری وبی مسئولیتی افرادی را بدهد که ناتوان ازبرخورد صحیح، انسانی وقانوني با یک متهم هسند. او یادآورشد این پرونده محک خوبی برای اثبات برابری خون و حقوق شهروندی کردها با دیگر ایرانیان است وما به نظاره خواهیم نشست تا ببینیم که حقوق انسانی واساسی خانواده لطف الهی از سوی حاکمان ایران وکردستان كه مدعی عدالت گستری، مهرورزی واصولگرایی هستند، چگونه ادا خواهد شد.
وي افزود، ديدگاه رسمي تشكل متبوعش در اين زمينه با صدور بيانيه اي توسط شاخه كردستان سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي بيان شده است.

=================================================
دوشنبه، 1 بهمن ماه 1386 برابر با 2008 Monday 21 January
آماده باش در سنندج؛ وضعیت شهر بسیار متشنج

گزارش دریافتی: امروز ساعت 3 مراسمی برای دانشجوی شهید، ابراهیم لطف اللهی در مسجد ادب شهر سنندج برگزار می شود.

طبق خبرهای رسیده از سنندج، از صبح امروز تاکنون نیروهای انتظامی در سطح شهر پراکنده و در حال آماده باش کامل به سر می برند. در اطراف مسجد ادب شمار نیروها و نیروهای لباس شخصی به حداکثر خود می رسد. همچنین از شب گذشته تا کنون سرویس پیام کوتاه یا SMS در شهر سنندج قطع می باشد.

شایان ذکر است این مراسم از سوی اتحادیه دموکراتیک دانشجویان کرد برگزار و تا ساعاتی دیگر آغاز می شود. هر لحظه امکان لغو مراسم و برخورد با دانشجویان وجود دارد.

***

بیانیه ی کانون نویسندگان کرد درباره ی شرایط کنونی کردستان

آن سان که از نگاه اخلاقی می اندیشیم و می دانیم که انسان می تواند جهان آزاد را تکریم کند و خود نیز به خاطر آزاد بودن تکریم شود, جهانی که ما را به پرستش آزادی می خواند, جهانی که پیوسته در اندیشه ی اثبات برترین گوهر_آزادی- است و انسانهایش پیوسته در تکاپویند با مقتضیات شریف خود,به سوی آرمان های انسانی حرکت کنند, تمنای شور و شوق, تلاش و کوشش, بلندپروازی,راست پنداری, راست گفتاری, راست کرداری و حق جویی در وجودمان زبانه می کشد.

ما نیز بر این باوریم که سرچشمه ی ارزشگذاری های ملت ما در این جدول ارزشی به روشنی نمود یافته است و هم از این روست که اینگونه مورد هجمه ی تاریک اندیشان و متجاوزان فکری قرار گرفته ایم. و چون به این باور رسیده ایم که عدالت, ارتقای انتقام جویی است و سعادت انسان ها را در فضیلت و ارتقای آن جستجو می کنیم, این سان به اخلاق آزادمنشی, آزادی خواهی و آزادی باوری ایمان آورده ایم.عزت و شرف, شناسایی همسان و برابر در برابر قدرت و آزادی ثمره ی انسانیت است.
"کانون نویسندگان کرد" ضمن ارزشگذاری آزادی به عنوان بالاترین معیار انسانیت, با محکوم کردن شهادت"ابراهیم لطف اللهی" و شناسایی آن به عنوان "جنایت علیه بشریت" و همچنین انتقاد شدید به تلاش های گسترده برای عملی ساختن "پروژه ی سرکوب در کردستان", خواست های صریح خود را به این شرح اعلام می کند:
1.اعزام کمیته های ویژه ی حقیقت یاب مرکب از وکلای مستقل,پزشکان و کارشناسان جرم شناسی برای کشف علل مرگ "شهید ابراهیم لطف اللهی"
2.شناسایی, معرفی, محاکمه و مجازات آمران و عاملان این جنایت در دادگاه صالحه
3.عذرخواهی رسمی مقامات عالی اجرایی کشور از مردم مناطق کردنشین
4.تعهد و ضمانت اجرا برای عدم ارتکاب اینگونه جنایات در آینده
5.آزادی بی قید و شرط تمامی بازداشت شده گان و زندانیان سیاسی ایران
6.لغو مجازات اعدام"عدنان حسن پور" روزنامه نگار کرد
7.تغییر مدیریت اجرایی مناطق کردنشین به دلیل فقدان کارایی و ناتوانی سیاسی, اقتصادی و فرهنگی و تشدید نارضایتی های عمومی
کانون نویسندگان کرد1/11/86
===================================
دوشنبه، 1 بهمن ماه 1386 برابر با 2008 Monday 21 January
طلاق به یک مشکل جدی اجتماعی در کردستان تبدیل شده است
خبرگزاری حکومتی مهر: معاون سیاسی امنیتی استاندار کردستان بحث طلاق را یکی از مشکلات جدی اجتماعی در استان کردستان برشمرد.
ایرج حسن زاده، شب گذشته در کارگروه اجتماعی استان با اشاره به روند رو به رشد پدیده طلاق در این استان افزود: متاسفانه با توجه به آمار میزان طلاق در استان از سالهای گذشته تاکنون این آمار رشد قابل توجهی داشته است بر همین اساس باید برای مقابله با این پدیده اجتماعی برنامه ریزی خاصی صورت گیرد.
وی طلاق را یکی از پدیده ها و مشکلات اجتماعی استان دانست و تصریح کرد: باید مسائل مختلف دخیل در بحث طلاق را بیش از پیش مورد توجه قرار داد و با بررسی و ریشه یابی این مسئله از روند رو به رشد آن جلوگیری کرد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار کردستان خاطرنشان کرد: به نظر می رسد در راه مبارزه با روند رو به رشد طلاق در استان کردستان توجه به برنامه ها و کارهای فرهنگی بیش از سایر موارد مثمر ثمر باشد.
رئیس کارگروه اجتماعی کردستان استفاده از نظرات روحانیون و افراد با تجربه در این مورد را مثبت دانست و اظهار داشت: باید از تمام ظرفیت های موجود در استان از جمله نظرات روحانیون بومی، افراد متخصص و پژوهش و تحقیق برای جلوگیری از روند رو به رشد این پدیده شوم اجتماعی استفاده کرد.
در این جلسه همچنین در مورد تهیه گزارش جامعی از مشکلات اجتماعی استان بحث و بررسی و مقرر شد ادارات و سازمانهای دولتی استان مشکلات و معضلات اجتماعی حوزه کاری خود را به ترتیب اولویت به استانداری کردستان ارائه نمایند.
بر اساس آمار کشور، استان کردستان در زمینه میزان طلاق جزء استانهای سوم و چهارم کشور است.
=============================================
یکشنبه، 30 دی ماه 1386 برابر با 2008 Sunday 20 January
خانواده ابراهيم لطف اللهی: ما شوكه شده ايم

از وبلاگ با مردم

ابراهيم لطف اللهي 27 سال سن داشت و دانشجوي ترم 7 رشته ي حقوق در دانشگاه پيام نور سنندج بود. روز ۲۵ دي ماه از ستاد پيگيري با برادر ابراهيم تماس مي ‏گيرند و از وي مي خواهند به زندان مراجعه کند که وي حاضر به رفتن نمي شود. در نتيجه، پدر، ‏مادر و داماد آنها به آن ستاد مراجعه مي کنند. در آنجا از سوي يک مأمور امنيتي به خانواده ‏ابراهيم گفته مي شود که فرزند شما خودکشي کرده و مي توانيد جسد او را در بهشت محمديه ‏‏[گورستاني در سنندج] تحويل بگيريد. وقتي آنان به "محل گورستان مي رسند در آنجا با چندين اتومبيل ‏نيروي انتظامي و تعداد قابل توجهي مأمور مواجه مي شوند. مأموران به آنها مي گويند از ساعت ‏‏۶ بعد از ظهر تا ۷ صبح امکان دفن وجود ندارد و شما فردا صبح مراجعه کنيد. در جريان اين ‏مراجعه، اجازه ديدن جسد هم به خانواده ابراهيم داده" نمي شود. صبح روز ۲۶ دي ماه قبل از ساعت ۷ صبح، خانواده لطف اللهي بار ديگر ‏به گورستان مراجعه مي کنند، اما به آنها گفته مي شود که فرزندشان ساعت ۱۱ شب گذشته دفن ‏شده و قبر را به آنها نشان مي دهند و همان روز هم، قبر را سيمان کاري و سنگي بر گور مي نهند؛ ‏بدون آنکه حتي نماز و ترتيبات شرعي دفن ميت برگزار شده باشد. علت دستگيري ابراهيم لطف اللهي همراه داشتن چند برگ اعلاميه متعلق به گروهاي حقوق بشري ‏و پژاك كردستان بوده؛ اعلاميه هايي که به گفته برادر وي متعلق به ابراهيم نبوده است.‏ در همين راستا به خانواده اين دانشجو نيز هشدار داده شده كه فقط نزديكان و فاميل حق دارند در ‏مراسم ختم شركت كنند و آنها نيز بايد از هرگونه شعار دهي و سخنراني و مسايلي كه موجب ‏تشجيع شود بپرهيزند.‏ برادر ابراهيم لطف الهي مي گويد ما خواستار نبش قبر هستيم. بايد روي جسد برادرم کالبد شکافي انجام بگيرد تا علت اصلي مرگ او مشخص شود. ما ‏وکيل گرفته ايم و اعلام جرم خواهيم کرد و از نيروهايي که مستقيم و غير مستقيم در مرگ برادرم نقش داشته اند ‏شکايت مي کنيم. حتي ما الان واقعا نمي دانيم که برادرم در آن قبر است يا نه. پس بايد نبش قبر صورت بگيرد. پدر و مادرم خيلي ناراحتند. هنوز باورشان نشده که ابراهيم ديگر زنده نيست. همه چيز 8 روز به طول انجاميده؛ اول او را بازداشت ‏مي کنند، بعد ما در زندان، ملاقاتش مي کنيم و چند روز پس از ملاقات به ما زنگ مي زنند و آدرس قبر او را به ما ‏مي دهند. ما شوکه شده ايم .سپاه و نيروي انتظامي شهر نيز در آماده باش كامل بسر مي برند و تمام مرخصي ها لغو شده ‏است.در همين ارتباط سازمان ديده بان حقوق بشر روز گذشته ازدولت ايران خواست درباره مرگ ‏ناگهاني دو شخص در حين بازداشت ـ زهرا بني يعقوب و ابراهيم لطف اللهي ـ تحقيق به عمل ‏آورد. اين دو در زمان بازداشت توسط نهادهاي امنيتي و در اماکني غير از بازداشتگاه هاي رسمي ‏درگذشتند و مقامات رسمي علت مرگ هر دو را خودکشي اعلام کردند‏ . تاکنون دست کم شصت دانشجو و یک دانش آموز هفده ساله بازداشت شده اند و سرنوشت غالب آنان همچنان در هاله ای از ابهام است.
=======================================================
شنبه، 29 دی ماه 1386 برابر با 2008 Saturday 19 January
خشم اقليتهای قومی و مذهبی از رژيم ملایان

روزنامه نيويورک پست چاپ آمريكا طی مقاله ای با اشاره به سرکوب اخیر اعتراضات مردم بندرترکمن نوشت اقليتهای قومی و مذهبی در ایران از رژیم ملایان خشمگین هستند. علاوه بر سيستان و بلوچستان و كردستان اكنون نوبت تركمن هاست كه به اعتراض عليه رژيم تهران برخيزند.
نيويورک پست نوشت ماجرا از چهارم ماه ژانویه آغاز شد. نیروهای حکومتی در آن روز یک صیاد جوان را در آبهای ساحلی دريای خزر به قتل رساندند.
این روزنامه افزود به محض اعلام خبر قتل این صیاد 20 ساله بدست نیروهای حکومتی، مردم خشمگین به ساختمانهای دولتی حمله كردند. اين اعتراضات تا دو روز و تا رسيدن نيروهای كمكی برای پاسداران سرکوبگر از ديگر شهرها ادامه داشت. در اين مدت بيش از 300 نفر از مردم ترکمن بازداشت و به مكانهای نامعلوم منتقل شدند.
نیویورک پست نوشت اين اعتراضات نشان دهنده شكست رژيم تهران در تامين خواستهای مشروع اقوام مختلف ايرانی است.
======================================================
شنبه، 29 دی ماه 1386 برابر با 2008 Saturday 19 January
در قبال قتل دانشجوی زندانی سکوت نخواهيم کرد
فعالان حقوق بشر در ایران
آنچه بارها و بارها توسط تشکلات انتفاعي و غيرانتفاعي حقوق بشري در طي سه دهه زيست حکومت جمهوري اسلامي مورد نگراني و اعتراض قرار گرفته است، توسعه و توانمند شدن دستگاه امنيتي سرکوبگر مي باشد و در اين راستا نيز از موضوع گسترش بازداشتگاههاي مخفي به سادگي نبايد گذشت.
قتلهاي رخ داده در زندانها و بازداشتگاههاي مخفي و علني توسط نيروهاي امنيتي و انتظامي آنقدر از کميت برخوردار است که جمع آوري آن نيز خود تلاشي بي وقفه نياز دارد . پس از قتل زهرا کاظمي ، ولي الله فيض مهدوي ، اکبر محمدي ، دکتر زهرا بني يعقوب ، قتلهاي متعدد در طرح به اصطلاح امنيت اجتماعي امروز خبر قتلي ديگر توسط دستگاه سرکوب جامعه ايران را ملتهب و معترض نموده است.
ابراهيم لطف الهي دانشجوي فعال کرد، جواني گمنام بود که در سايه تبعيض قومي و انفعال رسانه ها و فقدان ديده باني اجتماع توسط نهادهاي مدني و تقويت دستگاه شکنجه و سرکوب جان خود را در به صدا درآوردن دوباره زنگ بيداري ديده بانان و رسانه هاي منفعل گشته از دست داد.
اين دانشجو در حالي تحت شکنجه در اداره اطلاعات سنندج به قتل رسيد که از کمترين حقوق انساني خود نيز برخوردار نبوده است.

=========================

آدينه، 28 دی ماه 1386 برابر با 2008 Friday 18 January
چرا بدون اطلاع خانواده، جنازه برادرم را دفن کردند؟

کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر

اسماعیل لطف اللهی: چرا بدون اطلاع خانواده، جنازه برادرم را دفن کردند؟

ابراهیم لطف اللهی ، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه پیام نور سنندج ، روز 16 دی ماه پس از خارج شدن از جلسه امتحان توسط نیروهای اطلاعات بازداشت، و به مدت 2 روز در بازداشتگاه اطلاعات نگهداری شد. وی سپس روز 18 دی، به زندان سنندج انتقال یافت و توانست با خانواده اش ملاقات کند.

اسماعیل، برادر این دانشجو می گوید:" در روز ملاقات، او روحیه بسیار خوبی داشت و هیچ صحبتی از شرایط بازداشتگاه و شکنجه های احتمالی به میان نیاورد." وی ادامه می دهد:" روز پنج شنبه 20 دی، مجددا برای ملاقات به زندان مراجعه کردیم، اما به ما اعلام کردند که او به دادگاه اعزام شده است. با این حال مسئول اعزام به دادگاه ،"سروان محمدی" چنین چیزی را تکذیب کرد و گفت که کسی را به این نام به دادگاه نفرستاده، بعد از آن به شعبه 4 دادیاری، مراجعه کردیم، آنجا هم گفتند که وی به دادگاه فرستاده نشده است."
به این ترتیب، خانواده این دانشجوی بازداشت شده از روز 20 دی ماه ، به تمام ارگان های مربوطه مراجعه کردند، اما با پاسخ روشنی مواجه نشدند. اسماعیل می گوید:" از روز پنج شنبه به هر جا مراجعه کردیم؛ کسی پاسخ نداد و ما کاملا از وضعیت برادرم بی خبر بودیم."
بالاخره غروب روز 25 دی ماه، وزارت اطلاعات طی تماسی با خانواده ابراهیم، از آنها خواست که پدراو به همراه فرد دیگری، به ستاد وزارت اطلاعات مراجعه کنند. و در آنجا با دادن نشانی مزار وی در بهشت محمدیه ( گورستان سنندج) به پدر این دانشجو اعلام کردند ، که پسرش در زندان خودکشی کرده است، خانواده ابراهیم اما نظر دیگری دارند. آنها می گویند "اگر فرضیه خودکشی صحیح است، چرا وزارت اطلاعات بدون اطلاع خانواده، جنازه وی را دفن نموده، آیا این عمل به دلیل هراس آنها از آشکار شدن اثر شکنجه های جسمی بر بدن ابراهیم، نبوده است؟"

اسماعیل لطف اللهی می گوید:" در قبرستان، مزاری را نشانمان دادند و گفتند پیکر ابراهیم آنجا دفن شده، در حالی که روی مزار را با بتن پوشانده بودند! ، اما ما اصلا نمی دانیم که آیا زیر آن خاک، پیکر ابراهیم است یا نه ؟"
وزارت اطلاعات، همچنین خانواده لطف اللهی را تهدید نمود، که اخبار مربوط به مرگ مشکوک فرزندشان را منعکس نکنند. اسماعیل،اضافه می کند :" پس از نصب اعلامیه های برادرم، بر دیوارهای شهر، عده ای ناشناس بلافاصله ، آنها را پاره می کردند."
مرگ مشکوک این دانشجوی کرد در زندان سنندج در حالی صورت می گیرد که چندی پیش نیز، زهرا بنی یعقوب، پزشک 27 ساله، در بازداشتگاه منکرات شهر همدان، به شکل مشکوکی جان باخت.
مسئولان نیروی انتظامی، دلیل مرگ دکتر زهرا بنی یعقوب را نیز، خودکشی عنوان کردند. با این وجود، مشخص نیست، حتی به فرض قبول فرضیه خودکشی در بازداشتگاه ها، چه دلایل و شرایطی باعث این اقدام از سوی این دو زندانی شده است.
اسماعیل لطف اللهی ، در حالی که هنوز از مرگ برادر، بهت زده است می گوید: " از تمام سازمان های بین المللی و حقوق بشری می خواهیم که مسئله مرگ برادرم را پیگیری کنند، او بی گناه کشته شد."
===================================
دیده بان حقوق بشر خواهان تحقیق درباره قتل‌های مشکوک در ایران شد

30-10-1386

 به‌گزارش رادیو فردا، سازمان دیده‌بان حقوق بشر، که مقر آن در واشینگتن، پایتخت آمریکا است، روز جمعه، ۱۸ ژانویه، در بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت ایران موظف است درباره مرگ ناگهانی دو شخص در حین بازداشت در شمال‌غربی ایران، تحقیق کند:
ابراهیم لطف‌اللهی، جوانی ۲۷ ساله و دانشجو که در بازداشتگاهی در سنندج از دنیا رفته است. و زهرا بنی‌یعقوب، پزشکی که او هم ۲۷ ساله بوده و در بازداشتگاهی در همدان از دنیا رفته است.
در هر دو مورد، مقامات رسمی علت مرگ را خودکشی اعلام کرده‌اند. تام پورتئوس، عضو سازمان دیده‌بان حقوق بشر از لندن، در مصاحبه‌ای به رادیو فردا می‌گوید: «ما می‌خواهیم که به هر دو مرگ مشکوک رسیدگی شود و اگر هر یک از مقام‌های رسمی در آن دست دارند، محاکمه شوند.»
جوان‌هایی سالم و خودکشی‌هایی «مشکوک»
در بیانیه سازمان دیده‌بان حقوق بشر یادآوری شده است که ابراهیم لطف‌اللهی، در بازداشتگاهی در سنندج در تاریخی بین نهم تا پانزدهم ماه ژانویه از دنیا رفته است و زهرا بنی‌عامری [بنی‌یعقوب]، پزشک بیست‌وهفت ساله نیز، در اکتبر سال ۲۰۰۷ در همدان در حین بازداشت فوت کرده است. جو ستورک، نایب رئیس بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر در این بیانیه می‌گوید: «مرگ ناگهانی دو جوان ظاهراً سالم در زندان به شدت نگران‌کننده است و دولت با سرعتی که در خودکشی دانستن این مرگ‌ها به خرج می‌دهد فقط به نگرانی ما می‌افزاید.»
تام پورنئوس نیز در پاسخ به این سوال، که سازمان دیده‌بان حقوق بشر چه کاری می‌تواند انجام دهد تا بر پی‌گیری پرونده مرگ‌های مشکوک اخیر تاثیری بگذارد، می‌گوید: «این پرسش مشکلی است. ما خواسته خانواده ابراهیم لطف‌اللهی را مطرح می‌کنیم که کالبد شکافی جسد است. البته مقام‌های ایرانی می‌گویند مرگ آقای لطف‌اللهی ناشی از خودکشی است.» وی می‌افزاید: «در نتیجه در این مورد هم آنها باید شواهد لازم را ارائه کنند. واقعیت این است که در ایران ممکن است هرگز این شواهد ارائه نشوند ولی ما به هرحال خواسته‌هایمان را مطرح می‌کنیم. بر اساس آن چه سازمان ملل از کشورهای عضو می‌خواهد - در مورد مرگ‌های مشکوکی مانند این مورد - باید تحقیقات دقیقی در مورد تمام آنچه از نظر قانونی شک‌برانگیز است انجام شود. ایران هم باید به قوانین بین‌المللَی احترام بگذارد.»
در همین رابطه، در بیانیه سازمان دیده‌بان حقوق بشر آمده است: «اصول سازمان ملل در ارتباط با پیشگیری موثر و تحقیق در مورد اعدام‌های غیرقانونی شتابزده و بی‌دلیل مقرر می‌دارد که تحقیقات فوری، کامل، و بی‌طرفانه درباره تمام موارد قتل‌های غیرقانونی، از جمله مواقعی که دادخواستی از سوی اقوام حاکی از مرگ غیرطبیعی قربانیان تنظیم شده باشد، صورت گیرد. این اصول اعلام می‌کنند در صورتی که پیکر دفن شده ولی بعدا به نظر برسد تحقیقات لازم است، جسد بایستی بلافاصله نبش قبر شده و مورد کالبد شکافی قرار گیرد.
=================================================
آدينه، 28 دی ماه 1386 برابر با 2008 Friday 18 January
توطئه قتل پزشکی محمود صالحی در بیمارستان توحید سنندج

گزارش دریافتی: دیروز ساعت 12:30 محمود صالحی به اورژانس بیمارستان توحید سنندج منتقل شد. بسیاری از زندانیان در ملاقات با خانواده های خود از این مساله اظهار شگفتی کردند، چون پنج شنبه وی در سلامت کامل بوده است. صالحی ساعت 17 عصر به بخش CCU این بیمارستان انتقال یافت.

یکی از اینترن های بخش قلب بیمارستان توحید گفت: من یکی از کسانی بودم که از او EKG گرفتیم و هیچ نشانه ای از عارضه قلبی ندیدم. نمی دانم چرا به CCU منتقل شد؟

همین اینترن صبح جمعه از قول پرستار شب بیمارستان گفت: دیشب "شمس الدین کریمی" مسئول حراست دانشگاه علوم پزشکی کردستان به صورت ناگهانی وارد CCU شد و پس از وارسی بخش از پرستاران بخش خواست که شیفت جمعه تا یکشنبه خود را با پرستاران اعزامی از تهران برای یک مجموعه آزمایشات جابجا کنند.
وی ادامه داد: تمامی قراین حاکی از یک توطئه برای قتل پزشکی "صالحی" است.
محمود صالحی از رهبران فعالین کارگری می باشد که هم اکنون دوران محکومیت خود را در زندان مرکزی شهر سنندج می گذراند.
لازم به ذکر است که در سالهای 58 و 59 نیز رژیم پس از شکنجه و اعدام مخالفین، گورهای دسته جمعی بسیاری در محوطه جنوبی بیمارستان توحید حفر کرده بود که در حفاری و تعمیر امسال در این بیمارستان بخشی از آنها کشف و بلافاصله پروژه تعمیرات بیمارستان متوقف شد.
"قدیمی" رئیس دانشگاه علوم پزشکی و بسیجی و اطلاعاتی مشهور کردستان است.
چهارشنبه، 3 بهمن ماه 1386 برابر با 2008 Wednesday 23 January
بازداشت دو تن از اعضاء کمیته دفاع از محمود صالحی

آژانس خبری موکریان: روزگذشته سه شنبه: دو تن از اعضاء کمیته دفاع از محمود صالحی به نام های چیاکو قربه ای و مهرداد وزیری بازداشت شدند.
نامبردگان که اهل سنندج می باشند ،هنگام مراجعه به بیمارستان برای عیادت محمود صالحی بازداشت شده اند.
تا کنون از محل نگهداری و اتهام این افراد اطلاعی در دست نیست.
====================================


پنجشنبه، 27 دی ماه 1386 برابر با 2008 Thursday 17 January

جایزه سال آزادی مطبوعات سازمان گزارشگران بدون مرز در سوئد به عدنان حسن پور تعلق گرفت
طبق گفته مسئول قسمت سوئد سازمان گزارشگران بدون مرز، جایزه آزادی مطبوعات سال 2007 در سوئد به عدنان حسن پور، روزنامه نگار دربند اهدا خواهد شد.
این جایزه روز 20 فوریه در استکلهم و با حضور وزرا و مسئولین حکومتی سوئد اهدا خواهد شد. همچنین هم زمان از هیوا بوتیمار دیگر روزنامه نگار و فعال مدنی دربند، تقدیر خواهد شد.
شایان ذکر است در بیانیه این سازمان که امروز منتشر شد، آزادی عدنان حسن پور و هیوا بوتیمار، دو روزنامه نگاران دربند درخواست شده است.
================================
پنجشنبه، 27 دی ماه 1386 برابر با 2008 Thursday 17 January
اعمال فشار بر فعالين حقوق بشر در کردستان
فعالان حقوق بشر در ايران
بنابر گزارشات دريافتي اداره‌ي اطلاعات شهر مهاباد فشار خود را بر خانواده‌ي يکي از فعالين حقوق بشر در اين شهر آغاز کرده‌ است .
بنا به‌ گزارشات واصله اداره‌ي مذکور بدون هيچگونه دليل و مدرکي خانم " سروه‌ محمدي " دختر جوان فعال حقوق بشر " غفور محمدي " را تحت فشار قرار داده‌ و به‌ اجبار از ايشان ميخواهند که‌ به‌ اداره‌ي اطلاعات جهت پاسخ دهي به‌ چند پرسش مجهول مراجعه‌ نمايد. ايشان يک بار از رفتن به‌ دليل غير قانوني بودن احضار تلفني سر باز زده‌ است.
اما روز گذشته مورخه چهارشنبه 26/10/86 يک بار ديگر از سوي نيروهاي اطلاعاتي تحت فشار قرارگرفته است ، نيروهاي وزارت اطلاعات با مراجعه به محل کار خانم محمدي ايشان را تهديد کرده‌اند که‌ بايد با آنها به‌ اداره‌ برود . اين افراد از ارائه هرگونه حکم قانوني‌ و ارائه مدارک شناسائي نيز سرباز زده اند .
اما ايشان با مقاومت از همراهي نيروهاي اطلاعاتي خودداري ورزيده است ، گفتني است نيروهاي امنيتي هشدار داده‌اند که‌ با وي و ساير فعالين حقوق بشر از جمله‌ شيرزاد کمانگر و خانم زينب بايزيدي نيز به‌ گونه‌اي ديگر رفتار خواهند کرد.
===============================
 
تاریخ :3/بهمن/ 86

دو حادثه ناگوار ديگر
خودكشي به دليل حقوق ناچيز
جوان 24 ساله اي به نام رامين.ص كه در يكي از واحد هاي توليدي سقز مشغول به كار بود خودكشي كرد.وي كه متاهل و داراي يك فرزند بود در نامه اي كه از خود بر جاي گذاشته دلايل اقدام خود را دريافت حقوق ناچيز عنوان كرده كه به همين دليل قادر نيست مخارج عمل چشم همسرش را تهيه كند.
اين حادثه طي چند روز گذشته به وقوع پيوسته است.
منابع مطلع به شارنيوز گفتند كه حقوق وي ماهيانه 130 هزار تومان بوده است.
در حاثه اي ديگر ؛روز دوشنبه 1 بهمن ماه، جواني 23 ساله به نام ناصر رشيديان به دليل گاز گرفتگي جان خود را از دست داد.
طي هفته گذشته اي دومين مرگ ناشي از گازگرفتگي در سقز است.
جوانی 22 ساله به نام سامان سید عباسی اوایل بامداد روز پنج شنبه بر اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست داد.وی سرباز بوده و چند روزی را برای مرخصی نزد خانواده خود بازگشته بود.منزل این جوان ناکام در حوالی میدان 22 بهمن سقز قرار داشت.

==============================================
 احضار شهروند سقزی به دادگاه سقز

خبرگزاری دیدبان حقوق بشر کردستان:یک شهروند سقزی به شعبه ی 1 دادگاه انقلاب سقز احضار شد
یک شهروند سقزی به نام "حسین پرکایی" به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به دادگاه احضار شد.بر طبق احضاریه رسیده،نامبرده باید 30 دی ماه به شعبه ی اول دادگاه انقلاب سقز مراجع

================================
 بازداشت یک شهروند مریوانی توسط نیروهای امنیتی

 به گزارش انجمن دفاع از زندانیان سیاسی و حقوق بشر ایران، در تاریخ 23 دی‌ماه 1386، یک شهروند مریوانی به نام آزاد رحمانی توسط نیروهای امنیتی ـ اطلاعاتی جمهوری اسلامی دستگیر شد. نیروهای امنیتی پس  از بازدید منزل شخصی آزاد رحمانی، وی را بازداشت کرده و با خود بردند. خانواده‌ی آزاد رحمانی در تاریخ 25 دی‌ماه به دادگاه انقلاب و اداره‌ی اطلاعات مریوان مراجعه کرده و جویای وضعیت فرزندشان شدند اما نیروهای امنیتی از دادن هرگونه اطلاعاتی در مورد محل نگهداری و علت دستگیری آزاد رحمانی خودداری کردند
================================================

جمعه ١٤ ديماه ١٣٨٦-جمعه ٢١ ديماه ١٣٨٦
خلاصه خبرها
١-براساس اطلاعات گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، يك عضو حزب حیات آزاد کردستان(پژاک) به نام "حسن حکمت دمیر" در روزهای گذشته و در زندان شهر خوی اعدام شده است.

٢_سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، کميته دفاع از زندانيان سياسي آذربايجان،  و  مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران به شدت نسبت به  عملکرد دولت جمهوري اسلامي در قبال فعالين حقوق بشر در ايران اعتراض نمودند

٣-توپخانه ارتش ترکیه شمال عراق را توپباران کرد
 
٤- اعمال شکنجه های وحشیانه در زندان مرکزی سنندج

٥-سرمای 20 درجه زیر صفر ‌و‌ بحران گاز در کردستان

٦-بازداشت خانواده یک فعال سیاسی در کرمانشاه

٧-استمداد خانواده های دانشجویان از دبیرکل سازمان ملل و کمیساریای عالی حقوق بشر

٨-یک کشته بر اثر تیراندازی نیروی انتظامی

٩-درگیری مسلحانه در استان کرمانشاه

+-  گزارشي از نقض بي وقفه حقوق بشر در كردستان


مشروح خبرها:
شنبه، 22 دی ماه 1386 برابر با 2008 Saturday 12 January
بیانیه در خصوص اعدام یک تبعه ی كرد ترکیه در ایران

براساس اطلاعات گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، يك عضو حزب حیات آزاد کردستان(پژاک) به نام "حسن حکمت دمیر" در روزهای گذشته و در زندان شهر خوی اعدام شده است.اعدام این تبعه ی ترکیه در حالی اتفاق افتاده که وی قبل از بازداشت،مدتی را در برف و سرمای شدید بسر برده و هر دو پایش را در اثرسرمازدگی از دست داده بود و در طی دوران بازداشت هم در حالیکه به درمان و استراحت نیاز داشته،تحت بازجویی و آزارهای روحی و جسمی قرار داشته است. اتهام وی "اقدام علیه امنیت ملی" ذکر شده و با این حال،در شرایطی که وی از داشتن وکیل مدافع محروم بوده ونیز به خانواده اش دسترسی نداشته است،درروزهای گذشته در زندان خوی به دارآویخته شد.پیشتر سازمان عفو بین الملل خواستار مداوا و لغو حکم اعدام وی شده بود.

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان با یادآوری قطع نامه ی سازمان ملل متحد که در اواخر سال 2007 به تصویب رسید و در آن از همه ی کشورها(از جمله ایران) درخواست کرده بود تا اجرای احکام اعدام را متوقف کنند، و با تاکید بر اینکه شخصیت حقوقی همه ی متهمین باید به رسمیت شناخته شود،اعدام "حسن حکمت دمیر" را آنهم در حالیکه وی تبعه ی کشور ترکیه می باشد و از یک دادرسی عادلانه محروم بوده است " اعدامی سیاه" قلمداد می کند.سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به عنوان یک نهاد مستقل حقوق بشری نگرانی شدید خود را از افزایش شمار اعدامهادر ایران طی هفته های گذشته اعلام می دارد و از مقامات قضایی درخواست می نماید با توقف اجرای احکام اعدام،با مدافعان حقوق بشر همصدا و همراه شوند تا دیگر در ایران ،دستور "مرگ انسانها" صادر نشود.

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان
شنبه 22 دی ماه 1386


 اطلاعيه اي كه  از سوي مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران در همين زمينه منتشر شده است به شرح زير مي باشد
جنايت عليه بشريت

فعالان حقوق بشر در ايران

حسن حکمت دمير (معروف به هوال عگيد) فعال سياسي کرد و عضو حزب حيات آزاد کردستان ، تبعه کشور ترکيه در تاريخ اول ديماه سال جاري در حالي در زندان مرکزي خوي به مسلخ اعدام برده شد که پاهاي نامبرده بعلت سرمازدگي در زمان بازداشت شديداً نياز به درمان داشته است و دستگاه امنيتي نه تنها هيچگونه اقدامي براي درمان نامبرده ننموده است، بلکه به شکنجه جسمي اين فعال سياسي کرد پرداخته و در نتيجه پس از حاد شدن وضعيت جسمي و بالاخص پاهاي نامبرده اقدام به قطع پاهاي حسن حکمت دمير نموده و بدون توجه به بيانيه صادره از سوي عفو بين اللمل مبني بر تقاضاي رسيدگي پزشکي و لغو حکم اعدام وي و بي اعتنا به تابعيت غير ايراني وي اين فعال سياسي کرد را در يک روال غير قانوني و غير انساني اعدام نموده است.

اين عمل که مصداق عيني جنايت عليه بشریت مي باشد نه تنها مغايرت کامل با تعهدات انساني بين المللي دارد بلکه نقض صريح قوانين دولتي ايران نيز ميباشد .

مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران بعنوان يک تشکل حقوق بشري همواره حامي و مدافع حقوق اقليتها در ايران بوده است و ضمن اعتراض شديد نسبت به اين جنايت ، سرکوب مدنيت و حوزه مستقل جامعه را که نمود آن جنايت عليه انسانيت مذکور مي باشد را تنها بستري براي ترويج خشونت و راديکاليسم در جامعه ميداند. و شديداً نسبت به فضاي رعب و وحشت حاکم بر قوميتها در ايران ابراز نگراني مي نمايد.


١-آدينه، 21 دی ماه 1386 برابر با 2008 Friday 11 January
بيانيه مشترک پيرامون بازداشت مدافعان حقوق انسانی

ماده 9 منشور جهاني حقوق بشر : احدي نمي تواند خودسرانه توقيف-حبس يا تبعيد بشود.
ماده 20 منشور جهاني حقوق بشر : هر کس حق دارد آزادانه مجامع و جمعيت هاي مسالمت آميز تشکيل دهد.
اصل 37 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران : اصل بر برائت است و هيچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمي شود مگر اينکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.

متاسفانه در ماههاي اخير شاهد شدت گرفتن برخوردهاي دولت جمهوري اسلامي با فعالان اجتماعي و مدني بوده ايم. از بازداشت بيش از 30 تن از فعالان دانشجويي در سراسر کشور تا برخورد با فعالان زنان و کارگري و معلمان و ديگر اقشار جامعه.
اما آنچه که شايد باعث نگراني بيشتر مي شود بازداشت فعالان و مدافعان حقوق بشر در ايران است. قشري بي طرف و بي ادعا که همواره بر اعمال حقوق ذاتي و انساني در هر جامعه اي نظارت داشته و گزارش موارد تخطي وعدول از اين حقوق توسط هر فرد و گروهي را به عنوان چشمان بيدار و آگاه جامعه به مردم ، سرلوحه کار خويش قرار داده اند و فارغ از هر رنگ و بوي سياسي و بدون در نظر گرفتن مذهب و عقيده و رنگ و نژاد به حمايت و پشتيباني از افراد در راستاي احقاق و احراز حقوق انساني آنها گام برداشته اند.
اما متاسفانه در حالي شاهد سرکوب و احضار و بازداشت و زنداني نمودن فعالان حقوق بشري در جمهوري اسلامي هستيم که عملکرد و فعاليت اين گروهها به عنوان حلقه هاي رابط ميان دولت و ملت و همچنين به عنوان بخشي از بانيان ثبات و امنيت اجتماعي در جوامع همواره از سوي دولتهاي مردم سالار و دموکرات مورد حمايت و قدرداني قرار مي گيرند.
در موارد اخير اين برخوردها مي توان به زنداني نمودن آقاي محمد صديق کبودوند (دبير کل سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان) و آقاي سعيد متين پور (فعال حقوق بشر ترک) و همچنين بازداشت آقاي عمادالدين باقي (دبير کانون دفاع از زندانيان) اشاره نمود که متاسفانه هيچ کدام از فعالين نامبرده در شرايط روحي و جسمي مناسبي هم اکنون به سر نمي برند.
گروههاي فعال در زمينه حقوق بشر امضا کننده اين بيانيه به شدت نسبت به اين عملکرد دولت جمهوري اسلامي در قبال فعالين حقوق بشر در ايران اعتراض نموده و خواستار آزادي فوري و بدون قيد و شرط آنان به عنوان بخشي از مدافعان حقوق ملت در ايران هستند و در اين راه از تمامي مجامع بين المللي خواستار ياري و حمايت مي باشند.
1- مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران
2- کميته دفاع از زندانيان سياسي آذربايجان
3- سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان

آدينه، 21 دی ماه 1386 برابر با 2008 Friday 11 January
توپخانه ارتش ترکیه شمال عراق را توپباران کرد

به گزارش خبرگزاری فرانسه، توپخانه ارتش ترکیه امروز مناطقی از شمال عراق را توپباران کرد. ساکنین برخی روستاهای شمال عراق گفتند صدای شلیک توپ را شنیده اند. از جزئيات اين حمله و تلفات احتمالی آن هنوز خبری در دست نیست. منابع خبری ترکیه گفتند امروز پايگاههای گروه پ ک ک در چندين روستا در نوار مرزی شمال عراق توپباران شد. ارتش ترکيه در چند هفته اخير پايگاههای پ ک ک در شمال عراق را از زمين و هوا هدف حملات خود قرار داده است.

آدينه، 21 دی ماه 1386 برابر با 2008 Friday 11 January
اعمال شکنجه های وحشیانه در زندان مرکزی سنندج

فعالان حقوق بشر در ايران

عبدالله حيدريان و شکرالله حيدري از فعالان سياسي کرد که در يورش مامورين اطلاعات ناجا در تاريخ 19/8/86 در منزل مسکوني خود در شهرستان سنندج بازداشت و سپس به نيروهاي وزارت اطلاعات تحويل داده شدند عليرغم پايان يافتن قرار دو ماهه بازداشت خود و در حالي که هيچگونه روال قانوني براي ادامه بازداشت آنان طي نگشته است همچنان در زندان مرکزي سنندج بدون حکم بازداشت به سر ميبرند.

اين تداوم بازداشت درحالي است که عبدالله حيدريان در طي اعمال شکنجه هاي جسمي توسط ناجا و وزارت اطلاعات از ناحيه اعصاب دست چپ بشدت دچار آسيب ديدگي گرديده بطوريکه امکان حرکت دست از وي سلب گرديده است .

پزشکان زندان در حالي براي نامبرده استراحت مطلق و رسيدگي فوري پزشکي را تجويز نموده اند که زندان فرستادن نامبرده به بيمارستان را منوط به مجوز قضائي دادگاه نموده است و دادگاه انقلاب سنندج نيز با عنوان اينکه نامبرده درماني نياز ندارد از صدور مجوز درمان وي سرباز ميزند و با اين عملکرد دستگاه قضائي وضعيت جسمي نامبرده را بطور روزافزون وخيم مي گردد .

مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران ضمن غيرقانوني دانستن تداوم بازداشت اين افراد , عملکرد دادگاه انقلاب سنندج مبني بر قطع کمکهاي پزشکي به يک انسان را مصداق کامل نقض حقوق بشر مي داند و بدينوسيله مراتب اعتراض و نگراني خود را از وضيت اين فعالان سياسي کرد اعلام مي نمايد



پنجشنبه، 20 دی ماه 1386 برابر با 2008 Thursday 10 January
سرمای 20 درجه زیر صفر ‌و‌ بحران گاز در کردستان

به گزارش سایت حکومتی آفتاب، فخرالدین حیدری نماینده رژیم از شهرستان‌های سقز و بانه گفت در حال حاضر حدود 70 درصد از ساکنین شهرهای سقز و بانه فاقد گاز هستند و این در حالی است که برودت هوا در این شهرها 20 درجه زیر صفر است.

وی افزود مسئولان امر در استان کردستان و شرکت ملی گاز ایران قول داده بودند که با اتصال خط لوله حلب‌-بیجار امسال شهرستان‌های سقز و بانه قطعی گاز نداشته باشند اما متاسفانه این وعده محقق نشد و امسال نیز مانند چند سال گذشته در این دو شهر شاهد قطعی گاز هستیم.

حیدری تصریح کرد جای تعجب است مسئولان وزارت نفت هر روزه با افتخار بحث قراردادهای صادرات گاز را مطرح می‌کنند اما از تامین گاز برای مصارف داخلی عاجز هستند.

 به گزارش شارنیوز: مشکل  گاز در شهرستان سقز کماکان ادامه دارد و مجددا از شب  چهارشنبه 19 دی ماه 30 درصد سقز در سرمای منفی 23 درجه سانتیگراد از گاز شهری بی بهره هستند.

نوسان فشار گاز که با میزان برودت هوا تغییر میکند از آغاز زمستان وضعیت نگران کننده ای یافته و شهروندان سقزی در شب های سردتر از منفی 10 درجه چشم انتظار قطعی گاز هستند.نکته اینکه گاز تنها مناطق ثابتی از شهر در حین افت فشار قطع می شود.

نبود گاز زمانی گریبان سقز را گرفته است که مردم به معنای واقعی یخبندان را تجربه می کنند و سرمای همیشگی این شهر که بدان نیز مشهور است فعالیت های روزانه آنها را تحت تاثیر قرار داده و در این میان سقزی ها این پرسش را مدام تکرار میکنند که گاز شهری اگر نتواند در سرمای اینچنینی گره ای بگشاید در سایر اوقات به چه دردی خواهد خورد؟



چهارشنبه، 19 دی ماه 1386 برابر با 2008 Wednesday 09 January
بازداشت خانواده یک فعال سیاسی در کرمانشاه

فعالان حقوق بشر در ايران

بر اساس آخرين اخبار دريافتي در تاريخ 16-10-86 ساعت 9 صبح نيروهاي انتظامي و اطلاعاتي شهر کرمانشاه به منزل مسکوني احمد جواهري يورش بردند و اقدام به تخريب کامل تمامي لوازم منزل اين فعال سياسي کرد از قبيل رايانه ، تلويزيون و ... نمودند. ماموران سپس به ضرب و شتم افراد مستقر در منزل پرداختند بطوريکه نوزاد و نوجوان اين خانواده نيز بشدت مصدوم گشتند.

ماموران چهار عضو خانواده جواهري به نامهاي احمد جواهري؛ رابعه قبادی؛ فاطمه جواهري و چيا جواهري را بازداشت و به نقطه نامعلومي منتقل نموده اند. تنها خبر دريافتي تاکنون حاکي از انتقال نوزاد اين خانواده به بيمارستان است.
     

سه شنبه، 18 دی ماه 1386 برابر با 2008 Tuesday 08 January
یک کشته بر اثر تیراندازی نیروی انتظامی

براثر تیراندازی نیروی انتظامی به چند خوردو حامل کالای قاچاق در نزدیکی میاندوآب،یک تن کشته شد.

فرد کشته شده آزاد دیدنی نام داشت که بر اساس گزارشات رسیده خودرو وی حامل بار قاچاق نبوده و تنها همراه با سایر خودرو ها در حال حرکت بوده است.

این روزیداد روز سه شنبه 18 دی ماه به وقوع پیوست و فرد کشته شده نیز ساکن محله بهارستان سقز بود.


سه شنبه، 18 دی ماه 1386 برابر با 2008 Tuesday 08 January
استمداد خانواده های دانشجویان از دبیرکل سازمان ملل

انتشار دهنده: فعالین حقوق بشر ودمکراسی در ایران


استمداد خانواده های دانشجویان از دبیرکل سازمان ملل و کمیساریای عالی حقوق بشر

محترما به عرض می رسانیم،

ما از جامعه ای این بیانیه را صادر می کنیم که انسان از ابتدایی ترین حقوق اجتماعی خویش که همانا فکر کردن،نوشتن ،سخن گفتن است محروم می باشد و هر کس سخن از حق و عدالت اجتماعی به میان آورد توسط ایادی رژیم ربوده می شود و با انکها و بر چسب های ناچسب و انتشار آن توسط روزنامه های معلوم الحال دولتی بدنام می گردد.
ساعت 09:00 صبح یکشنبه 11 آذرماه 1386 برابر با 2 دسامبر 2007 استارت دستگیری خودسرانه دانشجویان آزادیخواه زده شد بدون اینکه پرونده ای تشکیل شده باشد یا نیروهای امنیتی از هویت دستگیر شدگان اطلاعی داشته باشند دانشجویان آزادیخواه این سرزمین را از خیابان یا یورش به خانه هایشان و دانشگاهها دستگیر کرده خانه ها تفتیش و آنان را به نقطۀ نامعلومی منتقل کردند و نام هیچ یک از آنان در مراجع قضائی ثبت نگردید.
اما با پیگیریهای مستمر خانوادهایشان در روز 17 آذر ماه برابر با 8 دسامبر نام آنان در دادگاه انقلاب ثبت گردید.ولی هنوز به خانوادهایشان اعلام نمی کردند که در کجا نگهداری میشوند و در تاریخ 24 آذر ماه اعلام کردند که در بند 209 زندان اوین نگهداری میشوند.
آزادیخواهان جهان امروز فرزندان غیور این سرزمین به جرم برپا داشتن یادوارۀ 16 آذر ، روز دانشجو دستگیر شده و در بند رژیم جمهوری اسلامی ایران می باشند . علیرغم اینکه حتی در قوانین داخلی ایران تسریح شده فرد بازداشت شده حق برخورداری از وکیل و دفاع دارد و تمام مسئولین از ملاقات آنان با وکلای خود و حتی خانوادهایشان امتناع می ورزند.
اینک ما از دبیر کل سازمان ملل آقای بان کی مون ، کمیساریای عالی حقوق بشر خانم لوئیز آربور، سازمان عفو بین الملل و تمامی سازمانهای حقوق بشری جهان و نهادها و جمعیتهای انسان دوست برای رهائی فرزندانمان استمداد می طلبیم.
خانوادهای دانشجویان در بند
13 دی 1386

خانواده احسنی، خانواده کریمی زاده، خانواده گرایلو، خانواده جمشیدی،خانواده آزادبر، خانواده پیران، خانواده اشرف نژاد،خانواده امیری الیاسی،خانواده سلطان بیگی،خانواده سالم،خانواده غمین،خانواده صف شکن،خانواده امیری،خانواده پیرحیاتی،خانواده آقام علی،خانواده کلائی،خانواده سالاری،خانواده فرهادی آهنگران،خانواده آقایی،خانواده عمرانی،خانواده دوستی پور،خانواده کریمی،خانواده علی زاده، خانواده صالح ایومن،خانواده الهیاری، خانواده شجاعی، خانواده آقا خانی

به سازمانهای زیر ارسال گردید:
دبیر کل سازمان ملل متحد آقای بان کر مون
کمیساریای عالی حقوق بشر خانم لوئیز آربور
رئیس پارلمان اتحاد یه اروپا
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
سازمان دیدبان حقوق بشر


ضمیمه اسامی دانشجویان زندانی

۱-آرش پاکزاد(دانشگاه مازندران)
۲-انوشه آزادبر(دانشگاه تهران)
۳-ایلناز جمشیدی (ارتباطات٬ آزاد تهران مرکز)
۴-مهدی گرایلو (ژئو فیزیک٬ تهران)
۵-نادراحسنی(دانشگاه مازندران)
۶-سعید حبیبی(عضو اسبق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت)
۷-بهروز کریمی زاده(دانشگاه تهران)
۸-کیوان امیری الیاسی (کارشناسی ارشد صنایع٬ دانشگاه صنعتی شریف)
۹-نسیم سلطان بیگی (دانشکده ارتباطات٬ علامه)

۱۰-علی سالم(کارشناسی ارشد پلیمر- پلی تکنیک)
۱۱-محسن غمین (دانشگاه پلی تکنیک)
۱۲-روزبه صف شکن(دانشگاه تهران)
۱۳-روزبهان امیری (علوم کامپیوتر٬ تهران)
۱۴-یاسر(صدرا) پیر حیاتی(دانشگاه شاهد)
۱۵-سعید آقام علی (دانشگاه یزد)
۱۶-علی کلائی (دانشگاه آزاد واحد شهریار)
۱۷-امیر مهرزاد
۱۸-هادی سالاری (دانشگاه رجایی)
۱۹-فرشید فرهادی آهنگران(دانشگاه رجایی)
۲۰-امیر آقایی (دانشگاه رجایی)
۲۱-میلاد عمرانی(دانشگاه رجایی)
۲۲-سروش هاشم پور
۲۳-فرشاد دوستی پور
۲۴-سهراب کریمی
۲۵-جواد علی زاده
۲۶-محمدصالح ایومن
۲۷-مهدی اللهیاری (کارشناسی ارشد٬ دانشگاه صنعتی شریف)
۲۸-بهرام شجاعی (مهندسی شیمی٬ دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب)
۲۹-سعید آقاخانی
۳۰-مجید اشرف نژاد
۳۱-پیمان پیران


 یکشنبه، 16 دی ماه 1386 برابر با 2008 Sunday 06 January

درگیری مسلحانه در استان کرمانشاه

براساس گزارشها، افراد مسلح نیمه شب گذشته با ماموران حکومتی در جاده کامياران – روانسر در استان کرمانشاه درگیر شدند. هنوز خبری از تلفات احتمالی در بین ماموران حکومتی بدست نیامده است.

معاون سياسي امنيتي استانداری رژیم در کرمانشاه با تائید خبر درگیری گفته است "عوامل ضدانقلاب در مسير جاده کامياران و روانسر اين درگيري را ايجاد کردند که نيروهاي امنیتی با اشراف کامل و سرعت عمل در اين عمليات ضربه مهلکي به گروهک ضدانقلاب وارد کردند."

این مقام امنیتی رژیم هیچ اشاره ای به جزئیات حمله مسلحانه شب گذشته و تلفات احتمالی آن نکرد و به گزارش ایسنا، توضيحات بيشتر در اين زمينه را به زمان ديگری موكول کرد.



پنجشنبه، 13 دی ماه 1386 برابر با 2008 Thursday 03 January
كارخانه شير و لبنيات شهرستان سقز تعطيل شد

شارنیوز: به گزارش خبرگزاري فارس تنها كارخانه شير و لبنيات سقز كه در محل شهرك صنعتي اين شهر و در 5 كيلومتري جاده اصلي سقز به بوكان واقع شده 6 روز است به دليل خشك شدن آب چاه‌هاي آن تعطيل شده است.

مديركارخانه شير و لبنيات خليفه‌زاده سقز در اين خصوص گفت: به دليل قطعي آب، شير يارانه‌اي وارد شبكه توزيع در شهرستان‌هاي سقز و بانه نشده و اين مسئله موجب نارضايتي مردم اين 2 شهرستان شده است.

وي علت قطع توليد شير را خشك شدن آب چاه‌ها در اين شهرك دانست و افزود: باتوجه به اينكه اين كارخانه براي توليد شير نياز به آب فراوان دارد و اين شهرك آب لوله‌كشي ندارد، با خشك شدن آب چاه‌ها اين مشكل بوجود آمده است.

وي اظهار داشت: به دنبال افت گاز در هفته گذشته در شهر سقز‌، شركت گاز براي جبران اين افت فشار و ممانعت از قطع گاز محله‌هاي سقز، گاز اين شهرك را قطع كرد كه اين قطعي گاز موجب يخ‌زدگي تمام لوله‌هاي انتقال آب در كارخانه و در نهايت باعث تركيدن قسمتي از لوله‌هاي آب و افزايش مشكل كارخانه شد.

روزانه 8 تا 5/8 تن شير در اين كارخانه توليد و از اين طريق شير يارانه‌دار در شهرستان‌هاي سقز، بانه و نيز مدارس اين دو شهرستان توزيع مي‌شد.



    دوشنبه دهم دی 1386
احضار یک شهروند سنندجی به دادگاه انقلاب

موکریان نیوز: دادگاه انقلاب اسلامی سنندج یک شهروند سنندجی به نام خانم شهین محمدی را احضار کرد.
اتهام این شهروند همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون عنوان شده است. طبق احضاریه ای که به دست نامبرده رسیده ، ایشان باید در تاریخ دهم دی ماه سال جاری خود را به دادگاه معرفی نماید .
 

    دوشنبه دهم دی 1386 
تبعید کاوه جوانمرد روزنامه نگار سنندجی به زندان مراغه ،

موکریان نیوز: روزگذشته کاوه (داوود) جوانمرد روزنامه نگار سنندجی وخبرنگارهفته نامه کرفتو، از زندان سنندج به زندان مراغه تبعید شد .
کاوه جوانمرد که از سوی دادگاه انقلاب سنندج به اتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزیسون ، به تحمل دو سال حبس و تبعید به زندان مراغه محکوم شده بود، حدود یکسال است  که در زندان سنندج تحمل حبس می نماید.
گفتنی است نامبرده در پرونده ای دیگر نیز، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی محکوم به تحمل دو سال حبس شده ، که این حکم اخیراً از سوی دیوان عالی کشور نقض و به دادگاه تجدید نظر استان کردستان ارجاع شده است.


 سه شنبه چهارم دی 1386
صدور حکم زندان برای یک فعال دانشجویی در سنندج

موکریان نیوز: دادگاه انقلاب شهر سنندج یک فعال دانشجویی به نام عبید زارعی را به حبس محکوم کرد.
نامبرده که چندی پیش مدتی را دربازداشت بسر برده و با قرار وثیقه آزاد شده بود از سوی
دادگاه انقلاب شهر سنندج به یک سال حبس به مدت پنج سال تعلیق محکوم شده است .
اتهام زارعی اخلال درنظم دانشگاه و همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون عنوان شده است.

   

گزارش
   
شنبه، ٢١ دی ماه 1386 برابر با ٢٠٠٨ ، ١١ ژانويه ،شنبه

گزارش ماهانه در مورد نقض برنامه ریزی شده حقوق بشر در مناطق كردنشين ایران را  به اطلاع می رسانیم:

دانشجویان بازداشتي:
 ـ فرشاد دوستی پور، سهراب کریمی، جواد علیزاده و محمد صالح ایومن چهار دانشجوی کردی که در تریبون آزاد دانشجویی دفتر تحکیم وحدت، تحت عنوان « دانشگاه آخرین سنگر آزادی » سخنرانی کرده بودند، شب گذشته توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند. دانشجویان بازداشت شده به نمایندگی از دانشجویان کرد، به نقض گسترده حقوق شهروندی کردها اعتراض کردند و به صراحت اعلام کردندخواسته مردم کردستان داشتن حداقل رفاه اقتصادی و اجتماعی است. آنها با تاکید بر تمامیت ارضی کشور انتساب جدایی طلبی به کردها را مسئله انحرافی دانستند که توسط حاکمیت جهت توجیه سرکوب گسترده کردها مطرح و دامن زده می شود.(امیر کبیر ۱۹/۹/۸۶)

 ـ پارسا کرمانجیان در دانشکده فنی دانشگاه کرمانشاه توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شد. نامبرده بدلیل فعالیتهای دانشجویی از دانشگاه دولتی اخراج شده بود و در رشته معماری دانشگاه آزاد به تحصیل ادامه می دهد.(امیر کبیر ۲۴/۹/۸۶)
 ـ علیرضا حیدری دانشجوی دانشگاه آزاد کرمانشاه که ۱۰ روز پیش جهت بازجویی به حراست دانشگاه احضار شده، از آن پس اطلاعی از وی در دست نیست.(امیر کبیر ۳۰/۹/۸۶)
  ـ نجمه معصومی، پوریا شریفیان، محمد صیادی، امین نظری،مهدی جمالوند، سید رضا جعفریان، سیاوش حاتم و مهدی مسافر دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا به اتهام شرکت در تجمعات صنفی جهت بازجویی به کمیته انضباطی احضار شدند.(خبرنامه بوعلی سینا ۲۲/۹/۸۶)

*دانشجویانی که بازداشت شده اند در بندهای ویژه(اطلاعات سپاه پاسداران)،(وزارت اطلاعات) و(معاونت امنیتی دادستانی) تحت بازجویی قرار دارند .

 مطبوعات: توقیف شده

 ـ فیض الله پیری روزنامه نگار فعال کرد پس از ۳ سال و نیم کار در هفته نامه « سیروان » از کار اخراج شد. بدنبال تغییر استاندار کردستان بسیاری از نیروهای حرفه ای این نشریه از کار برکنار شدند.(موکریان نیوز ۲/۹/۸۶)
 مطبوعات: بازجویی روزنامه نگاران

 ـ لیلا مدنی صاحب امتیاز و مدیر مسئول هفته نامه « کرفتو » چاپ سنندج و عضو کانون نویسندگان کرد در اداره اطلاعات سنندج مورد بازجویی قرار گرفت. نامبرده در رابطه با اعضای شورای سردبیری « کرفتو » و به علت دعوت از دکتر ابراهیم یزدی، دکتر نعمت احمدی و تقی رحمانی برای دیدار و گفتگو با فعالان حقوق بشر در کردستان به مناسبت روز جهانی حقوق بشر مورد بازجویی قرار گرفت.(موکریان نیوز ۲۸/۹/۸۶)

مطبوعات: بازداشت روزنامه نگاران

 ـ رضا ولی زاده خبرنگار هفته نامه « کتاب هفته »، مسئول وبلاگ « ایستگاه » و مدیر سایت« بازنگار » به علت درج خبری با عنوان « چهار سگ در تیم حفاظتی محمود احمدنژادی رئیس جمهور، به منظور تشخیص بمب و مواد منفجره بکار گرفته شده اند، که هر یک به قیمت ۱۵۰ میلیون تومان از کشور آلمان خریداری شده اند». به اتهام تشویش اذهان عمومی با شکایت نهاد ریاست جمهوری توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. برای آزادی نامبرده قرار ۵۰ میلیون تومانی صادر شده است.(امروز ۷/۹/۸۶)

 ـ امید احمدزاده عضو تحریریه هفته نامه توقیف شده « آسو » و هفته نامه « دیدگاه » توسط مامورین امنیتی در سنندج بازداشت شد. لازم به یاد آوری است که گزارشگران بدون مرز با انتشار بیانیه ای بازداشت نامبرده را محکوم نمود.(موکریان نیوز ۱۷/۹/۸۶)

ـ سعید اقبال وکیل مدافع ماکوان مولوزاده گفت: « حکم اعدام ماکوان مولوزاده ۲۰ ساله، صبح چهارشنبه و بدون طی شدن مراحل قانونی اجرا شد. حتی من به عنوان وکیل او و خانواده ش از اینکه قرار است حکم اجرا شود، اطلاع نداشتیم. نامبرده به اتهام رابطه جنسی در ۱۳ سالگی به حکم شعبه اول دادگاه کیفری کرمانشاه و با تائید دیوانعالی در زندان کرمانشاه به دار آویخته شد.(رادیو فردا ۱۵/۹/۸۶)

 مطبوعات: احکام صادر شده توسط دادگاه ها

 ـ برهان لهونی و بهرام ولد بیگی مدیر مسئول و سردبیر هفته نامه توقیف شده « آشتی » با شکایت مدعی العموم در شعبه یک دادگاه کیفری سنندج هر یک به پرداخت یک میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدند و امتیاز نشریه « آشتی » لغو گردید.(مهر ۱۲/۹/۸۶)

 اخبار مربوط به فعالین سیاسی، فرهنگی و اجتماعی:

 ـ منصور فرجی فعال سیاسی که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و عضویت در حزب دمکرات ایران بازداشت شده بود، پس از تحمل ۸۰ روز حبس با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
(کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر ۶/۹/۸۶)

 ـ محمد نبی رودکی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: از نظر وزارت اطلاعات تعداد اندکی از افراد دستگیر شده در روز ۱۳ آذر را دانشجویانی تشکیل می دادند که از اپوزسیون خارج از کشور خط گرفته و بدنبال ایجاد یک تشکل جدید در دانشگاهها بودند و روی تعداد کمی از دانشجویان نیز کار شده بود.(مهر ۲۰/۹/۸۶)

احضار فعالین سیاسی، فرهنگی و اجتماعی:

 ـ زینب یوسفی نویسنده و عضو انجمن ادبی « مولوی » به علت شرکت در فستیوال ادبی ـ هنری « گلاویژ » در شهر سلیمانیه کردستان عراق، جهت بازجویی به اداره اطلاعات سنندج احضار شد.(روز ۱۲/۹/۸۶)

 بازداشت فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی:

  ـ سید محمدسعید کهنه پوش، استاد دانشگاه پیام نور شهرستان مریوان پس از سخنرانی به مناسبت روز دانشجو، در ۱۸ آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت گردید که از محل نگهداری اش اطلاعی در دست نیست

 فعالین سیاسی، فرهنگی و اجتماعی: احکام صادره شده توسط دادگاه ها

 ـ حمید ساعدی از فرهنگیان سنندج به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.(موکریان نیوز ۱۷/۹/۸۶)

 ـ یوسف زارعی، مجید فروزانفر، جلال نادری، یوسف رفاهیت، هادی غلامی، نادر قدیمی، علی نجفی، محمود جلیلیان و علی صادقی از اعضای کانون صنفی معلمان همدان به اتهام تشویش اذهان عمومی، تعطیلی مدارس، تجمع و تحصن غیر قانونی و نشر اطلاعیه در شعبه ۱۰۶ دادگاه جزایی همدان به ریاست قاضی قادری هر یک به تحمل ۹۱ روز حبس محکوم شدند. این معلمان در جریان اعتراضات صنفی معلمان در فروردین ماه هر یک به مدت ۹ روز در سلول انفرادی بازداشت بوده اند.(کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر ۲۳/۹/۸۶)

 اخبار مربوط به زندانیان سیاسی:

 ـ فرزاد کمانگر عضو هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان شهرستان کامیاران، عضو شورای نویسندگان ماهنامه توقیف شده « رویان »، عضو هیئت مدیره انجمن زیست محیطی « ئاسک » و از خبرنگاران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان که از مرداد ۸۵ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اعلام کرد: در مرداد ۸۵ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و در سلول انفرادی بدون امکانات زندانی شدم و با شلاق مورد شکنجه قرار گرفتم، لباسهایم را از تنم بطور کامل خارج می کردند و با تهدید به تجاوز جنسی با چوب و باطوم آزارم می دادند. پای چپ من بشدت آسیب دید و به علت ضربه های همزمان به سرم و شوک الکتریکی بیهوش شدم و از هنگامی که به هوش آمدم تاکنون تعادل بدنم را از دست داده ام. در بند ۲۰۹ زندان اوین مورد ضرب وشتم قرار گرفتم. در زندان سنندج با فحاشی و کتک کاری روبرو شدم. مرا به صندلی بستند و اجازه رفتن به دستشویی را ندادند، بگونه ای که مجبور شدم خودم را خیس کنم. در بند ۲۰۹ زندان اوین به علت شکنجه های بسیار ناچارا مرا به پزشک بردند. پزشک آثار کبودی و شکنجه و شلاق زدن ها را ثبت کرد که آثار آن در کمر، گردن، سر، پشت، ران و پاها کاملا مشهود بود، برای رهایی از شکنجه ۳۳ روز اعتصاب غذا کردم و به قصد خود کشی خودم را از روی پله های طبقه اول به پائین پرت کردم. در اواسط دیماه از زندان اوین به بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمانشاه واقع در میدان نفت انتقال داده شدم در آنجا با شلاق، شوک الکتریکی، مشت و لگد مورد شکنجه قرار گرفتم. نامبرده از زمان بازداشت تاکنون در زندانهای گوناگون مورد شکنجه های شدید قرار گرفته و در سلول انفرادی بسر برده است.(روز ۶/۹/۸۶)

 ـ هدایت غزالی دانشجوی روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی و صباح نصری دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران از بند ۲۰۹ زندان اوین به زندان سنندج منتقل شدند. این دانشجویان ۴ ماه پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند و ممنوع الملاقات می باشند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۴/۹/۸۶)

 ـ اجلال قوامی روزنامه نگار سنندجی و عضو شورای عالی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان در زندان سنندج به دلیل انسداد مجرای اشکی و عفونت چشم وضع وخیمی پیدا کرده و نیاز فوری به معالجه دارد. مسئولان قوه قضائیه با مرخصی استعلاجی وی موافقت نکرده اند. نامبرده به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۳ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده است.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۲۲/۹/۸۶)

 ـ سعید حبیبی عضو کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر، بهروز کریمی زاده دانشجوی اسبق دانشگاه تهران، پیمان پیران دانشجوی اخراجی و مهدی گرایلو دانشجوی دانشگاه تهران از بند ۲۰۹ زندان اوین که زیر نظر وزارت اطلاعات اداره می شود به بند ۳۲۵ که زیر نظر حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران اداره می شود منتقل شده اند. این بند بطور مستقل از سازمان زندانها اداره می شود.(امیر کبیر ۲۸/۹/۸۶)

 ـ یاسر گلی دبیر کل « اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد » که در تاریخ ۱۷ مهر بدستور دادستان سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت گردید، همچنان ممنوع الملاقات می باشد. مسئولین قضایی سنندج، بازداشت موقت یاسرگلی را برای دو ماه دیگر تمدید کردند.(امیر کبیر ۲۹/۹/۸۶)

 اخبار کارگری:

 ـ جمعی از کارگران کارخانه « نیرو رخش » سنندج در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه خود در چند ماه اخیر، دست به اعتصاب زدند.(موکریان نیوز ۱۷/۹/۸۶)

 ـ محمود صالحی فعال سندیکای کارگران خباز سقز، که به یک سال زندان محکوم شده، بدلیل از کار افتادن تنها کلیه اش حال وخیمی دارد. نامبرده از زندان سنندج به بیمارستان توحید منتقل شد. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۲۲/۹/۸۶

 محکومین به اعدام:

 ـ سعید اقبال وکیل مدافع ماکوان مولوزاده گفت: « حکم اعدام ماکوان مولوزاده ۲۰ ساله، صبح چهارشنبه و بدون طی شدن مراحل قانونی اجرا شد. حتی من به عنوان وکیل او و خانواده ش از اینکه قرار است حکم اجرا شود، اطلاع نداشتیم. نامبرده به اتهام رابطه جنسی در ۱۳ سالگی به حکم شعبه اول دادگاه کیفری کرمانشاه و با تائید دیوانعالی در زندان کرمانشاه به دار آویخته شد.(رادیو فردا ۱۵/۹/۸۶)

نسرین ستوده  وکیل مدافع با اشاره به اعدام ماکوان مولودزاده می گوید، آمار اعدام کسانی که مرتکب جرایمی در سنین زیر ۱۸ سال شده اند، نامشخص است. در واقع آمارهای اعدام زیر ۱۸ سال خیلی بیش از حد تصور ما است. از جمله ماکوان که در زندان کرمانشاه اعدام شد. در هیچ لیست و آرشیوی تا بحال مشاهده نشده بود. وقتی قوه قضائیه ایران با بی اعتنایی کامل به همه تلاش های جامعه مدنی و فعالان حقوق کودک در ایران بازهم مبادرت به اجرای حکم اعدام کسانی می کند که در زمان ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال داشته اند. طبیعی است که من نگران اجرای احکام اعدام علیه موکلان خود باشم.(رادیو فردا ۲۰/۹/۸۶)

 اخبار مربوط به سرکوب عمومی:

۱۵۲ ـ سرهنگ محمد مراد ایزدی فرمانده نیروی انتظامی کرمانشاه اعلام کرد : در جریان اجرای « طرح ارتقای امنیت اجتماعی » ۷۰۳ نفر به اتهام « اراذل و اوباش » توسط نیروی انتظامی بازداشت شدند.(ایسنا ۲۰/۹/۸۶)

  





KNC- Kurdish Women's Rights Committee                                  
کمیته حقوق زنان کرد- کنگره ملی کردها در امریکای شمالی


نتایج برگزاری 24 ورک شاپ زنان در اقلیم کوردستان تقدیم پارلمان این اقلیم خواهد شد

قرار است شماری از فعالین زنان اقلیم کوردستان در خصوص 4 کمپین موجود در این اقلیم و نتایج برگزاری 24 ورک شاپ در مورد کمپینها ، یادداشتی تقدیم پارلمان کوردستان نمایند.
"نجیبه محمود" مسئول بخش سازمان توسعه و مدنیت  (CDO) در سلیمانیه اعلام کرد که شماری از فعالین امور زنان روز یکشنبه 14 مه در خصوص 4 کمپین موجود در اقلیم کوردستان و نتایج برگزاری 24 ورک شاپ در مورد کمپینها ، یادداشت خود را تقدیم پارلمان کوردستان نمایند.
"نجيبه محمود" در خصوص 4 کمپین موجود گفت: ما 4 کمپین را در تاریخ 8/4/2007 تشکیل دادیم که یکی از این کمپینها وظایفش آن است که با پاسپورت نوع G که خواستار رضایت ولی امر برای صدور پاسپورت زنان است مخالفت کند و لغو آنرا خواستار است همچنین یکی دیگر از این کمپینها وظیفه اش آن است که نارضایتی خود را در مورد کشتن"دعا" دختر کورد ایزدی به بهانه قتل ناموسی  اعلام و در همین راستا یاداشت اعتراضی نیز تقدیم پارلمان کوردستان نموده ایم.
مسئول بخش سازمان توسعه و مدنیت (CDO) در بخشی دیگر از سخنان خود افزود: بنا به مذهب شیعه زنان بعد از مرگ شوهرانشان باید به مدت 4 ماه و 10 روز به خانه خود بازگشته و بغیر از محارم با هیچ کس دیگر دیدار ننمایند و با این قانون عراقی به نام "عده" ما مخالف بوده و آنرا خشونت روانی مینماییم در جایی دیگر از این قانون آمده که اگر زن مذکور کارمند باشد باید دولت حقوق وی را بدون حضور در محل کار و به ادراه رفتن بپردازد و در کل موارد مذکور با حقوق بشر که مدعی آزادی همه انسانها است مغایرت دارد.
"نجیبه محمود" در مورد کمپین چهارم اظهار داشت که ما با هر گونه خشونت مخالف بوده و در همین راستا نیز "کمپین دفاع از حقوق قانونی زنان" را تشکیل داده و با مشورت با افراد مجرب طرحهایی تدوین و نسخه هایی از آن را نیز تقدیم پارلمان کوردستان و اماکن و ادارت دولتی نموده ایم.
در بخشی دیگر از سخنان خود "نجیبه محمود" از برگزاری 24 ورک شاپ از سوی سازمان "فعال سازی" در استان هولیر ، سازمان "دریا " در استان دهوک و سازمان توسعه و مدنیت (CDO) در استان سلیمانیه برای اطلاع زنان این اقلیم از وجود چنین کمپینهایی و تبادل نظر با آنان در موارد فوق الذکر و همچنین دریافت آراء آنان خبر داد.
وی افزود: نتایج و مجموع تبادل نظرات 24 ورک شاپ روز یکشنبه 14 مه تقدیم پارلمان کوردستان خواهد شد.


خبر نگار آزاد:پری کریمی نیا
 


8-Mar-07 [19:42] کردستان - عدنان مفتی: پارلمان کردستان همواره از طریق اصلاح و تصویب لوایح قانونی از حقوق زنان دفاع کرده است
PeyamnerPNA- عدنان مفتی رئیس پارلمان کردستان با بیان اینکه برای اولین بار در کردستان و منطقه زنان به پستهای بالایی همچون قضاوت، ریاست شهرداری، فرمانداری و مدیریتی رسیده اند، گفت: پارلمان کردستان همواره از طریق اصلاح و تصویب لوایح قانونی از حقوق زنان دفاع کرده است. وی که در مراسم افتتاحیه سمینار بین المللی "زن کرد، صلح و برابری" سخن می گفت، افزود که ارتقای زنان کرد به پستهای مدیریتی در مقایسه با برخی کشورهای منطقه که زنان در آن از حق رای و حق مشارکت در امور سیاسی و اداری محرومند، نوعی پیشرفت به شمار می آید.    

عدنان مفتی الغای قوانینی مانند قانون قتل زن به دلایل ناموسی و اصلاح قانون ازدواج دوم مردان را از جمله اقدامات پارلمان کردستان در حمایت از حقوق زنان برشمرد و افزود که کمیسیون زنان پارلمان در نظر دارد قوانین ثبتی جاری را در راستای تامین هر چه بیشتر حقوق زنان اصلاح نماید.

وی با ابراز تاسف از قتلهای ناموسی زنان و سنتهای غلت اجتماعی مانند ازداوج اجباری زنان خواستار تعیین علل و عوامل افزایش پدیده خودسوزی در میان زنان کردستان شد.

  سمینار بین المللی زن کرد، صلح و برابری امروز پنجشنبه همزمان با روز جهانی زن و با شرکت سازمانهای زنان چهار پارچه کردستان، آمریکا و اروپا در تالار "یکم شبات" ساختمان دولت آغاز به کار کرد
 


8-Mar-07 [18:16] کردستان - سمینار بین المللی "زن کرد" در هولیر تشکیل شد
PeyamnerPNA- با نظارت مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان امروز پنجشنبه سمینار بین المللی با موضوع " زن کرد، صلح و برابری" در هولیر پایتخت اقلیم تشکیل شد.    

این سمینار که مصادف با 8 مارس روز جهانی زن و با همکاری کنگره ملی کرد ( سازمانی غیر دولتی که مرکز آن در آمریکاست) تشکیل شده است، به بررسی موضوعاتی همچون وضعیت کنونی زنان و تلاش برای الغای هرگونه خشونت علیه آنان می پردازد.

دکتر سامان شالی رئیس کنگره ملی کرد در سخنرانی افتتاحیه سمینار هدف از برگزاری آن را ایجاد پلی ارتباطی میان زنان کردستان و زنان غرب و بررسی موانع پیشرفت و ترقی زنان عنوان کرد.

وی گفت که این سمینار همچنین راهکارهای ارتقای نقش زنان در امور سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را بررسی کرده و به مطالعه خشونتهای جاری علیه زنان خواهد پرداخت.

دکتر شالی در بخش دیگری از سخنانش پیشنهاد تشکیل یک سازمان جهانی زنان برای زندگی در اقلیم کردستان عراق را ارایه داده و افزود که کنگره ملی کرد در این خصوص همکاری و حمایت همه جانبه خود را ارایه خواهد داد.

مقابله با خشونت علیه زنان، نقش زن در اجتماع و تاثیر آن بر صلح و برابری و نیز نحوه تعامل ادیان با زنان از دیگر محورهای مورد بررسی در این سمینار خواهند بود.

ل

کوردستان میدیا: بنابر گزارش مرکز خبری "حدکا"، صبح روز پنج‌شنبه، 17/12/1385، برابر با 8/3/2007میلادی، کنفرانس بین‌المللی زن کرد برای صلح و برابری از جانب کنگره‌ی ملی کرد در آمریکای شمالی KNC و با حمایت حکومت اقلیم کردستان، در سالن شهدای یکم شوبات در شهر اربیل، پایتخت حکومت اقلیم کردستان برگزار شد. دهها هیئت سیاسی از احزاب کردستانی و رئیس و جمعی از اعضای پارلمان کردستان و چند وزیر حکومت اقلیم کردستان در این کفرانس شرکت کرده بودند. هیئت حزب دمکرات کردستان ایران که از آقای مصطفی‌هجری، دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران و آقای محمدنظیف قادری، عضو دفتر سیاسی و آقای رستم جهانگیری، عضو کمیته‌ی مرکزی و همچنین خانم هیرو جلدیانی و خانم فاطمه عثمانی، به نمایندگی از اتحادیه‌ی زنان دمکرات کردستان ایران تشکیل شده بود، در پاسخ دعوت رسمی KNC در این کنفرانس شرکت نمود.
در این کنفرانس پس از عرض خیرمقدم به هیئت‌های حاضر از جانب گروه اجرایی کنفرانس، پیام هیئت

KNC توسط خانم ثریا فلاح و پیام آقای نوزاد هادی، استاندار اربیل تقدیم شد و به دنبال آن، پیام آقای دکتر سامان شالی قرائت شد که ایشان در پیام خود به فعالیت و مبارزه‌ی زن کرد در زمینه‌ی سیاسی و به‌ویژه مبارزه‌ی درخشان زن مبارز و آزادی‌طلب کرد، مرحوم خانم ثریا سراجدالینی، عضو رهبری KNC اشاره کرد که یکی از زنان آزادی‌طلبی بود که تلاشهای فراوانی جهت برگزاری این کنفرانس انجام داد، ولی متأسفانه مرگ فرصت شرکت در آن را به ایشان نداد و سال قبل فوت کرد. در بخش دیگری از پیام دکتر شالی از زنان کرد خواسته شد که با استفاده از دستاوردهای جهان امروز، فعالانه‌تر به مبارزه برای حقوق خود بپردازند و تلاشهای خود را جهت ارتقاء جایگاه زن کرد در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و ... توسعه داده و شایستگی‌های خود را به محافل بین‌المللی نشان دهند.

در ادامه‌ی کنفرانس پیام جناب آقای مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان توسط آقای محمد ملاقادر، عضو مکتب سیاسی پارت دمکرات کردستان قرائت شد و پس از آن، آقای عدنان مفتی، رئیس پارلمان کردستان پیام خود را تقدیم نمود. همچنین پیامی توسط خانم جنان قاسم، وزیر امور زنان در اقلیم کردستان تقدیم شد. پس از قرائت پیامها، چند مبحث و موضوع دیگر در میزگردی توسط صاحب نظران خارجی و کرد به بحث گذاشته شد و پس آن نیز حضار در کنفرانس نظرات خود را مطرح کرده و از جانب شخصیتهای شرکت کننده در میزگرد نظراتشان ارزیابی و به پرسشهایشان پاسخ داده شد.
اتحادیه‌ی زنان دمکرات کردستان ایران نیز با تقدیم پیام و چند پیشنهاد در این کنفرانس شرکت نمود.
همچنین، در بعدازظهر همان روز مراسمی در هتل خانزاد اربیل برگزار شد که حضور چندین گروه موسیقی مراسم را هرچه بیشتر مزین ساخت.


فایل صدا
International Conference on Kurdish women for peace and equality
Arbil-Kurdistan March 8th 2007

کنگره ملّی کُردستان در آمريکای شمالی

کنفرانس بين المللی زنان کُرد برای صلح و برابری

کنگره ملّی کُردستان در آمريکای شمالی کنفرانس بين المللی زنان کُرد برای صلح و برابری را در تاريخ 8 مارچ که روز جهانی زن می باشد در اربيل و در تاريخ 11 مارچ 2007  درسليمانيه (کُردستان)،   برگذار می نمايد  
 
تاريخچە
 
 اين کنفرانس بر موقعيت زنان کُرد در چهار قسمت کُردستان و ساير نقاط جهان که در آن جوامع کُرد اقامت دارند متمرکز می باشد
زنان کُرد نقش کليدی در جامعه و جنبشهای اجتماعی و سياسی ايفا کرده اند. امّا عليرغم اين واقعيت تاريخی، موقعيت زنان و نيازهای آنان تا بحال بطور شايسته ای مورد توجّه قرار نگرفته است. قصد برگذارکنندگان اين کنفرانس آنست که بر اهميّت حضور و شرکت زنان در حيات اجتماعی و سياسی جامعه کُردستان تأکيد کرده و همچنين از خدمات زنان قهرمان کُرد که تا بحال برای پيشرفت موقعيت زنان در جامعه کوشيده اند ، قدردانی بعمل آورد




جبهه متحد کرد در ایران                 



  گزارش مراسم تشییع پیکر مهندس بهاالدین ادب   شنبه 27 مرداد 1386

                                                گزارش مراسم تشییع پیکر مهندس بهاالدین ادب


درگدشت ناگهانی سخنگو وبنیان گذار جبهه متحد کرد، جناب مهندس بهاءالدین ادب ،جنب وجوش وسیع مردم کرد در مناطق کردنشین و تهران  را به  دنبال داشت . انبوه شخصیتها ، فرهیختگان ٬ رهبران و نمایندگان احزاب و تشکل های سیاسی -اجتماعی ، اساتید موسیقی ایران و همچنین نمایندگان طبقات مختلف مردم از ساعت 6 صبح جمعه 27/5/86 در مقابل منزل ایشان در الهیه تهران گرد هم آمدند تا با پیکر خسته از بیماری ولی نستوه در راه تحقق آمال  انسانی مردم ،مهندس بهاءالدین اد ب ، وداع نمایند . در این مراسم که با حضور آقایان :
علی اکبرمعین فر رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه
مرتضا الویری شهردار اسبق تهران
عیسا کلانتری وزیر اسبق کشاورزی
خسرو سیف دبیر حزب ملت ایران
محسن خلیلی رئیس فدراسیون صنایع ایران
محمد رضا شجریان  استاد بزرگ موسیقی
محسن صفائی فراهانی نماینده فیفا
رضا مشحون رئیس فدراسیون بسکتبال
دکتر هرمیداس باوند محقق
دکتر قطب الدین صادقی استاد دانشگاه
دکتر ذولفقارنسب استاد دانشگاه
عقیلی مدیر کل بانک کار آفرین
پرچم آزاد مدیرعامل خانه کرمانشاه
محمد فواد متوسل حقوق دان
ملا عبدالرحمن یعقوبی مدیر نشر احسان
رئوف توکلی نویسنده
محمد بسته نگار فعال سیاسی
بهرام ولدبیگی رئیس انستیتو کردستان
دکتر حسنی چشم پزشک   
دکتر حسین رفیعی فعال سیاسی
 دکتر مردوخی اقتصاد دان و استاد دانشگاه
مهندس حسین شاه اویسی استاندار اسبق کردستان
دکتر رحیم فرهمند ،دکتر شمس برهان ، مهندس جماالدین طاها ،باقر ضیایی ،اسماعیل علیزاده حبیب ا.. بیگلری اعضای شورای جبهه متحد کرد و دکتر اسعد اردلان دبیر جامعه کردهای مقیم مرکز و  عضو شورای جبهه متحد کرد  و نمایندگان ادوار مختلف در مناطق کرد نشین از جمله :
محمد رئوف قادری ،سید معروف صمدی، احمد طاها ،حا صل داسه ،سید مسعود حسینی ،عبدالرحمن بهمنش، علی نعمت زاده و نیز دانشجویان کرد دانشگاهای امیر کبیر٬ علامه طباطبایی٬ نور٬ تربیت معلم٬ تربیت دبیر بر گزار شد  پیکر پاک نماینده مردم کردستان به مقابل درب منزل انتقال و پس از انجام مراسم ساده مذهبی  بر دوش مردم تودیع و سپس توسط شمار زیادی اتو مبیل  و اتوبوس های همراه تا میانه راه تهران ساوه مشایعت گردید .
مطابق گزارشات واصله از مرکز استان کردستان  ،گروه کثیری از اقشار مردم کرد تا شهر های قروه و  دهگلان و گردنه صلوات آباد به پیشواز نماینده خود آمده بودند .
 مطابق این گزارش  در شهر سنندج کمیته ای از روحانیون ، بزرگان قوم و مسئولین شهر،  ستاد استقبال و بدرقه  ایشان را تشکیل داده بودند .
مطابق برنامه پیش بینی شده پیکر مهندس ادب ابتدا به مسجد ادب منتقل و بعد از اجرای مراسم مذهبی جهت اسکان ابدی به سوی گلزار محمدی تودیع می گردد .
در حاشیه خبر :
-از ابتدای روز جمعه 27/5/86 سیل پیامهای کوتاه حاکی از اعلام عزای عمومی مردم مناطق کردنشین به صورتی خود جوش بین مردم رد و بدل شد.
- کادر رهبری یکی از احزاب حاضر در مراسم اظهار داشت که عدم وجود مهندس بها الدین ادب در این شرایط حساس تاریخی  ضایعه ای بزرگ نه فقط برای مردم کرد  بلکه برای کل ایران است .




با نہایت تأثرو تآسف از فوت نابهنگام مهندس بهأالدین ادب اطلاع يافتيم  .ضمن عرض تسليت و ابراز همدردى به خانواده محترم  مرحوم مهندس بهأالدین ادب ،عزیزان کرد در سرتاسر جہان، وهمه هموطنانمان در ايران، خود را درغم و اندوه  تك تك انان شريك مي دانيم.
با اينكه دشوار است كه همه خصوصيات يك انسان واقعى را در يك جمله بيان نمود،ولي به باور ما مهندس  ادب شخصيتي است كه در تاريخ معاصر ايران و تاريخ مردم كرد در دو دهه اخير نقشي بزرگ و ستودنى داشته است.
مرحوم مهندس  ادب به عنوان يك انسان صديق و مردم دوست همواره از منافع مردم زحمتكش كرد و دوستى ميان ملتهاي ساكن در ايران حمايت مى كرد. وى در مقام يك متخصص برجسته در امور ساختمانى و مهندسى سالها بعنوان دبير و رييس سازمان نظام مهندسى ايران و رييس هيات مديره انجمن صنفى شركتهاى ساختمانى فعاليتهاى سازنده و كارامدى داشتند.
ايشان به عنوان يك سياستمدار كرد ساكن در ايران مشكلات مردم كردستان رادر سطح وسيعى مطرح نمودند. مرحوم مهندس ادب ارزش زيادى براى فعاليتهاى فرهنگى در زمينه مسيله كرد قايل بودند و اعتقاد داشتند كه توسعه سياسى و اقتصادى بدون توسعه فرهنگى امكان پذير نمى باشد.
 مرحوم مهندس بهأالدین ادب  جز اولين سياستمداران كرد درايران بودند كه نياز به وجود جبهه متحد كرد در داخل كشور را اعلام نمودند و در همين راستا در سال ١٣٨٤ جبهه متحد كرد را با همكارى ديگر سياستمداران كرد در داخل كشور پايه ريزى كردند.

 فقدان مهندس بهأالدین  مى تواند خلآ جبران ناپذيرى در شرايط كنونى ايران و كردستان داشته باشد.
ما اميدواريم كه  راه مهندس ادب بوسيله همه دلسوخته گان و دوستان ايشان در جبهه متحد كرد ادامه يابد و به اهدافى كه بنيانگذاران آن آرزو داشتند  نايل گردند

آزاد مراديان ،دبير كميته كردهاى مقيم آمريكا براى دموكراسى در ايران
 ثريا فلاح ،دبير كميته حقوقي زنان كرد در آمريكاى شمالى/كنگره ملى كرد،




             &

                اطلاعیه شماره 2 درگذشت مهندس بهاالدین ادب
               جبهه متحد کرد 8/16/2007    

متن خبر :

جبهه متحد کرد
اطلاعيه

باز فاجعه اي ديگر  مردم کرد را سوگوار کرد

« پايان زندگي هر کس به مرگ اوست    جز مرد حق که مرگ وي آغاز دفتر است »


   زنده ياد  مهندس بها الدين ادب ، يکي از بنيانگزاران و پيش گامان « جبهه متحد کرد » ، خدمت گزار صديق مردم ، پشت و پناه ستم ديدگان ، يار و ياور زحمت کشان و سازندگان و کار آفرينان ، مهندسي شايسته و خلاق ، سياست مردي از تبار پاکان ، نماينده  آگاه و شجاع مردم کرد در دو دوره مجلس شوراي اسلامي ، زندگي را بدرود گفت . ياد او را گرامي مي داريم و راهش را خستگي ناپذير مي پوييم.

جبهه متحد کرد

  تهران 25/5/1386

• مراسم تشييع به سوي سنندج در ساعت 00/07 صبح جمعه 26/5/1386 از مقابل منزل آن مرحوم واقع در بزرگراه مدرس ، خيابان آفريقاي شمالي ، کوي الهيه ، کوچه گلپاد ، شماره 12 .
• مراسم خاکسپاري در ساعت 00/10 شنبه 27/5/1386 در سنندج .
• مراسم فاتحه خوانی در تهران روز يکشنبه 4/6/1386 ساعت 30/14 تا 30/17 در مسجد نور واقع در ميدان فاطمي برگزار می گردد .


بهاء الدین ادب درگذشت

 
بهاء الدین ادب - ایسنا
بهاء الدین ادب، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی شامگاه چهارشنبه، 24 مرداد، در سن 62 سالگی در بیمارستانی در تهران درگذشت.

آقای ادب از سال 1375 تا سال 1383 نماینده دوره های پنجم و ششم مجلس از حوزه انتخابیه سنندج، کامیاران و دیواندره بود اما در انتخابات دوره هفتم، صلاحیت وی مانند جمعی دیگر از نامزدهای جناح اصلاح طلب و کاندیداهای مستقل، مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت.

بهاء الدین ادب در اواخر سال 1384 گروهی را با عنوان "جبهه متحد کرد" با همکاری جمعی از فعالان سیاسی و فرهنگی کرد بنیاد نهاد.

جبهه متحد کرد هدف خود را پیشبرد برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، تامین رفاه مردم و جلوگیری از تبعیض در برخورداری استان ها از امکانات ملی عنوان کرده است.








آرشيو آخبار


اعتراض عراق به ترکیه بر سر حمله به مناطق کردنشین
(http://www.bbc.co.uk/persian)
وزیر امور خارجه عراق می گوید در مورد گلوله باران مناطق عمدتا کردنشین شمال عراق توسط ترکیه به طور رسمی به این کشور اعتراض کرده است.

در بیانیه ای که وزارت امور خارجه عراق در این زمینه منتشر کرده، آمده است این حملات خسارات گسترده ای بر جای گذاشته و اعتماد میان دو کشور را زایل کرده است(ادامه خبر از راديو بي بي سي لندن.


بي بي سي لندن:
ارتش ترکيه بر استانهای کردنشين شرناق و حکاری (جوله مرگ) و استان سيرت که جمعيت آن عمدتاً از کردها و عربها تشکيل شده، محدوديت نظامی سه ماهه ای اعمال کرده که از نهم ژوئن آغاز می شود و طی اين مدت، کليه رفت و آمدها در اين سه استان تحت کنترل ارتش قرار خواهد داشت و هيچ هواپيمای غيرنظامی حق پرواز بر فراز اين سه استان را نخواهد داشت.

مرز ترکيه و عراق در محدوده استانهای شرناق و حکاری قرار دارد و آن گونه که ارتش ترکيه اعلام کرده، طی سه ماه گذرگاههای مرزی بسته خواهد شد و هيچ رفت و آمدی نبايد ميان عراق و ترکيه صورت گيرد.

اين ممنوعيت می تواند تأثير عمده ای بر اقتصاد کردستان عراق داشته باشد، چراکه بخش مهمی از درآمد دولت خودگردان کرد در شمال عراق را عوارض گمرکی حاصل از رفت و آمد کالا و مسافر ميان ترکيه و عراق تشکيل می دهد و کردهای عراق نيز رفت و آمد و دادوستد زيادی با مناطق کردنشين ترکيه دارند



على شاكرى از زندان آزاد شد


ایران امروز: على شاكرى، فعال سياسى اصلاح‌طلب ايرانى شامگاه دوشنبه ۲۴ سپتامبر (دو مهر) از زندان آزاد شد. آقاى شاكرى اوايل ماه مه‌ گذشته به هنگام بازگشت از ايران در فرودگاه مهرآباد تهران بازداشت شد و بدون هيچ اتهام اعلام شده‌اى بيش از چهار ماه در زندان بسر برد.

على شاكرى براى ديدن مادرش كه بيمار و بسترى بود به ايران سفر كرده بود. مادر على پس از چند روز درگذشت و وى پس از مراسم خاكسپارى هنگامى كه مى‌خواست به خانه و زندگى خود در امريكا باز گردد در چنگ ماموران امنيتى اسير شد.

در ماه‌هاى اخير دو تن ديگر نيز - خانم هاله اسفنديارى و كيان تاجبخش نيز بازداشت شده بودند كه در روزهاى اخير آزاد شدند و خانم نازى عظيما نيز اجازه يافت از كشور خارج شد. مسئولان امنيتى حكومت در مورد اين افراد دستكم اتهام مسخره‌ى "تلاش براى ايجاد انقلاب مخملى" در سطح زسانه‌ها مطرح مى‌كردند، اما در مورد على شاكرى تكرار حتى چنين اتهام‌هايى هم گويا مضحك و ناممكن بوده است. شاكرى در تمام مدت بدون دسترسى به وكيل و بدون هيچ ملاقات و امكان تماس، در انفرادى بود.

شاكرى يك بازرگان و از بنيانگزاران نهاد" ابتكار شهروندان براى صلح" در دانشگاه كاليفرنيا شعبه شهر ارواين است. وى همچنين از اعضاى شوراى مركزى اتحاد جمهوريخواهان ايران است.
 

.

دیدار یک هیأت کنگره ملیت‌های ایران فدرال از بخش فارسی VOA

 

20-03-1386

کوردستان میدیا: یک هیأت کنگره ملیت‌های ایران فدرال در آمریکا، در تاریخ 18/3/1386ـ 8/6/2007 از رادیو صدای آمریکا (VOA) دیدار کرد و با آقای آستین دانفورت، مدیر کل رادیو صدای آمریکا و آقای داهیت اسماعیل، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی رادیو آمریکا، دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، هیأت کنگره ملیت‌های ایران فدرال، در مورد مسائل ملیت‌های ایران و بخش فارسی VOA و لزوم ایجاد تغییر و تحول در برنامه‌های رادیو به بحث و گفتگو پرداختند و خواستار توجه بیشتر VOA، به‌ویژه بخش فارسی، به ملیت‌های ایران شدند. پس از آن، مسوولان VOA، در اظهارات خود، پیشنهادات هیأت کنگره ملیت‌های ایران فدرال را مهم ارزیابی کردند و ضمن اشاره به لزوم ایجاد تغییر و تحول در برنامه‌های بخش فارسی VOA، بر تداوم این گونه دیدارها تأکید کردند.
شایان ذکراست که از طرف کمیته حزب دمکرات کردستان ایران در آمریکا، آقایان علی قادری و جمال عبدالله‌زاده در این دیدار شرکت داشتند.


Wednesday, July 25, 2007

دومين بيانيه جمعی از پاسخ‌دهندگان به فراخوان ۳ روز اعتصاب غذا در اعتراض به نقض حقوق بشر

ما جمعى از ايرانيان مقيم کشورهاى اروپايى و آمريکاى شمالى در پاسخ به فراخوان سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به ٣ روز اعتصاب غذاى سياسى در اعتراض به نقض حقوق بشر در کردستان، از نيمه شب امروز ٢ امرداد ١٣٨۶ اعتصاب غذاى خود را آغاز کرديم و آن را تا ساعت ٢۴ پنجشنبه ۴ امرداد ادامه خواهيم داد.

ما با اميد حمايت هرچه بيشتر مردم کشورمان از زندانيان دربند، عدنان حسن‌پور، هيوا بوتيمار، محمود صالحى، محمد صديق کبودوند، اجلال قوامى و لقمان مهرى و تلاشى گسترده براى آزادى آنان، همدلى و همبستگى خود را با اين عزيزان و همچنين دانشجويان زندانى احمد قصابان، مجيد توکلى و احسان منصورى که بيش از ١٠ روز است که در اعتراض به شکنجه هاى روحى و جسمى اعمال شده به آنان براى اخذ اعترافات دروغين و روند نامشخص رسيدگى به پرونده شان دست به اعتصاب غذا زده اند و نيز کيوان انصارى، ابوالفضل جهاندار و سعيد درخشندى که به اعتصاب غذاى يارانشان پيوسته‌اند، اعلام مي‌داريم و همراه با اعتراض به بازداشت ايشان و ديگر فعالان حقوق بشر و جنبش مدنى در عرصه‌هاى زنان، دانشجوئى، کارگرى، خواهان آزادى هرچه سريع‌تر آنان هستيم.

۲ مرداد ۱۳۸۶

آينده آزاد، روشنک احمدى، آرش ايرانى، يدالله بلدى، جعفر حسين‌زاده، فرود سياوش‌پور، بهرام عباسى، خليل مومنى



     
یک روز پس از دیدار سفیران ایران و آمریکا در بغداد، وزیر خارجه ایران مذاکره با آمریکا در سطح معاون وزیر را قابل بررسی دانسته است. پیشتر از هوشیار زیباری، وزیر خارجه عراق نقل شده بود که وی ابراز امیدواری کرده است که امکان برگزاری دور بعدی مذاکرات بین ایران و آمریکا در مورد عراق در سطح بالاتر وجود داشته باشد.در دومین جلسه رسمی مذاکره ایران و آمریکا که در مورد مسائل عراق انجام گرفت، علاوه بر سفیران ایران ! و آمریکا، وزیرخارجه عراق و چند تن از مقامات وزارت خارجه این کشور نیز حضور داشتند.در این جلسه، بر سر تشکیل هیئتی سه جانبه امنیتی برای هماهنگی و مشورت در مورد برقراری ثبات و امنیت در عراق بین ایران و آمریکا توافق صورت گرفت.
 
 
 
پس از آنکه وزیر امورخارجه ایران، مذاکره با آمریکا را در سطح معاون وزیر قابل بررسی خواند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در شرایط کنونی احتمال مذاکره با ایران در چنین سطحی وجود ندارد.شان مک کورمک، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به مذاکرات سفیر کشورش در عراق با همتای ایرانی خود به خبرنگاران گفته: "ما در حال حاضر کانال تثبیت شده ای برای مذاکرات داریم و در حال بررسی تشکیل هیئتی هستیم که در واقع مذاکرات را در سطح ک! ارشناسی ادامه خواهند داد که سطح پایینتری است".اظهارات منوچهر متکی، وزیر امورخارجه ایران درباره قابل بررسی بودن مذاکره با آمریکا در سطح معاون وزیر پس از آن بیان شد که هوشیار زیباری، وزیر خارجه عراق ابراز امیدواری کرد که دور بعدی مذاکرات بین ایران و آمریکا در مورد عراق در سطح بالاتری انجام گیرد.اما پس از انتشار خبر عدم موافقت آمریکا با ارتقای سطح مذاکره با ایران، خبرگزاری جمهوری اسلامی از آقای متکی نقل کرد که اساساً درخواست ارتقای سطح مذاکرات با ایران مطرح نشده و ارتقای سطح مذاکرات در دستور کار ایران نیست.
 
 
بیش از نوزده ماه پس از سقوط یک فروند هواپیمای ترابری حامل خبرنگاران در تهران که به کشته شدن بیش از یکصد نفر انجامید، دادگاه رسیدگی کننده به پرونده سقوط این هواپیما به این نتیجه رسید که سقوط این هواپیما ناشی از تخلف یا سهل انگاری کسی نبوده است.چهار نفر از مسئولان و کارکنان ترابری و چهار نفر از مسئولان و کارکنان بخش مراقبت پرواز فرودگاه مهرآباد در ارتباط با سقوط این هواپیما متهم به اهمال، سهل انگاری، بی مبالاتی و عدم رع! ايت نظارت دولتی مقررات ايمنی مربوط به پرواز و هوانوردی شده بودند، اما شعبه یکم دادگاه نظامی تهران رأی داده که این تخلفات در مورد متهمان برای دادگاه محرز نشده است.دادگاه رأی خود را به نظرات متخصصان نیروی هوایی و سازمان هواپیمایی و کارشناسان خبره فن هوانوردی مستند کرده و در عین حال اعلام کرده که اگر متهمان پرونده در وظایف خود از لحاظ اداری و مدیریتی مرتکب تخلفی شده باشند، رسیدگی به آن به عهده نیروی هوایی و سازمان هواپیمایی است. به حکم دادگاه نظامی تهران، برای جبران خسارات مالی و جانی ناشی از سقوط این هواپیما، نیروی هوایی ارتش باید به بازماندگ�! �ن قربانیان خونبها (دیه) پرداخت و خ�! �ارا� � مالی را هم جبران کند.
 
 
وزیر اطلاعات ایران تأیید کرده که افرادی تحت عنوان "سرشاخه ‌های داخلی و رسانه ‌ای و عوامل مرتبط با هاله اسفندیاری و کیان تاجبخش" بازداشت شده اند.هاله اسفندیاری و کیان تاجبخش، دو پژوهشگر ایرانی که تابعیت ایرانی دارند به اتهام جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی در تهران در بازداشت به سر می برند.غلامحسین محسنی‌ اژه ‌ای که در حاشیه نشست هیئت دولت بازداشت افرادی را به اتهام ارتباط با این دو پژوهشگر تأیید کرده، جزئیات بیشتری در این �! �مینه در اختیار خبرنگاران نگذاشته اما اشاره کرده که این افراد هنوز به دادگاه نرفته اند.هاله اسفندیاری و کیان تاجبخش که در آمریکا به فعالیت پژوهشی اشتغال دارند طی ماههای گذشته و پس از سفر به ایران، ابتدا از خروج از ایران منع شده و سپس بازداشت شدند.
 
 


۱۸ مرداد، روز اقدام بين المللی برای آزادی اسانلو و صالحی

بهروز کارونی

دو اتحاديه بزرگ کارگری درجهان با اعلام روز ۱۸ مرداد به عنوان روزهمبستگی بين المللی، از ده ها ميليون عضو خود خواستند برای آزادی  منصور اسانلو، رييس هيات مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، و محمود صالحی، فعال کارگر زندانی اقدام کنند.

(ادامه مقالهhttp://www.radiofar da.com/Article/ 2007/07/25/ f7_international -operation- Osanlu.html



 

یک روزنامه نگار و یک شهروند دیگر کرد به اعدام محکوم شدند

adnan_Hassanpoor.gif 

عدنان حسن پور روزنامه نگار و فعال فرهنگی  و هیوا بوتیمار یک شهروند دیگر کرد از سوی دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به اعدام محکوم شدند.

منابع نزدیک از خانواده این دو شهروند کرد اعلام کردند که نامبردگان که بیش از شش ماه در بازداشت بسر برده اند سه روز پیش از زندان مریوان به سنندج منتقل و بدون حضور وکلایشان از سوی دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به اعدام محکوم شده اند.

حکم نامبردگان به اتهام بی پایه و اساس اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران بدون حضو وکلایشان و اطلاع خانواده اشان در سنندج صادر شده است.

عدنان حسنپور روزنامه نگار و عضو هیات تحریریه هفته نامه توقیف شده کردی – فارسی آسو چاپ سنندج شش ماه پیش از سوی نیروهای اطلاعات در منزل خود دستگیر شد.

روزنامه آسو در پی اوضاع نا آرام شهرهای کردستان در تابستان دو سال پیش به اتهام اینکه اعتراضات مدنی و مردمی را انعکاس داده است از سوی دادگاه کردستان توقیف شد.

نیروهای اطلاعات به همراه دستگیری این روزنامه نگار کرد تعداد زیادی از کتاب و دست نوشته های وی و همچنین کامپیوتر شخصی وی را با خود بردند.

گفتنی است به این  روزنامه نگار کرد چه در دوران بازداشت وی در سلولهای اطلاعات و چه در دوران زندانی در زندان عمومی شهر مریوان قبل از دادگاهی اجازه آزادی به قید ضمانت یا وثیقه داده نشده است.

 



"BBC"

اعترافات براندازان نرم' در تلويزيون ايران

هاله اسفندیاری
مقامات آمریکایی این اعترافات تلویزیونی را فاقد اعتبار حقوقی دانسته و پخش چنین برنامه هایی را "منزجر کننده" توصیف کرده اند

ديده بان حقوق بشر، از سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر ابراز نگرانی کرده است که ممکن است خانم اسفندیاری و آقای تاجبخش تحت فشار مجبور به اعتراف شده باشند و خواستار لغو برنامه پخش این اعترافات از تلویزیون شده است..
هاله اسفندیاری، کیان تاجبخش و جهانبگلو از فعالیتهای بنیادهای آمریکایی درباره ایران سخن گفتند
پخش اظهارات پژوهشگران 'متهم' درباره فعالیت هایشان
 
هاله اسفندیاری
پیش آگهی تلویزیونی هاله اسفندیاری را ظاهرا در حال اعتراف به اتهامات وارده نشان داده است
تلویزیون ایران، همان گونه که از پیش اعلام کرده بود، برنامه ای را پخش کرده است که در آن سه پژوهشگر ایرانی که طی دو سال اخیر در ایران بازداشت شده اند، می گویند که برای سیاستگذاران آمریکایی شبکه ای ارتباطی در جهت اهدافشان در ایران فراهم می آورده اند.

همسر خانم اسفندیاری این مصاحبه را ساختگی و دیکته شده توصیف کرده است.

هاله اسفندیاری و کیان تاجبخش، دو پژوهشگر ایرانی که در این برنامه شرکت کردند تابعیت آمریکایی نیز دارند و هم اکنون به اتهام جاسوسی در بازداشت به سر می برند اما رامین جهانبگلو، پژوهشگر دیگری که در این برنامه سخن گفت، سال گذشته به مدت چهار ماه در بازداشت به سر برد و آزاد شد و به نظر می رسد اظهارات او در زمان بازداشت وی ضبط شده باشد.

.


 
Bijan Farhoodi

بيژن فرهودی- حسن شرفي جانشين دبيركل حزب دمكرات كردستان ايران

گفتگوي تلويزيون صداي امريكا
براي ديدن مصاحبه لطفا لينك زير را انتخاب كنيد
http://www.vokradio.com


هشتاد فعال سياسي خواستار آزادي شاکري شدند

با اشاره به سوابق شاکري در دفاع از ميهن - یکشنبه 20 خرداد 1386 [2007.06.10]

alishakeri477.jpg

وحيد ثابتيان

با ادامه حضورعلي شاکري، عضوهيات امناي "مرکز شهروندان در خدمت صلح دانشگاه ارواين" در زندان اوين، هشتاد تن ازفعالان سياسي خارج و داخل کشور با انتشار نامه اي و با اشاره به شرايطي که درآن وي دستگير شده است خواستار آزادي وي شدند.

علي شاکري، پس ازدستگيري هاي ماه هاي گذشته محققين ايراني آمريکا ازجمله دکتر هاله اسفندياري و دکترتاجبخش دستگير شد. طي هفته هاي گذشته اظهارات ضد و نقيقضي درخصوص پرونده اين افراد مطرح شده است ادامه مقاله.


ما خواهان آزادی علی شاكری هستيم

ما امضاء کنندگان این بیانیه، ضمن اعتراض به اقدام دستگاه‌های مسوول در محروم كردن علی شاکری از حقوق قانونی، خواهان آزادی فوری و بی‌قیدوشرط او که جز برای سربلندی کشور، صلح و مدارا گامی برنداشته ‌است، هستیم.

Fri / 08 06 2007 / 19:16

در شرایطی که بحران هسته یی ایران حساس ترین روزهای خود را سپری می کند و هر آن احتمال رویارویی نظامی قوت می گیرد، دستگیری "علی شاکری" یکی از مخالفان فعال و جدی جنگ علیه ایران، را چگونه می توان تعبیرکرد؟ برای آنانکه از نزدیک شاکری را می شناسند و با فعالیت ها و عقاید اش آشنايی دارند بدون شک اعلام خبر دستگیری و حبس وی، شوک آور است. مگر نه این است که ایرانیان عاشق وطن در چنین روزی می توانند و باید به هرطریق ممکن مانع از شعله ورشدن آتش جنگ علیه کشورمان شوند. حال چگونه می توان این بازداشت را تحلیل کرد؟ بویژه انکه نحوه بازداشت و نوع برخورد با وی بیش از پیش بر شبهات افزوده است.

علی شاکری ، پیش از انقلاب اسلامی در ردیف مخالفان فعال رژیم پهلوی قرار داشت و پس از حمله صدام به ایران و آغاز جنگ لباس رزم بر تن نمود و در جبهه های نبرد از میهنش دفاع نمود. وی طی یک دهه اخیر تلاش چشمگیری برای نهادینه کردن صلح و مدارا انجام داده است و عضو هیات امنای" مرکزشهروندان در خدمت صلح" دانشگاه کالیفرنیا ارواین است. علی در تاریخ چهاردهم مارس برای ملاقات خانواده ومادر بیمارش و انجام چند مصاحبه برای تکمیل کتاب در دست نگارش اش باعنوان "تحمل و مدارا" به ایران عزیمت می کند. او در این سفر با درگذشت مادر بزرگوارش مواجه و تا پایان برگزاری مراسم در ایران می ماند. هشتم ماه می در حالیکه قصد خروج از کشور را داشته است از پای پلکان هواپیما به زندان اوین منتقل می شود. متاسفانه وی از وضعیت روحی و جسمی خوبی برخوردار نیست و تداوم بازداشت وی خسارت جبران ناپذیری بر وی و خانواده اش وارد خواهد کرد.

ما امضاء کنندگان این بیانیه، ضمن اعتراض به اقدام دستگاههای مسوول در محروم كردن وی از حقوق قانونی ، خواهان آزادی فوری و بی قید وشرط علی شاکری که جز برای سربلندی کشور، صلح و مدارا گامی برنداشته اند،هستیم و براین نکته تاکید می کنیم که تداوم بازداشت شاکری کمکی به افزایش ضریب امنیت ملی نمی کند.

اسامی امضا كنندگان:

  ١. عبدلله مومنی ٢ . علی افشاری ٣.  علی اکبر مهدی ٤ . علی گلچین ٥ . آلیزه آوروره ٦ . مهدی امینی ٧ . امیر اعتدالی ٨ . آراسته امانی ٩ . آریا فداکار
۱٠ . عسل پیرزاده ١١ . آیدین سالک ١٢ . آزاد مرادیان ١٣ . عزیز کرملو ١٤ بابک امیرخسروی ١٥بابک بازرگان ١٦بهروز جمالی ١٧. بیژن پیرزاده 
۱٨ . سیروس بینا ۲۰ . دارا نیرویی ۲۱ . داوود ن. رهنی ۲۲ . اکبر دوستدار ۲۳ . الهه امانی ۲۴ . فرهاد قهرمانی ۲۵ . فرزین بستجانی ۲۶ . فاطمه حقیقت‌جو
۲۷ . فرود سیاوش‌پو ۲٨ . فرانکلین ت. بروقزر ٢٩. . گودرز اقتداری ۳۰ . ح. مشیری ۳۱ . حمید شیرازی  ٣٢ . حمید زنگنه  ۳۳ . حسن علی‌زاده
۳۴ . حسن جعفری ۳۵ . حسن کلانتر ٣٦ . حسین حسيني ٣٧. هوشنگ امیراحمدی ٣٨. جواد اميني نژاد ٣٩. . کامبیز قائم‌مقام ٤٠. خسرو قديري
۴۲ . امین اسماعیلی
۴۳ . مهیار قاسمیان
۴۴ . ملیحه محمدی
۴۵ . منوچهر میرزایی
۴۶ . ماری باوفا
۴۷ . مریم تهرانی
۴۸ . مسعود کالور
۴۹ . مهدی ذوافقاری
۵۰ . محمد ارسی
۵۱ . محمد جمالی
۵۲ . محمد نواب
۵۳ . محمد بهمانی
۵۴ . محمد بورقی
۵۵ . محمدتقی اکبری
۵۶ . محسن حیدریان
۵۷ . محمد سهیمی
۵۸ . پرنیان احمدی‌پور
۵۹ . پارسیا فداکار
۶۰ . پوپک فریور
۶۱ . رامیلا اعتدالی
۶۲ . رامونا اعتدالی
۶۳ . رضا فانی‌یزدی
۶۴ . رضا گوهرزاد
۶۵ . رضا خوشنود
۶۶ . روزبه اعتدالی
۶۷ . سام فر
۶۸ . سید علی‌اکبر موسوی خوئینی
۶۹ . سید محمد فاطمی
۷۰ . شعبان بزرگ‌امید
۷۱ . شهلا اعتدالی
۷۲ . شهرام تهرانی
۷۳ . سیمین یزدان
۷۴ . یدالله قربانی
۷۵ . نادر زرکاری
۷۶ . زرین شقاقی
۷۷ . حسن زهتاب
۷۸ . زیبا اعتدالی
۷۹. آسوده میزانی
۸۰. جیسون جزایری
۸۱. فرخ نگهدار

(New)
Petition # 2 by Shahram Tehrani
http://www.petitiononline.com/am4f5678/petition.html

http://www.petitiononline.com/Shakeri/Petition
by Mannan Ahmad

http://www.socsci.uci.edu/~cpb/Free%20Ali%20Shakeri.html
UCI Petition



تائید بازداشت علی شاکری توسط ایران
 
 دستگاه قضایی ایران هنوز به صورت رسمی در مورد علت بازداشت آقای شاکری اظهارنظری نکرده است
ایران روز یکشنبه ٢٠ خرداد ، بازداشت علی شاکری، ایرانی تبعه آمریکا را تائید کرد.
محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست هفتگی خود با خبرنگاران، بازداشت علی شاکری از سوی نهادهای قضایی ایران را مورد تائید قرار داد اما درباره اتهام های وی توضیحی نداد. وی خاطرنشان کرد که دستگاه قضایی در مورد اتهام های آقای شاکری اظهار نظر می کند.
دستگاه قضایی ایران هنوز به صورت رسمی در مورد علت بازداشت آقای شاکری اظهارنظری نکرده اما برخی منابع خبری جناح تندرو در ایران، اتهاماتی از قبیل جاسوسی را به وی نسبت داده اند (ادامه خبر از راديو بي بي سي لندن.


25.05.2007

باز هم اتهام جاسوسی و براندازی نرم!

‌یك شهروند ایرانى – آمریكایى دیگر به اتهام اقدام براى براندازى نرم حكومت ایران بازداشت شد. على شاكرى در انجمن‌هاى طرفدار صلح لوس‌آنجلس فعالیت داشته و سالهاست كه به ایران رفت و آمد دارد.

با بازداشت او تعداد شهروندان ایرانى– آمریكایى كه هم‌اكنون در ایران تحت بازداشت هستند به ۴ نفر رسید. اخیرا نیز روزنامه كیهان از داریوش آشورى محقق ایرانى مقیم فرانسه و منصوره اتحادیه به عنوان دو تن دیگر از دنبال‌كنندگان پروژه براندازى نرم نام برده است.

(برای شنیدن گزارش میترا شجاعى به همراه نظرات سحرخیز، روزنامه‌نگار و داریوش آشورى در این مورد فایل صوتي را کلیک کنید!)

از چند ماه پيش و با جلوگيرى از خروج نازى عظيما خبرنگار راديو فردا از ايران، موج جديدى از تحت فشار گذاشتن دگرانديشان ايرانى مقيم خارج از كشور كه به ايران رفت و آمد دارند، به راه افتاد. هاله اسفنديارى، كيان تاجبخش، يك ايرانى ديگر مقيم آمريكا كه هنوز نامش فاش نشده و اخيرا نيز على شاكرى از قربانيان اين موج بوده‌اند. اين افراد همگى در اختيار وزارت اطلاعات بوده و گفته مىشود در بند امنيتى زندان اوين نگهدارى مىشوند.



نشست دیروز ایران و امریکا پس از نزدیک به سه دهه







نخستین ساعات صبح دیروز برای ایران و امریکا به معنای شکستن قفل مناسبات رسمی دیپلماتیک پس از سه دهه بود. حتی
اگر این مناسبات ادامه ای نداشته باشد و به گفت وگوهای چندساعته نمایندگان دو کشور خاتمه پیدا کند

پایان نشست دیروز ایران و امریکا پس از نزدیک به سه دهه با اظهارنظرهای مختلفی همراه بود. هرچند هوشیار زیباری وزیر خارجه عراق روز گذشته در گفت وگو با بی بی سی اظهار داشت که از نشست مذکور انتظار معجزه ندارد اما آن را گامی برای ایجاد گفت وگو بین ایالات متحده و ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای می داند؛ شاید از آن رو که تهران و واشنگتن یک بار دیگر پس از موضوع افغانستان و این بار در بعدی وسیع تر با یکدیگر به گفت وگو نشسته اند تا به اختلافات دوجانبه خود درباره عراق پایان دهند یا حداقل آن را حل و فصل کنند.

بی بی سی
پس از آنکه در پايان نخستين مذاکرات رسمی ايران و آمريکا در عراق، سفير ايالات متحده در بغداد مطالب مطرح شده در اين مذاکرات را با خبرنگاران در ميان گذاشت، سفير ايران نيز در جمع خبرنگاران حاضر شد و جزئيات بيشتری در اين زمينه مطرح کرد.
حسن کاظمی قمي، سفير ايران در عراق که طی 27 سال اخير نخستين مقام مذاکره کننده رسمی ايران با آمريکاييها شده است، نتيجه اين مذاکرات را مثبت ارزيابی کرد و گفت در اين مذاکرات تشکيل کميته ای امنيتی با حضور سه طرف ايراني، آمريکايی و عراقی به منظور تقويت بنيه نظامی و دفاعی عراق مطرح و بررسی شده و هر سه طرف بر سر حمايت از دولت عراق و "اهتمام برای کمک به بازگشت حاکميت اين کشور بر اداره امور ملی خود" توافق کرده اند.

ناکافی دانستن اقدامات آمريکا در آموزش و تجهيز ارتش عراق موضوعی است که رايان کروکر، سفير آمريکا در بغداد به مطرح شدن آن در گفتگوهايش با حسن کاظمی قمی اشاره کرده بود.

هرچند آقای کروکر افزوده بود که آقای کاظمی قمی و هيئت همراهش جزئيات بيشتری در مورد رويکرد خود نسبت به بحران امنيتی عراق مطرح نکردند.


Secularism, Islam and Democracy - A public lecture by Akbar Ganji at UCLA Sunday, April 15, 2007



Akbar Ganji - UCLA (April 15 , 2007)- by QHAkbar Ganji & Dr. Nayereh Tohidi - UCLA (April 15 , 2007)- by QH



  

آمریکا مانع عمده‌ی رشد دمکراسی در جهان است

مصاحبه‌ی اختصاصی " رنسانس " با دکتر امیر حسن پور

 

 شما در مصاحبه‌ها و نوشته‌هایتان بر خلاف افکار عمومی کردستان، با حمله آمریکا به عراق مخالفت بسیار کرده‌اید. اگر ممکن است دلایل این موضع‌گیری را ذکر نمایید.

 

دکتر امیر حسن پور : مخالفت من با حمله‌ی آمریکا به‌ عراق به‌ این دلیل بود که‌ معتقد بودم هدف حکومت بوش برداشتن صدام و جایگزین کردن رژیم بعث با یک دیکتاتوری از نوع مصر و اردن است . من معتقد بودم و هستم ، بر خلاف نظر بعضی از روشنفکران کرد ، که‌ دولت آمریکا ، چه‌ تحت کنترل جمهوریخواهان باشد چه‌ دمکراتها ، مانع عمده‌ی رشد دمکراسی در جهان است . پروژه‌ی خاورمیانه‌ی بوش ، پروژه‌ای عمیقا ضد دمکراسی و ضد انقلابی است و هدف آن کنترل منطقه‌ از نظر سیاسی و اقتصادی و نظامی ، تحمیل رژیمهای دیکتاتور و مستبد وابسته‌ به‌ آمریکا ، و سرکوبی نهضتهای آزادیخواهی و جنبشهای اجتماعی است و همه‌ی اینها در خدمت پروژه‌ی استقرار آمریکا به‌ عنوان تنها ابر قدرت دنیای سرمایه‌داری ، آن هم در دنیایی ذچار آشوب و شورش و بحران مداوم است ، دنیایی که‌ نه‌ آرام می گیرد نه‌ به‌ سادگی رام خواهد شد.

آمریکا در پروژه‌ی " تغییر رژیمی " که‌ در افغانستان و عراق پیاده‌ کرد با شکست مواجه‌ شده‌ است . در صورتیکه‌ در اجرای  این برنامه‌ موفق میشد و حکومت مورد نظر خود را تحت ریاست راهزنانی چون احمد چلبی مستقر بکند ، هر نوع مخالفت با آن را تروریستی اعلام میکرد . در مورد حکومت کردستان سیاست بوش از  آغاز این بود  که‌ کردستان را در عراق ادغام کند
ادامه


گزارشي از کنفرانس رابطه ايران و امريکا
  ۱۳۵۸چهارشنبه ۱۸ بهمن
2007.02.07]

conferenceb.jpg

http://www.roozonline.com

رضا گوهرزاد sabzpub@aol.com

ضديت با امريکا وجه غرور ملي ما شده است

کنفرانس سالانه "انجمن مدافع دموکراسي در ايران "، روز شنبه سوم فوريه 2007 در دانشگاه کاليفرنياي جنوبي –شهر ارواين با موضوع "رابطه ايران و امريکا و تاثير آن بر اوضاع کشور" با حضور شهردار شهر ارواين، خانم بت کروم و 450 نفر از ايرانيان برگزارشد. در اين مراسم، هوشنگ امير احمدي، محمد ارسي، مسعود بهنود، محمد سهيمي و فرخ نگهدار به ارائه سخنراني پرداختند

US-Iran Relations Conference- UCI(Feb. 3rd 2007)    

  فیلم سخنرانی‌ها را در اینجا ببیینید



 

 
تشدید فشارها بر کبودوند
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

تهران:همزمان با تشدید بیماری محمد صدیق کبودوند رییس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ،وی تحت شدیدترین فشارها روحی و سختگیریها در زندان اوین است.


 
بازداشت پدر یاسر گلی
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)


سنندج:پدر 50 ساله یاسر گلی-فعال دانشجویی دربند- صبح روز گذشته در دادگاه سنندج بازداشت شد.



 
راه اندازی بخش کردی وبسایت
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

بخش کردی وبسایت سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان(RMMK) راه اندازی شد.در این قسمت،اخبار،گزارشات و مواضع سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان-پیرامون وضعیت حقوق بشر- به زبان کردی منتشر می شود.این بخش از امروز-چهارشنبه- به طور مستمر بروز می شود.

لینک بخش کردی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان:
http://www.rmmk.net/kuindex.aspx


 
توضیح در خصوص تحریف یک خبر
اطلاعیه ی مطبوعاتی

پارلمان اروپا در روز 25 اکتبر 2007 با صدور قطع نامه ای،نسبت به "نقض حقوق بشر در ایران" شدیدا اعتراض نمود.در این قطع نامه، نسبت به وضعیت برخی زندانیان ابراز نگرانی شده است.فعالانی همچون محمد صدیق کبودوند،اجلال قوامی،آکو کردنسب،سعید متین پور،کاوه جوانمرد،محمود صالحی،منصور اسانلو و چندین زندانی دیگر . و نیز نسبت به صدور حکم اعدام برای عدنان حسن پور و هیوا بوتیمار اعتراض شده است.
متاسفانه بسیاری از رسانه های گروهی، صدور این قطع نامه را اختصاصا جهت آزادی آقای عماد الدین باقی و 3 دانشجوی دربند دانشگاه امیر کبیر، مجید توکلی،احسان منصوری و احمد قصابان اطلاع رسانی نمودند و هیچ اشاره ای به اسامی دیگر نکردند.این در حالی است که در بندهای مختلف این قطع نامه به همه ی این افراد اشاره شده است.


 
84 سال زندان برای شش عضو يك یک گروه مخالف نظام
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

تهران:6 عضو یک حزب مخالف نظام،بعد از 11 ماه بلاتکلیفی در زندان ارومیه،اخیرا به حبسهای طولانی محکوم شده اند.


 
بيماري محمد صدیق کبودوند در زندان
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

تهران: محمد صدیق کبودوند رییس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، در بند 209 اوین شدیدا بیمار است و خانواده ی این فعال حقوق بشر خواستار تبدیل قرار وی شده اند.


 
بازداشت 2 شهروند مهابادی
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

مهاباد: "یوسف کاکه ممی" شهروند مهابادی،روز چهارشنبه ی گذشته،به همراه یک فرد دیگر ،در جاده ی مهاباد-بوکان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.


 
احضار آسو صالح به دادگاه
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

تهران:آسو صالح روزنامه نگار سنندجی،به اتهام "جاسوسی" به شعبه ی پنجم دادیاری سنندج احضار شد.


 
به قتل رسيدن یک سرباز وظیفه
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

سقز: یک سرباز وظیفه،در محوطه ی پادگان سقز،به ضرب گلوله ی فردی ناشناس به قتل رسید.


 
بازداشت دانشجوی سنندجی
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

سنندج: حبیب الله لطیفی،دانشجوی سنندجی،به دلیل نامشخصی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدو یاسر گلی،روناک صفازاده،شاهو کولیایی و فردین مرادی بیش از 15 روزاست که تماس یا ملاقاتی با خانواده هایشان نداشته اند.


 
فشار امنیتی بر معلم بانه ای
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

بانه:صلاح معروفی معلم بانه ای پس از اینکه 24 ساعت در بازداشت بسر برد،تحت فشار قرار گرفته است تا دست از تبلیغ برای مکتب قرآن-هواداران احمد مفتی زاده- بردارد.


 
اعدام در زندان سنندج
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

دهگلان:یک روستایی به نام "اکبر عباسی"به اتهام قتل دو روستایی دیگرصبح دیروز در زندان سنندج به دار آویخته شد.


 
اخراج معلم بانه اي
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

بانه: جلال رئوفی،معلم بانه ای،به اتهام"تبلیغ علیه نظام" و " عدم التزام به دین اسلام" از آموزش و پرورش اخراج شد.


 
برگزاری دادگاه آشتی
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)


سقز:آخرین جلسه ی رسیدگی به اتهامات" بهرام ولد بیگی" و "برهان لهونی" سردبیر و مدیر مسئول هفته نامه ی توقیف شده ی "آشتی" در دادگاهی در سنندج برگزار شد.


 
وضعیت وخیم محمود صالحی در زندان سنندج
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

سقز: محمود صالحی، فعال کارگری سقزی در زندان سنندج به بیماری پروستات دچار شده است و خانواده ی وی مسئولیت جانی این فعال کارگری را بر عده ی قوه ی قضاییه و زندانبانی سنندج می دانند.


 
ممنوع الملاقات بودن 3 زندانی
خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)

سقز: 14 ماه از بازداشت "فرزاد کمانگر"، علی حیدری" و " فرهاد وکیلیان" سپری می شود و خانواده هایشان بیش از یک ماه است که اجازه ی ملاقات با آنها را نمی یابند.









از سوی دادگاه تجدیدنظر کردستان اعلام شد:
احکام قطعی زندان برای چهار نفر از فعالین کارگری

 

ایلنا: شعبه هفتم دادگاه تجدید ‌نظر استان کردستان، پس از محاکمه فعالان کارگری سقزی به جرم تجمع غیر‌قانونی در مراسم روز جهانی کارگر سال ٨٣ و تبانی برای ارتکاب جرم و اقدام علیه امنیت داخلی، اقدام به صدور حکم قطعی در مورد آنان نموده است.
بر اساس احکام صادره، محمود صالحی به یک سال حبس تعزیری و ٣ سال حبس تعلیقی و سید‌جلال حسینی، محسن حکیمی و برهان دیوار‌گر هر کدام به ۲ سال حبس تعزیری به مدت ٣ سال محکوم شده‌اند.
یک منبع آگاه در این رابطه گفت: روز دوشنبه بدون اطلاع قبلی، نیرو‌های انتظامی با مراجعه به شرکت تعاونی مصرف کارگران، محمود صالحی را به بهانه جلسه‌ هماهنگی در مورد بر‌گزاری مراسم روز جهانی کارگری با دستور دادستان عمومی و انقلاب سقز به دادگستری برده و بلا‌فاصله وی را به زندان مرکزی سنندج بند۷ منتقل کرده‌اند.
این منبع آگاه افزود: در تلاشیم تا امکان ملاقات با وی و مرخصی چند ‌روزه برای نامبرده را با هماهنگی داد‌ستان فراهم کنیم.

 





حمایت احزاب کردستانی از مواضع اخیر رئیس جمهور دولت فدرال کردستان

منبع: tahapress.com

در پی اظهارات اخیر مسعود بارزانی رئیس جمهور حکومت فدرال کردستان در خصوص مساله کرکوک و تاکید وی بر عدم قبول هرگونه مداخله کشورهای همسایه در امور داخلی کردستان و عراق، احزاب و گروههای سیاسی کردستانی شمال، شرق و غرب کردستان بیانیه مشترکی صادر نموده و ضمن حمایت از مواضع رئیس جمهوری کردستان از سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و سازمانهای حقوق بشری خواستند علیه مداخله کشورهای منطقه در امور داخلی کردستان موضع گیری نمایند.

احزاب کردستانی در بیانیه خود تهدیدات مقامات ترکیه درباره کردستان را به شدت محکوم کردند.

مسعود بارزانی رئیس جمهور حکومت فدرال کردستان روز شنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربیه با انتقاد از اظهارات مداخله جویانه مقامات دولتی ترکیه در خصوص مسایل داخلی کردستان و قضیه کرکوک گفته بود که اگر ترکیه به خود اجازه مداخله در امور مربوط به کرکوک را بدهد ما هم در مساله دیاربکر مداخله خواهیم کرد.

لیست احزاب کردستانی که متن بیانیه را امضا کرده اند:

حزب سویالیست کردستان ترکیه ,حزب دمکرات کردستان ترکیه ,حزب دمکرات کردستان ایران ,حزب آزادی کردستان ایران
حزب دمکرات کرد- سوریه ,حزب اتحادیه کردی- سوریه ,حزب آزادی کرد- سوریه ,جبهه دمکراتیک وفاق کرد-سوریه
حزب دمکرات مترقی کرد-سوریه ,حزب میهنی دمکرات کرد- ترکیه
حزب اتحادیه دمکرات کرد- سوریه (یه کیه تی)





شیرکو جهانی از حقوق اجتماعی محروم شد

خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کرستان (HCMMK):
 یکی از اعضای سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به‌ نام شیرکو جهانی اصل که‌ در اواخر پاییز سال گذشته‌ به‌ اتهاماتی از قبیل "مصاحبه‌ با رسانه‌های خارجی" و " حمایت از سروه‌ کامکار" و دعوت از زنان به تجمع خیابانی، دستگیر و زندانی شده و پس از سه ماه با تامین قرار وثیقه‌ از زندان آزاد شده‌ بود، اکنون بیش از دو ماه است‌ جهت انتخاب یک شغل آزاد اجتماعی مجبور به اخذ مجوز از دادگاه شده است، اما دادگاه انقلاب اسلامی به بهانه داشتن سابقه زندان، با تصدی شغل آزاد نامبرده، مخالفت کرده است. جهانی گفته‌ است که‌ معاون دادستان به‌ نام "شیخ لو" به وی اعلام کرده‌ است؛ به‌ دلیل داشتن سه‌ بار سابقه‌ زندان سیاسی، جهت اشتغال در بازار کار، گواهی عدم سوءپیشینه‌ برای وی صادر نخواهد کرد، این در حالیست که‌ سوابق زندان مربوط به‌ سالهای ۱٣۷۹ و ۱٣٨۲ بوده‌ و شیرکو جهانی طی این سالها بعد از دستگیری، در دادگاه محکوم نگردیده‌ است و در رابطه با داشتن پرونده‌ جدید، هنوز دادگاهی برگزار نشده است، اما دادگاه وی را حتی برای تصدی مشاغل آزاد از حقوق اجتماعی و کار محروم نموده‌ است.


زندانی پس از گذراندن محکومیت، آزاد نشد

مهاباد: خالد شیخ زاده‌ از اهالی مهاباد که‌ بیش از 11 سال و سه‌ ماه است در زندان به‌ سر میبرد، دچار بیماری روانی شده و علیرغم اینکه مدت محکومیت وی سپری گردیده،‌ هنوز آزاد نشده‌ است. 

گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان(PRMMK): خالد شیخ زاده‌ فرزند کریم متولد 1346 از اهالی مهاباد که بیش از 11 سال و سه‌ ماه است در زندان به‌ سر میبرد، از بیماری روانی رنج میبرد. نامبرده با وجود سپری شدن مدت زندان مقرر از سوی دادگاه، هنوز آزاد نشده‌ است. شیخ زاده‌ در اوایل انقلاب به‌ اتهام همکاری با یک حزب مخالف دولت در شهر مهاباد دستگیر و به‌ اعدام محکوم گردیده‌ بود. بعدها حکم اعدام نامبرده به‌ زندان ابد تخفیف یافته‌ و در نهایت پس از چند سال آزاد گردیده‌ بود. خالد شیخ زاده برای‌ بعد از آزادی به‌ دلیل بیماریهای روانی و شوکهای عصبی مدتی به‌ تیمارستان انتقال یافته‌ و مدارک کامل در زمینه‌ بیماری پیسکولوژی وی که‌ از سوی پزشکان قانونی نیز مورد تائید قرار گرفته‌ است. با این حال نامبرده بار دوم به‌ اتهام داشتن اسلحه‌، از سوی دادگاه انقلاب مهاباد به‌ قضاوت قاضی" هاشم زاده‌ "، با در نظر گرفتن سوابق، به یازده‌ سال حبس محکوم گردید. اکنون یانزده‌ سال و سه‌ ماه از مدت محکومیت یانزده‌ ساله‌ وی سپری شده و نامبرده و سه‌ ماه قبل میبایست آزاد میگردید، اما معلوم نیست ‌ کدام ارگان دولتی مانع از آزاد شدن وی گردیده است. خالد شیخ زاده‌ شش ماه قبل از زندان مهاباد به‌ زندان ارومیه‌ انتقال یافته‌ است. نامبرده در طول سالها زندان به‌ مواد مخدر مبتلا گردیده‌ و از بیماری روانی نیز به شدت رنج میبرد، به‌ طوری که‌ بسیاری اوقات عالم و آدم را به‌ باد ناسزا می بندد و همین امر باعث خشم مسئولین دولتی که‌ مورد خطاب هستند گردیده‌ است و ظاهرآ به همین دلیل آزاد نشده است.

مرکز اطلاع رسانی گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان



اعدام یک پیشمرگ سابق حزب دمکرات کردستان ایران در تکاب کوردستان میدیا: بر اساس خبر مرکز خبری PDKI،
 یک پیشمرگ سابق حزب دمکرات کردستان ایران به نام خالد زرکندی که در سال 1381 به اتهام مقابله با نیروهای رژیم دستگیر شده بود، پس از تحمل چند سال حبس، به جرم عدم همکاری با نیروهای رژیم در تاریخ 20/1/1386 در شهر تکاب اعدام شده است.



دستگیری محمود صالحی و اول ماه مه

حسن رحمان پناه

روز دوشنبه ۲۰/۱/٨۶ مأمورین جمهوری اسلامی در محل کار محمود صالحی سخنگوی کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری و فعال شناخته شده جنبش کارگری کردستان و ایران حاضر شده و به بهانه درخواست دیدار دادستان سقز و فرماندار این شهر جهت صحبت با ایشان در مورد مراسم اول ماه مه روز جهانی کارگر، محمود را به دادستانی سقز میبرند. دادستان فریبکار جمهوری اسلامی بعد از حضور محمود در دادستانی، حکم زندان را در مقابل او گذاشته و خواستار امضای حکم توسط محمود میشود. در این حکم محمود به یک سال زندان تعزیری و سه سال زندان تعلیقی محکوم میشود. محمود صالحی ضمن اعتراض به بردنش به دادستانی و غیر قانونی بودن این رفتار از امضای حکم خودداری میکند. ایشان متذکر میشود که وکیل مدافع دارد و حکم بایستی علنی به وکیلش ابلاغ و بعداً به اطلاع او می رسید.





اطلاعیه مطبوعاتی 255


حکم زندان و بازداشت دو شهروند


سنندج: دو شهروند سنندجی به نامهای فریبرز غفاری و کمال حبیبی  محکوم به حبس شدند.


گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان(PRMMK): یک شهروند جوان سنندجی به نام فربیرز غفاری به اتهام فعالیت سیاسی به 6 ماه حبس محکوم شد. نامبرده از اوایل اسفند ماه سال گذشته در نوار مرزی دستگیر و زندانی شده است. همچنین یک شهروند دیگر به نام کمال حبیبی بیش از 50 روز است دستگیر شده و در بازداشت به سر میبرد. اتهام نامبرده تاکنون اعلام نشده است.


شنبه 18 فروردین 1386


مركز اطلاع رساني گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان


نقل خبر بدون ذکر منبع اطلاعیه، مغاير با اصول حرفه اي و اخلاقي است




محكوميت و بازداشت چند شهروند کرد به اتهام فعالیت سیاسی

 

18-01-1386

بر اساس خبر مرکز اطلاع رسانی گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ، 5 شهروند سنندجی به اتهام فعالیت های سیاسی توسط دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به حبس های طولانی مدت محکوم شده اند. چهار برادر بنام های جهاندار، مختار، جهانبخش و جهانگیر محمدی و یک دانشجوی کرد دیگر بنام آرام نصرت پور به اتهام ارتباط با احزاب کرد مخالف دولت جمهوری اسلامی ایران به ترتیب به 16 سال، 5 سال، 5 سال، 3 سال و 7 سال حبس محکوم شده اند. بر اساس خبر دیگر منبع فوق الذکر، یک شهروند جوان سنندجی بنام فریبرز غفاری به اتهام فعالیت سیاسی به 6 سال حبس محکوم شده است و یک شهروند دیگر نیز بنام کمال حبیبی بدون تفهیم اتهام از 50 روز پیش تاکنون در بازداشت بسر می برد.

 



محکومیت حبس برای پنج شهروند کرد
پنج سنندجی به اتهام فعالیت های سیاسی به حبس های سنگین محکوم شدند



اخبار روز: www.akhbar-rooz.com
آدينه  ۱۷ فروردين ۱٣٨۶ -  ۶ آوريل ۲۰۰۷


گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان (PRMMK): دادگاه انقلاب اسلامی سنندج پنج شهروند کرد را به اتهام فعالیتهای سیاسی به حبس های طولانی مدت محکوم کرد. چهار برادر به نامهای جهاندار محمدی، مختار محمدی، جهانبخش محمدی و جهانگیر محمدی به ترتیب به ۱۶ سال، ۵ سال، ۵ سال و ٣ سال حبس محکوم شدند. نامبردگان به ارتباط با احزاب کرد مخالف دولت جمهوری اسلامی ایران متهم شده اند. جهاندار محمدی در دو پرونده جداگانه به حبس ۱۵ سال و یک سال محکوم شده است. همچنین یک دانشجوی کرد به نام آرام نصرت پور مشهور به شوان به اتهام فعالیت سیاسی و ارتباط با یک حزب کرد مخالف دولت به ۷ سال حبس محکوم شده است.


 

ترور یک پناهنده کرد در ترکیه

 

18-01-1386

کوردستان میدیا: براساس خبر هیأت نمایندگی پناهندگان کرد ایرانی در ترکیه، در تاریخ 3/4/2007 یک پناهنده کرد ایرانی بنام ایوب امینی در شهر آفیون ترکیه مورد حمله یک تروریست وابسته به دولت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و به شدت زخمی شد. نامبرده پس از انتقال به بیمارستان براثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد و به کاروان قربانیان تروریزم دولت جمهوری اسلامی ایران پیوست. گفته می‌شود که شخص تروریست، توسط پلیس دستگیر شده‌است اما مقامات پلیس هیچ گونه توضیحی در این مورد ارائه نکرده‌اند. شایان ذکراست که این سومین پناهنده‌ایست که در طول چند ماه اخیر، جان خود را در ترکیه از دست داده است و بسیاری دیگر از پناهندگان نیز در معرض تهدید، ارعاب و ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.






گزارش
قتل یک کاسبکار در حومه مهاباد 2007-04-05



اطلاعیه مطبوعاتی 254


قتل یک کاسبکار در حومه مهاباد


مهاباد: یک شهروند به‌ نام "طاهر مینه‌ مراد" از اهالی منطقه‌ استقلال مهاباد ساعت 3 بامداد روز دوشنبه‌ سیزدهم فروردین 1386در نزدیکی روستای "کاله‌کاوی" از توابع شهرستان مهاباد هدف گلوله نیروهای انتظامی قرار گرفت و به قتل رسید.


گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان(PRMMK): یک شهروند 30 ساله‌ به‌ نام "طاهر مینه‌ مراد" فرزند رحمان، از اهالی منطقه‌ استقلال مهاباد ساعت 3 بامداد روز دوشنبه‌ سیزدهم فروردین 1386در نزدیکی روستای "کاله‌کاوی" از توابع شهرستان مهاباد هدف گلوله نیروهای انتظامی قرار گرفت و قبل از انتقال به مراکز درمانی، جان سپرد. نامبرده متاهل و دارای همسر و فرزند بوده و گفته می شود به دلیل بی کاری و برای امرار معاش ناچار به حمل چند گالون سوخت بنزین جهت فروش بوده است. جنازه مقتول در ساعت یک بامداد روز سه شنبه تحت تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شده است.


چهارشنبه 16 فروردین 1386


مركز اطلاع رساني گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان


نقل خبر بدون ذکر منبع اطلاعیه، مغاير با اصول حرفه اي و اخلاقي است



بازهم یک جوان مهابادی توسط نیروهای رژیم کشته شد

 

16-01-1386

کوردستان میدیا: بر اساس خبر مرکز خبری حزب دمکرات کردستان ایران، یک جوان مهابادی به نام طاهر مینه‌مراد، فرزند رحمان در تاریخ 12 فروردین 1386، بر اثر تیراندازی نیروهای جنایتکار رژیم ضدخلقی جمهوری اسلامی در ربط (از توابع سردشت) جان خود را از دست داد.
نامبرده کاسب بوده و بدین طریق به امرار معاش خانواده خود می‌پرداخته است. جسد نامبرده، تا زمان وصول این خبر، به خانواده‌اش تحویل داده نشده است.

 




کانون دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران کرد اعلام موجودیت کرد

 

16-01-1386

منبع: هفته‌نامه‌ی "دیدگاه"، شماره‌ی 14

با توجه به فضای حاکم بر مطبوعات کشور به‌ویژه در مناطق کردنشین که دارای شرایط منحصر بفرد است، لزوم توجه جدی به فعالان مطبوعاتی و فشار و بازداشتها و توقیف و احضارهای روزنامه‌نگاران کرد بیش‌ازپیش مطرح است. پس از حوادث تابستان 1384 که همراه با توقیف و بازداشت روزنامه‌نگاران همراه بوده ضرورت پیگیری جدی وضعیت فعالان این عرصه دوچندان است که روزنامه‌نگاران کرد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. لذا شایسته است در جهت تعریفی نو از این حرفه و پاسداشت و تبین آن خود روزنامه‌نگاران تلاش جدی را در این راه شروع نمایند. در همین راستا که جمعی از روزنامه‌نگاران کرد اقدام به تأسیس کانون در جهت صیانت و حمایت

 از حرفه روزنامه‌نگاری کردند، کانون دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران کرد اعلام موجودیت کرد. حسین احمدی با اعلام این مطلب گفت: با توجه به نبود مرکزی برای دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران کرد، جمعی از فعالان مطبوعاتی کرد اقدام به تأسیس این کانون نموده‌اند. وی که به عنوان دبیر و سخنگوی هیئت مؤسس کانون دفاع از روزنامه‌نگاران کرد سخن می‌گفت، افزود هدف از تشکیل این کانون را دفاع از حقوق صنفی روزنامه‌نگاران کرد، تلاش برای بهبود وضعیت آنان، تشکیل کارگاههای آموزشی و حمایتهای معنوی از فعالان این عرصه دانست و گفت در اولین جلسه مجمع عمومی هیئت مؤسس کانون، بنده را به عنوان سخنگو و دبیر انتخاب نموده‌اند. وی در ادامه افزود، با توجه به این که فضای روزنامه‌نگاران در کردستان دچار تنگنا و با محدودیتهایی روبروست، کانون دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران کرد برای ایجاد فضای مطلوبتر و فراهم‌ساختن بستری مناسب برای رشد و اعتلای روزنامه‌نگاری در مناطق کردنشین ایران تلاش جدی می‌نماید. وی افزود در فروردین 1386، اولین جلسه هیئت مؤسس برای تعیین شورای کانون برگزار و در آینده نیز سایت کانون راه‌اندازی خواهد شد. وی در پایان از روزنامه‌نگاران ایران و بخصوص کرد خواست کانون را در جهت رسیدن به نقطه‌ی مطلوب یاری رسانند. لازم به توضیح است که اعضای هیئت مؤسس، جمعی از کادر تحریریه "دیدگاه" می‌باشند و حسین احمدی نیز سردبیر همین هفته‌نامه می‌باشد.



صدور حکم زندان برای 5 جوان سنندجی

 

15-1-1386

5 جوان سنندجی روز 11 فروردین‌ماه 1386 خورشیدی از سوی دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان سنندج به اتهام ارتباط با احزاب کردستانی مخالف رژیم و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی هر یک به 4 ماه تا 5 سال حبس محکوم شدند. اسامی محکومین عبارتند از: محمدعلی محمدی، بوریا دل‌پسند، سوران مهرشاد، فایق ذوالفقاری و عدنان احمدی.



بازداشت 8 جوان ده‌هگلانی به سبب شرکت در مراسم چهارشنبه سوری

15-1-1386

8 جوان دههگلانی پس از 10 روز بازداشت به اتهام ایجاد آشوب و اغتشاش در سطح شهر، با قرار کفالت آزاد شده‌اند. این جوانان به خاطر شرکت در مراسم چهارشنبه سوری مورد بازداشت و اذیت و آزار قرار گرفته‌اند. اسامی آنان عبارتند از سیروان علیزاده، مومن محمدی، محسن هادی‌زاده، پرویز قاسمی، عابدین کریمی، آرمان محمدی و مسلم احمدی.
قابل ذکراست که 6 تن از بازداشتی‌ها کمتر از 18 سال سن دارند.



 

دستگیری یک فعال فرهنگی در مزار پیشوا قاضی محمد و یارانش

 

12-01-1386

کردستان میدیا: بر اساس گزارش مرکز خبری "حدکا"، ادریس خلقی، فعال فرهنگی اهل مهاباد، روز 10 فروردین‌ماه 1386 از سوی نیروهای ضدخلقی رژیم بازداشت شد. نامبرده برای شرکت در مراسم 60مین سالیاد اعدام پیشوا قاضی محمد و یارانش بر مزار آن شهیدان حضور یافته بود.
شایان ذکر است که ادریس خلقی، پیشتر به اتهام برگزاری مراسم روز شهدای کردستان (10 فروردین) در سال 1384 به مدت 10 روز در بازداشت بوده است.

 



12-01-1386

کردستان میدیا: بنابر گزارش مرکز خبری "حدکا"، 3 نفر طی هجوم هفته پیش نیروهای رژیم به روستای صلوات‌آباد، از توابع سنندج دستگیر شدند که 2 تن از آنها بعد از مدتی آزاد گردیده‌اند، اما سرنوشت فرد سوم به نام "جهانبخش صلواتی" تاکنون در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. نامبرده پیشتر عضو شورای صلوات‌آباد بوده است. قابل ذکر اینکه نیروهای سرکوبگر در حمله به خانه جهانبخش صلواتی، خانه او را بازرسی کرده و یک دستگاه ماهواره و شماری از وسایل شخصی ایشان را مصادره کرده‌اند.




انتقال و تبعید زندانیان سیاسی زندان سنندج


خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)


سنندج: زندانیان سیاسی زندان سنندج در پایان سال و ایام نوروز به شهرهای ملایر، زنجان، قزوین و خرم آباد و مراغه و شهرهای دیگر انتقال داده شده اند. واحد غریبی و ساسان بابایی از جمله تبعیدشدگانند.


خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK): زندانیان سیاسی زندان سنندج که عمدتا به اتهام فعالیتهای سیاسی و یا ارتباط و همکاری با احزاب مخالف دولت، محکوم و زندانی شده اند در پایان سال قبل و ایام نوروز به شهرهای ملایر، زنجان، قزوین و خرم آباد و مراغه و شهرهای دیگر تبعید و انتقال داده شده اند. واحد غریبی و ساسان بابایی  از جمله تبعیدشدگانند.


کد خبر:3004


چهارشنبه 8 فروردین 1386







اتهام محارب برای یک فعال مطبوعاتی


خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK)


سنندج: یک فعال مطبوعاتی زندانی به نام کاوه جوانمرد که پیش تر به 5 سال حبس محکوم شده، در کیفر خواستی جدید به محاربه با نظام اسلامی متهم شد.


خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK): یک فعال مطبوعاتی زندانی به نام کاوه جوانمرد در کیفر خواستی جدید، متهم به محاربه با نظام اسلامی گردید. نامبرده که از 4 ماه پیش دستگیر و زندانی شده است، به اتهام همکاری با گروههای ضد دولتی و محاربه با نظام جمهوری اسلامی دادگاهی میشود. کاوه جوانمرد پیش تر و در پرونده ای دیگر به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، به 5 سال حبس محکوم شده بود که در دیوان عالی کشور این حکم اخیرا به 2 سال تقلیل یافته است.


کد خبر:3003


چهارشنبه 8 فروردین 1386



زندان و حبس برای 20 عضو یک حزب کرد


مركز اطلاع رساني گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان (PRMMK)


تهران: تعداد 20 عضو دستگیر شده یک حزب مخالف کرد به نامهای، عمر چپرس، احسان تپوس، جمهور ازگیج، محمود بورداک، چتگر عمویی، ارکان گلتگین، محسون آوجی، محمد چتینر، عبدالخالق گونش، مصطفی علی محمد، خالد حسن، علی احمد سلیمان، بایرام ارجان، فرهاد آذرنویس، هارون دوانی، دنیز آکایا، روژان توغان، فاطمه حسان و حسن حکمت دمیر به حبسهای یک تا 10 سال محکوم شده اند.


گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان(PRMMK): تعداد 20 عضو دستگیر شده یک حزب کرد مخالف دولت به حبس یک تا 10 سال محکوم شدند. دستگیر شدگان از اهالی کردستان ترکیه، ایران، عراق و سوریه هستند. سه نفر از این زندانیان زن هستند که یکی از زنانها دختری است به نام دنیز اکایا به شدت بیمار است. همچنین یکی از زندانیان به نام فرهاد آذرنویس دچار نقص عضو و عفونت شدید شده ست. یکی دیگر از زندانیان به نام حسن حکت دمیر که اخیرا دستگیر شده، مورد شکنجه قرار گرفته است. اسامی و مدت محکومیت حبس دستگیر شدگان و محکوم شدگان به قرار زیر است:



  1. عمر چیپرس مشهور به جبار، اهل آمد(دیاربکر)، دو سال حبس

  2. احسان تپوس مشهور به زال، اهل آمد، دو سال حبس

  3. جمهور ازگیج مشهور به ولات، اهل ماردین، دو سال حبس

  4. محمود بورداک مشهور به چکدار، اهل ماردین، دو سال حبس

  5. ارجان قرایل مشهور به دورین اهل موش محکوم به دوسال حبس

  6. چتگدر عمویی بدرش مشهور به یول هلدان، اهل خوی، یک سال حبس

  7. ارکان گل تگین مشور به سواد اهل آغری، 4 سال حبس

  8. محسون آوجی مشهور به موسی اهل  ماردین، 3 سال حبس

  9. محمد چتی نر پناه جوی مخمور، 4 سال و 4 ماه حبس

  10. عبدالخالق گونش محکوم به 2 سال و 6 ماه حبس و پرونده در جریان و دادگاهی دارد

  11. مصطفی علی محمد مشهور به احمد کوبان، اهل کردستان سوریه، اعدام و تخفیف به ده سال حبس

  12. خالد حسن وبان مشهور به صالح ،هال دیانه کردستان عراق، 3 سال حبس

  13. علی احمد سلیمان مشهور به علی باشور، 5 سال و 6 ماه حبس، پرونده در جریان دارد.

  14. بایرام ارجان مشهور به دم هات، اهل حکاری، دادگاهی نشده  و بل تکلیف است

  15. فرهاد آذرنویس مشهور فرهاد اهل سلماس، دادگاهی نشده و بلاتکیف است. دچار نقض عضو عفونی شده و وضعیت وخیمی دارد

  16. هارون دوانی مشهور به هارون ، اهل سلماس، 4 سال حبس

  17. دنیز آکایا، مشهور به روژین، اهل مرعش، 2 سال حبس . این دختر بیماراست.

  18. روژان توغان مشهور به تیکوشین، اهل حکاری، 3 سال حبس

  19. فاطمه حسان مشهور به مزگین، اهل کردستان سوریه، 17 ماه حبس

  20. حسن حکت دمیر مشهوربه اگید اورفا اهل ارفا، مورد شکنجه قرار گرفته وبیمار و بلا تکلیف است.


سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان (RMMK )، نسبت به چگونگی محاکمه و دادگاهی منصفانه و عادلانه آقایان عمر چپرس، احسان تپوس، جمهور ازگیج، محمود بورداک، چتگدر عمویی، ارکان گلتگین، محسون آوجی، محمد چتینر، عبدالخالق گونش، مصطفی علی محمد، خالد حسن، علی احمد سلیمان، بایرام ارجان، فرهاد آذرنویس، هارون دوانی، و خانم ها دنیز آکایا، روژان توغان، فاطمه حسان تردید دارد. این سازمان خواهان تخفیف در مجازات و آزادی نامبردگان بویژه خواهان آزادی خانمها دنیز آکایا، روژان توغان و فاطمه احسان است.


گزارش 588


سه شنبه 7 فروردین 1386




ده سال حبس برای پیرمرد 70 ساله


مركز اطلاع رساني گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر كردستان


دیواندره: یک پیرمرد 70 ساله روستایی به نام محمدصالح حسینی به دلیل اینکه دو فرزند مقتول و اعدام شده اش مخالف دولت جمهوری اسلامی ایران بوده اند، به ده سال حبس محکوم شده است


گزارشگران سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان: محمد صالح حسینی متولد 1316 و اهل روستای گزان علیا از توابع حسین آباد دیواندره به 10 سال حبس محکوم شده است. نامبرده پدر دو جوان مخالف دولت جمهوری اسلامی ایران است که فرزندان وی پیشتر اعدام و کشته شده اند. انور حسینی یکی از پسران وی عضو یک حزب مخالف دولت بوده و در جریان درگیری با نیروهای دولتی در سال 1362 کشته شده است. فرزند دوم نامبرده به نام فریدون حسینی در جریان کشتار جمعی زندانیان سیاسی در سال 1367 در زندان اوین تهران اعدام شده و محل دفن وی نامشخص است. دادگاه انقلاب شهر سنندج محمدصالح حسینی پدر دو جوان مقتول و اعدام شده را به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 10 سال حبس محکوم نموده و نامبرده بیش از 7 سال است در زندان سنندج به سر می برد. این در حالی است مراجع پزشکی وضعیت تندرستی محمدصالح حسینی را به دلیل بیماری حاد دیسک کمر و کهولت سن، نا مناسب و ناتوان از تحمل ادامه مجازات کیفری تشخیص داده اند.


سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ضمن ابراز تاسف از صدور احکام کینه جویانه و ناعادلانه برخی از قضات و محاکم قضایی جمهوری اسلامی، خواهان ابطال حکم حبس محمدصالح حسینی و آزادی فوری و بدون قید و شرط نامبرده است.


گزارش 586


دوشنبه 6 فروردین 1386



اعتراض به پایان دادن نظارت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ایران!

 

روز 26 مارس 2007 اعلام شد که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تصمیم گرفته است به نظارت منظم خود بر وضعیت حقوق بشر در ایران پایان دهد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در حالی رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران را از دستور کار خود خارج می‌سازد که تنها چند ماه بیش از تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر

 محکومیت نقض فاحش حقوق بشر در ایران نمی‌گذرد. این تصمیم زمانی اتخاذ می‌گردد که رژیم ددمنش جمهوری اسلامی ایران هر صدای آزادی‌خواهانه‌ای را در ایران خفه کرده و نقض ابتدایی‌ترین حقوق انسانی در سراسر ایران و بخصوص مناطق ملی‌نشین، به طور سیستماتیک ادامه دارد و به شدت روبه وخامت می‌گراید.
رژیم آخوندها که هم‌اینک و در پی ادامه‌ برنامه‌های اتمی‌اش در جهان به شدت منزوی است، سیاست آشکار سرکوب و کشتار مخالفین و حتی مردم عادی را در دستور کار خویش قرار داده تا بدین‌ترتیب در جامعه رعب‌ووحشت ایجاد کند و هر کسی را با برچسپ‌هایی از قبیل ستون پنجم دشمن و... سربه‌نیست سازد. سرکوب و کشتار، بخصوص در مناطق ملیتهای تحت ستم ایران، ابعاد گسترده‌تر و نگران‌کننده‌ای به خود گرفته است. اعدام مخالفان و آزادیخواهان ملیتهای ایرانی افزایش چشمگیری یافته و هزاران جوان بلوچ، عرب، کرد، ترکمن و فارس در زندانهای رژیم تحت وحشیانه‌ترین شکنجه‌ها قرار دارند و از سرنوشت بسیاری از آنان اطلاعی در دست نیست.
در سال 2006، زمانی که کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تغییر نام یافت، بسیاری از مدافعان حقوق بشر در جهان این امر را به فال نیک گرفته و آنرا اقدامی در راستای اهمیت‌دادن بیشتر این نهاد سازمان ملل به حقوق بشر تلقی کردند. و هم‌اینک که سرکوب و خفقان در ایران بیداد می‌کند و ملل ستمدیده ایران نیاز بیشتری به کمک و افشاگری بر علیه سیستم استبدادی حاکم بر ایران دارند، متأسفانه شاهد چنین تصمیم غلطی از سوی مسئولین این شورا هستیم.
کنگره ملیتهای ایران فدرال اعتراض شدید خود را به تصمیم اخیر شورای حقوق بشر مبنی بر پایان دادن به نظارت بر وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز داشته و آنرا ترغیبی برای رژیم جمهوری اسلامی جهت ادامه و شدت بخشیدن به نقض حقوق بشر در ایران می‌داند.
کنگره ملیتهای ایران فدرال، جوامع و نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر را فرا می‌خواند به این اقدام شورای حقوق بشر که علناً با انگیزه سیاسی صورت گرفته، اعتراض کرده و اجازه ندهند مسئله حقوق بشر به این سادگی قربانی زدوبندهای سیاسی و منافع اقتصادی گردد.


کنگره ملیتهای ایران فدرال
فروردین‌ماه 1386 10